Vorfahren Mulders » Teunis Pietersz de Jong (1755-1815)

Persönliche Daten Teunis Pietersz de Jong 


Familie von Teunis Pietersz de Jong

Er ist verheiratet mit Maria Bastiaanse Soeteman.

Sie haben geheiratet am 13. Mai 1787 in Ridderkerk, Zuid-Holland, Nederland.


Kind(er):



Notizen bei Teunis Pietersz de Jong

Stadsarchief Rotterdam:
Notariële akte 29 boedelinventaris. Datering: 05-Feb-1802
Aktenummer: 29
Standplaats: Ridderkerk
Bladzijden: 5 t/m 23
Notaris: Willem van den Broek
Akteplaats: Ridderkerk
Aktesoort: boedelinventaris
Inhoud:
Inventaris van de nalatenschap van Bastiaan Zoeteman, gewoond hebbend en op 10-12-1801 overleden te Ridderkerk, op verzoek van Arie van Gilst, wonend te Heerjansdam en van Arie Pietersz Schouten, wonend te Charlois en de nu overleden Pieter van Gilst, als door Bastiaan Zoeteman op 19-02-1763 bij testament te Rijsoord aangestelde voogden van de minderjarige kinderen en erfgenamen uit zijn eerste huwelijk met Trijntje Adamsd van Gilst en op aangeven van zijn weduwe en tweede vrouw Aagje Kraijwinkel. Erfgenamen zijn de zes kinderen uit zijn eerste huwelijk met Trijntje Adamsd van Gilst, nl. Pieter Zoeteman, wonend te Oost Barendrecht, Adam Zoeteman, wonend te Ridderkerk, Cornelis Zoeteman, wonend te Oost Barendrecht, Cornelia Zoeteman, getrouwd met Jacob van den Berg, Maria Zoeteman, getrouwd met Teunis de Jong, beiden wonend te Ridderkerk en de drie minderjarige kinderen van wijlen Trijntje Zoeteman uit haar huwelijk met Kleis Visser en de twee kinderen uit zijn tweede huwelijk met Aagje Kraijwinkel, nl. Arie Zoeteman, wonend te Ridderkerk en Lijntje Zoeteman, getrouwd met Arie van den Berg, wonend te Rijsoord en Aagje Kraijwinkel zelf, ieder voor een negende deel. De erfenis bestaat uit enkele boerderijen en landerijen, o.a. aan de Pruimendijk en aan de Krommeweg en roerende goederen. Op 15-02-1802 stemt Aagje Kraijwinkel in met de boedelinventarisatie.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer: 40.
Notariële akte 36 boedelrekening.
Datering: 22-Jun-1802
Aktenummer: 36
Bladzijden: 58 t/m 74
Standplaats: Ridderkerk
Notaris: Willem van den Broek
Akteplaats: Ridderkerk
Aktesoort: boedelrekening
Inhoud:
Bonderel van de rekening van Arie Zoeteman, wonend te Ridderkerk, als administrateur van de nalatenschap van Bastiaan Zoeteman, gewoond hebbend en op 10-12-1801 in Ridderkerk overleden. (zie ook akte 29 van 05-02-1802). Belanghebbenden zijn Arie Zoeteman zelf, Pieter Zoeteman, wonend te Oost Barendrecht, Adam Zoeteman, wonend te Ridderkerk, Cornelis Zoeteman, wonend te Oost Barendrecht, Jacob van den Berg, getrouwd met Cornelia Zoeteman, wonend te Ridderkerk, Teunis de Jong, getrouwd met Maria Zoeteman, wonend te Ridderkerk, Arie Kapteijn, wonend te Heerjansdam en de door Bastiaan Zoeteman aangestelde voogden Pieter Zoeteman, Arie van Gilst, Arie Pietersz Schoute en nu wijlen Pieter van Gilst. Ook belanghebbend zijn de drie minderjarige kinderen van wijlen Trijntje Zoeteman uit haar huwelijk met Kleis Visser, genaamd Jaapje Visser, Trijntje Visser en Jan Visser. Verdere belanghebbenden zijn Arie van den Berg, getrouwd met Lijntje Zoeteman, wonend te Rijsoord en Aagje Kraijwinkel, weduwe van Bastiaan Zoeteman, wonend te Ridderkerk.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord.
