Vorfahren Mulders » Cornelis Verbrugh (1686-1759)

Persönliche Daten Cornelis Verbrugh 


Familie von Cornelis Verbrugh

(1) Er ist verheiratet mit Hermijntje van Eck.

Sie haben geheiratet am 4. November 1708 in Maurik, Gelderland, Nederland.


Kind(er):

  1. Maria Verbrugh  1708-< 1710
  2. Maria Verbrugh  1710-????
  3. Hermijntje Verbrugh  1711-????
  4. Jannigje Verbrugh  1714-????
  5. Steven Verbrugh  1717-1777 


(2) Er ist verheiratet mit Annigje Jacobse van Kouteren.

Sie haben geheiratet am 30. Mai 1718 in Maurik, Gelderland, Nederland.


Kind(er):

  1. Hermijna Verbrugh  1719-????
  2. Lijsbeth Verbrugh  1720-????
  3. Wilhelmina Verbrugh  1722-????
  4. Jacobus Verbrugh  1724-1807 
  5. Gijsbert Verbrugh  1726-1789 
  6. Margaretha Verbrugh  1729-1806
  7. Jan Verbrugh  1732-????
  8. Cornelis Verbrugh  1732-????


Notizen bei Cornelis Verbrugh

Reg.Arch.Rivierenland:
ORA. Ambt Nederbetuwe, bank van Kesteren, vrijwillige rechtspraak, akte van bezwaar Maurik, inv. 223 (1660-1733);
f.273r: Gerrit Hendrikse van Camphoff had beloofd alle boedelschulden van Aelbertje van der Gant, wijlen zijn huisvrouw. Dit had hij beloofd bij magescheid van 25 juli 1704, tussen hem en zijn onmundige kinderen Cornelis en Jannigje, uit haar eerste huwelijk met Herman Verbrug. (De momboiren over deze kinderen waren Geurt Hendrikse van der Gant en Johan Verbrug.) Cornelis Verbrugh heeft voor zichzelf en als erfgenaam van zijn zuster Jannigje Verbrugh, met de Hr. Scholtus Assuerus Wttenweerde "ten allen reghten gepandt" aan de ongerede en gerede goederen, actien en crediten van Gerrit Hendrikse van Camphoff, met de dood ontruimt. Om hieraan te verhalen ƒ150,-- met 28 jaar rente ad 5%. Laatstelijk verschenen 21-5-1720. (Vermogens obligatie door Aelbertje van der Gant, dd. 21-5-1692).
F. 298V: Dirck Rijcken van der Eem en Elisabeth Verbrugh, EL., verkopen aan haar broer Cornelis Verbrugh de "halff schijt" (de helft) van een akker bouwland, in gemeenschap met de wed. en kinderen van Gijsbert Verbrugh, groot 1 morgen, gelegen in de Huismaten. Ompaald Boven de weduwe voornoemd en beneden Geurt Hendrikse van der Gant, Z. Bernt Peterse van Alphen, N. de straat. Verkocht voor ƒ60,-. dd. 30-10-1723, geregistreerd 16-11-1723.
F. 311r/311v: "Aldewijl des menschen leven verganckelijck is en niet seekerder als de doot en niet onsekerder als de uure van dien en ick Johan van Eck bij mijn leeven garne woude sien en hebben dat tussen mijne kinderen en erfgenamen, namijnen dood geen twist of oneenigheijd over de deijling van mijne hiernaer te latene goederen magh ontstaan, soo ist dat ick bij deesen een vriendelijck, minnelijck en eewigh duurend erfmagescheijd en deijlingh van mijne na te latene goederen hebbe gamackt in voegen als volgt:
-Jacobus Verbrugh en Maijk van Eck, EL., doen afstand van de boedel van hun vader en hun deel doorgeschoven naar hun 8 kinderen, met name Herman, Anthonis, Jan, Gijsbert, Uliana, Johanna, Jannigje en Maria Verbrugh". Deze 8 kinderen krijgen 4 morgen wei- en bouwland, gelegen in het Broek, ompaald O-niet ingevuld_, Z. de Maurikse Wetering, W. het Duitse Huis., N. de Broekweg. En 2 morgen weiland, mede aldaar gelegen en genaamd Aaltje Ottenkamp, leenroerig aan het graafschap Buren. Ompaald O. Gerrit van Grootveld of het Duitse Huis, W. Alexander van Grootveld, strekkende Z. uit de Maurikse Wetering tot N. ddor de Broekweg. En ze moeten betalen aan de kinderen van Cornelis Verbrugh (uit lot 2) ƒ200,--. De ouders hebben het vruchtgebruik van de voornoemde percelen. (F. 312r): De vier kinderen van Cornelis Verbrugh en Hermina van Eck, EL., met name Steven, Marie, Hermken Jannigje krijgen: een huis en hofstad met annexe boomgaard en bouwland, groot 3 morgen, gelegen in de Nederwijker maat. Ompaald O. en Z. de erfgenamen van Juffr. Verwoud, W. Geurt van der Gant, N. de Bandijck. En een halve morgen bouwland, aldaar. genaamd de Gijleweert. Ompaalt O. Johan de Kamp, Z. Anthonij Pronck VDM en Gerrit van der Gant,N. de erfgen. van Juffr. Verwoud. En ze krijgen ƒ200,-- door lot nr. 1 te betalen. W. van Steenderen, Dirk Jac. van Couteren als geërfde getuige. dd. 12-11-1722. (F. 313r): w.g. Jan van Eck, Jacob Verbrugh, Maijken van Eck, Dirk Jacobse van Couteren, Wessel van Steenderen, dd. 20-10-1722.
F.313r/314V: "Ïn namen de Alderhoogsten Amen. Is een wettigh houwelijk beraempt, -gededigt en gesloten tussen Cornelis Verbrugh, jonghman, geassisteert met Johan Verbrugh en Huijbertje Brienens sijn resp. vader en oeder, assisteert met Johan van Eck en Maria van Wijck, meede haer resp. vader en moeder,
toecomende bruijt, ter andere sijde. In den eersten belooven toecoomende Eght. malcanderen reciproce na odre der H.Christelijcke Gereformeerde kerke te trouwen en voor waere bedgenoten te houwen. Ten anderen so brengt den toecoomende bruijdegom tot subsidie deeseshouwelijxs aende helft van 2 morgen weijlandt, gelegen tot Maurick in de Menten, gemeijn met sijn vader Johan Verbrugh, daer en booven belooft de gem. vader met sijn voorn.soon tot sunhuwelijx goed mede tegeeven de andere helft van de voors. 2mr. weijlants, gelegen als vooren. O. Jan Verbrug voorn. Z. en W. Geurt Hendrickse van der Gant, en N. de Maurickse Weeteringh. Daertoe brengt de voors. bruijdegom nog van sijn eijgen aen, soo aen coebeesten, een peerd en aen gereede penn. te saamen bij malcanderen gereeckent eene somme van ƒ400,-- tot 20 St. Holl. 't stuck. Item brengt de toecoomende bruijt tot huer deeses huwelix aen. Eerstelijck drie coebeesten, bij desen geestimeert op hondert der voors. guldens, daertoe belooft de gem. vader en moeder met haer gem. doghter mede te geeven omtrent 2 morgen weijlant in Aeltjen Otten Camp gelegen tot Maurick, in 't Broeck. O. Scholtus Hilbrant Wttenweerde, w. Heer Alexander
van Grootvelt, streckende N. van den Broeckweg tot Z. in de Maurickse wetering ofte wie etc. ofte vijf hondert guld. aen gelt tot keus van de toecomende Eght. mitsg. een ceoij uijt 5 of 6 de keus, en dan nog een bed met haer toebehooren. En indien toecoomende Eght het gelt liever hadden als het weijlant, So belloven wij vader en moeder devoorsz. 500 gl. aen haer te betalen, soo haast mogelik is en sij 't selve van doen hebben. Voorts is besproken, soo een der toecoomende Eght. deserweereld quamen te overleijden sonder blijckende of blijvende geboorte in deesen Eghte staat verweckt naer te laten, dat dewedersijts aengebragte goederen sullen