Inventarisnummer: 40.
Notariële akte 37 boedelscheiding.
Datering: 22-Jun-1802
Aktenummer: 37
Bladzijden: 75 t/m 90
Standplaats: Ridderkerk
Notaris: Willem van den Broek
Akteplaats: Ridderkerk
Aktesoort: boedelscheiding
Inhoud:
Staat en scheiding van de boedel van Bastiaan Zoeteman, gewoond hebbend en op 10-12-1802 te Ridderkerk overleden. Nagelaten wordt aan Pieter Zoeteman, Adam Zoeteman, Cornelis Zoeteman, Cornelia Zoeteman (getrouwd met Jacob van den Berg),Maria Zoeteman (getrouwd met Teunis de Jong), de drie minderjarige kinderen vanwijlen Trijntje Zoeteman uit haar huwelijk met Kleis Visser. Zij zijn de enige nagelaten kinderen uit het huwelijk van Bastiaan Zoeteman met Trijntje Adamsd van Gilst. Ook wordt nagelaten aan Arie Zoeteman en Lijntje Zoeteman (getrouwd met Arie van den Berg), de enige nagelaten kinderen uit het huwelijk van Bastiaan Zoeteman met Aagje Kraijwinkel en aan Aagje Kraijwinkel zelf als weduwe. (zie ook akte 29 van 05-02-1802 en akte 36 van 22-06-1802).
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord.
Inventarisnummer: 40.
Notariële akte 98 machtiging.
Datering: 04-Jun-1805
Aktenummer: 98
Standplaats: Ridderkerk
Bladzijden: 34 t/m 35
Notaris: Willem van den Broek
Akteplaats: Ridderkerk
Aktesoort: machtiging
Inhoud:
Adam Soeteman, wonende te Kleine Lindt en Cornelis Soeteman, wonende te Ridderkerk, voor zich als voor Arie van den Berg, gehuwd met Lijntje Soeteman en voor Teunis de Jong, weduwnaar en erfgenaam van Maria Soeteman, beiden wonende te Ridderkerk.
En Hendrik van den Berg, wonende te Ridderkerk alsmede Pieter Soeteman, bij testament van wijlen Jacob van den Berg en Cornelia Soeteman, destijds echtelieden en voogden over de drie minderjarige kinderen door gemelde echtelieden nagelaten.
Allen mede erfgenamen van Hendrik Houwmes, gewoonde hebbend en overleden te Sandelingen Ambacht, machtigen hierbij Pieter Soeteman, wonende te Oost-Barendrecht en Arie Soeteman, wonende te Ridderkerk, tesamen en ieder voor zich in het bijzonder om de rekening welke door Adrianus Houwmes en Huig Maaskant als executeurs beheerden, te gebruiken.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord.
Inventarisnummer: 41.
Notariële akte 75 voogdij.
Datering: 24-Jul-1815
Aktenummer: 75
Standplaats: Ridderkerk
Bladzijden: 52 t/m 53
Notaris: Willem van den Broek
Aktesoort: voogdij
Akteplaats: Ridderkerk
Inhoud:
Teunis de Jong, weduwnaar van Maria Soeteman, vlasboer, wonende te Ridderkerk, huis 374. Hij benoemt tot voogden over zijn minderharige kinderen: Pieter van Gilst en Aart Nugteren, beiden bouwlieden, wonende te Ridderkerk.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer: 48.
Notariële akte 91 boedelinventaris.
Datering: 02-Okt-1815
Aktenummer: 91
Inhoud vervolg:
gulden.
Schuld aan chirurgijn Willem van Nolen 66 gulden. Aan timmerman Karsseboom 13 gulden. Aan Jacob Schippers 12 gulden. Aan Willem Ontijd 8 gulden.
Verder nog te betalen: aan schoenmaker Govert Elshout, 32 gulden. Aan biersteker Johannes Roos 22 gulden. Aan timmerman Gijsbert Karsseboom 6 gulden. Aan Hendrik Krouwel 14 gulden. Aan Pieter Visser 150 gulden. Aan dienstmeid Pietertje Blom 20 gulden.
Standplaats: Ridderkerk
Bladzijden: 17 t/m 25
Notaris: Willem van den Broek
Aktesoort: boedelinventaris
Akteplaats: Ridderkerk
Inhoud:
Trijntje de Jong, weduwe van Ewout van der Waal, arbeidster, wonende te Ridderkerk, Pieter van Gilst en Aart Nugteren, beiden bouwlieden, wonende te Ridderkerk, beiden voor wijlen Teunis de Jong geregistreerd, door hem gestelde voogden over zijn minderjarige kind Trijntje de Jong en tevens over Pieter Bastiaan de Jong, plm. 21 jaar, Bastiaan de Jong, ruim 18 jaar, en Ewout de Jong, plm. 25 jaar, in tegenwoordigheid van Frank Maaskant, vlasboer, wonende te Strevelshoek, gemeente Rijsoord. Teunis de Jong is gehuwd geweest met wijlen Maria Soeteman. De kinderen zijn erfgenaam van hun vader Teunis de Jong, gewoond hebbende Waaldijk 374 te Ridderkerk. Er wordt overgegaan tot beschrijving van alle roerende en onroerende goederen van Teunis de Jong. Alle goederen worden getoond door Pietertje Blom, weduwe van Huibert Brand, dienstmeid in bovengenoemd sterfhuis.
Hierna gaat men over tot inventarisatie van de onroerende en roerende goederen.
1. Een huis, schuur, woon- en zwingelketen, drooghuis, drooghut, en erf, gelegen te Ridderkerk aan de Waaldijk, belend ten oosten Leendert Nugteren, ten westen Jan de Ruiter. De woonkeet is verhuurd aan Dirk van der Ven. De waarde is 800 gulden. Huisraad en gereedschappen ter waarde van 211 gulden. Kleding en textiel ter waarde van 83 gulden.
De opbrengst van aardappelland gelegen te Barendrecht, gehuurd van Pieter Visser, ter waarde van 150 gulden.
Nog te ontvangen van Johannes Lagerwerff: kooppenningen van land met vlas gelegen te Nieuw Reijerwaard, boven de huurpenningen van het door overledene gehuurde land van Pieter van Gilst ad 516 gulden.
Van Cornelis Huizer, kooppenningen over land met vlas, gelegen te Barendrecht, boven de huurpenningen van het land ad 155 gulden. Van Pieter Visser 20 gulden. Van Willem van der Staay, voor kanthooi 32 gulden. Van Klaas van Es voor aardappelen 11 gulden. Van Jan de Ruiter 44 gulden. Van Arie van der Waal voor geleverde aardappelen 8 gulden. Aanwezig contant geld: 391
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer: 48.
Notariële akte 92 verkoop.
Datering: 06-Nov-1816
Aktenummer: 92
Standplaats: Ridderkerk
Bladzijden: 34 t/m 41
Notaris: Willem van den Broek
Akteplaats: Ridderkerk
Aktesoort: verkoop
Inhoud:
Pieter Bastiaan de Jong, arbeider, wonende te Ridderkerk, gevolmachtigde van zijn zuster Trijntje de Jong, weduwe van Ewout van der Waal, arbeidster, wonende te Ridderkerk.
Pieter van Gilst en Aart Nugteren, beiden bouwlieden, wonende te Ridderkerk, voogden over Trijntje, Pieter Bastiaan, Bastiaan en Ewout de Jong, kinderen van Teunis de Jong, overleden op 10-08-1815, gehuwd geweest met wijlen Maria Soeteman.
Verkocht wordt: een huis, schuren, woon- en zwingelketen, drooghuis, droogkeet en erf, gelegen aan de Waaldijk te Ridderkerk, belend ten oosten Leendert Nugteren, ten westen Jan de Ruiter, (getekend de Ruijter). Het is Teunis de Jong aangekomen van Cornelis Spruijt. Opbod door Jan de Ruiter, vlasboer, wonende te Ridderkerk. Afslag door Leendert Nugteren, broodbakker, en Cornelis van Gilst, bouwman, beiden wonende te Ridderkerk en Willem de Jong, koopman, wonende te Dordrecht.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer: 48.
Notariële akte 40 verkoop.
Datering: 08-Mei-1817
Aktenummer: 40
Standplaats: Ridderkerk
Bladzijden: 16 t/m 18
Notaris: Willem van den Broek
Aktesoort: verkoop
Akteplaats: Ridderkerk
Inhoud:
Pieter Bastiaan de Jong, arbeider, wonende te Barendrecht, gevolmachtigde van zijn zuster Trijntje de Jong, weduwe van Ewout van der Waal, arbeidster, wonende te Ridderkerk, Teunis de Jong, voogd over hun minderjarige kinderen, en over Bastiaan en Ewout de Jong, arbeiders, wonende te Ridderkerk. Trijntje, Pieter Bastiaan, Bastiaan en Ewout de Jong zijn de nagelaten kinderen van Teunis de Jong, welke is overleden op 10-08-1815 te Ridderkerk, geboren uit zijn huwelijk met wijlen Maria Soeteman.
Zij hebben ontvangen van Jan de Ruijter, winkelier, wonende te Ridderkerk, 730 gulden voor een huis, schuren, woon- en zwingelketen, drooghuis, drooghut en erf, gelegen aan de Waaldijk 374 te Ridderkerk, belend ten oosten Leendert Nugteren, ten westen Jan de Ruijter.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer: 49.
Notariële akte 60 schuldbekentenis.
Datering: 20-Jun-1817
Aktenummer: 60
Standplaats: Ridderkerk
Bladzijden: 4 t/m 7
Notaris: Willem van den Broek
Aktesoort: schuldbekentenis
Akteplaats: Ridderkerk
nhoud:
Pieter Bastiaan de Jong, vlasboer, wonende te Ridderkerk, huis nr. 364.
Hij is schuldig 350 gulden aan Pieter van Gilst en Aart Nugteren, beiden bouwlieden, wonende te Ridderkerk. Dit was geregistreerd door door Teunis de Jong, gewoond hebbende en overleden te Ridderkerk. Zij zijn de voogden over zijn minderjarige kinderen Bastiaan en Ewout de Jong. Dit bedrag is door Teunis de Jong aan Pieter Bastiaan de Jong beloofd. Als tegenwaarde dient een huis, schuur, woonwagen en zwingelketen, drooghuis, drooghut, boomgaard en erf, gelegen aan de Waaldijk 364 te Ridderkerk, belend ten oosten Leendert Nugteren. Het is hem aangekomen van Willem van den Berg, wonende te Ridderkerk.
Tevens aanwezig Willem Kranendonk, bouwman, wonende te West Barendrecht, huis nr. 448. Hij is borg voor Pieter Bastiaan de Jong.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer: 49

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Teunis Pietersz de Jong?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Teunis Pietersz de Jong

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Teunis Pietersz de Jong


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 30. November 1755 war um die 5,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Süd-Westen. Charakterisierung des Wetters: geheel betrokken regen. Quelle: KNMI
    • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Regentes Anna (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1759 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Im Jahr 1755: Quelle: Wikipedia
      • 25. Januar » Auf Anregung von Michail Wassiljewitsch Lomonossow gründet Iwan Iwanowitsch Schuwalow nach einem Erlass von Zarin Elisabeth I. in Moskau die erste Universität Russlands, die heutige Lomonossow-Universität.
      • 15. April » Nach neunjähriger Arbeitszeit veröffentlicht Samuel Johnson sein Wörterbuch Dictionary of the English Language. Es gilt bis heute als eines der einflussreichsten Wörterbücher in der Geschichte der englischen Sprache.
      • 9. Juli » Franzosen- und Indianerkrieg: In der Schlacht am Monongahela (auf dem Gebiet des heutigen Pittsburgh) fügt eine aus Indianern und einigen französischen Soldaten bestehende Truppe einem zahlenmäßig überlegenen britischen Heer eine vernichtende Niederlage zu.
      • 8. September » Briten und Franzosen bekämpfen einander während des Franzosen- und Indianerkrieges in der Schlacht am Lake George.
      • 19. September » Die Stralsunder Fayencenmanufaktur wird vom Kaufmann Joachim Ulrich Giese gegründet.
      • 1. November » Die portugiesische Hauptstadt Lissabon wird durch ein Erdbeben und einen darauf folgenden Tsunami zu zwei Dritteln zerstört. Dabei kommen etwa 60.000 Menschen allein in Lissabon ums Leben. Der Wiederaufbau Lissabons wird in der Folge von Sebastião José de Carvalho e Mello organisiert.
    • Die Temperatur am 13. Mai 1787 war um die 16,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Westen zu Norden. Charakterisierung des Wetters: betrokken. Quelle: KNMI
    • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Im Jahr 1787: Quelle: Wikipedia
      • 14. Januar » Im Sternbild Haar der Berenike findet der Astronom Wilhelm Herschel eine etwa 52 Millionen Lichtjahre entfernte linsenförmige Galaxie, die heute als NGC 4459 bekannt ist. Sie gehört zum Virgo-Galaxienhaufen.
      • 29. Januar » Frankreichs König Ludwig XVI. beruft auf Initiative des für Finanzen zuständigen Charles Alexandre de Calonne eine Notabelnversammlung ein, um die privilegierten Stände zum Verzicht auf ihre Steuerfreiheit zu bewegen. Damit sollen die zerrütteten Staatsfinanzen geordnet werden.
      • 14. März » Die Uraufführung der Oper Andromeda e Perseo von Michael Haydn findet in Salzburg statt.
      • 13. Mai » Captain Arthur Phillip verlässt mit der englischen First Fleet, bestehend aus elf Schiffen, 756 Strafgefangenen und 550 Besatzungsmitgliedern, Portsmouth, um in Australien eine Strafkolonie zu gründen.
      • 3. August » Messungen des Genfer Naturforschers Horace-Bénédict de Saussure ergeben, dass der Mont Blanc höchster Berg Europas ist.
      • 29. Oktober » Die Oper Don Giovanni von Wolfgang Amadeus Mozart wird in Prag uraufgeführt.
    • Die Temperatur am 10. August 1815 war um die 15,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-Westen. Charakterisierung des Wetters: omtrent helder. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Im Jahr 1815: Quelle: Wikipedia
      • 16. März » WilhelmI. nimmt den Titel König des Vereinigten Königreichs der Niederlande an. Sein Königreich besteht aus den Niederlanden, Belgien und Luxemburg.
      • 6. April » Die unter britischer Besatzung stehende Insel Réunion wird mit dem Vertrag von Paris an das Königreich Frankreich zurückgegeben.
      • 30. Mai » Das britische Schiff Arniston läuft in der Nähe des Ortes Waenhuiskrans bei starkem Sturm auf ein Riff beim südafrikanischen Kap Agulhas. Sechs Menschen gelingt das Erreichen des Ufers, 372 sterben beim Schiffsuntergang.
      • 9. Juni » In Norditalien wird durch die Wiener Kongressakte das Königreich Lombardo-Venetien geschaffen, dessen König in Personalunion der jeweilige Kaiser von Österreich wird. Es folgt auf das napoleonische Königreich Italien, dessen Gesetze fortgelten.
      • 31. Juli » In Philadelphia, County Durham, Großbritannien, explodiert der Kessel der experimentellen Dampflokomotive Brunton’s Mechanical Traveller. 16 umstehende Zuschauer sterben. Dieser Unfall ist der älteste bekannte Kesselzerknall einer Lokomotive und bis heute derjenige mit der höchsten Zahl von Toten überhaupt.
      • 8. August » Napoleon Bonaparte besteigt mit seinen Begleitern das Schiff, das sie zum Verbannungsort St. Helena bringen wird.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen De Jong

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen De Jong.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über De Jong.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen De Jong (unter)sucht.

    Die Vorfahren Mulders-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    J. Thien, "Vorfahren Mulders", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-mulders/I69.php : abgerufen 24. Mai 2024), "Teunis Pietersz de Jong (1755-1815)".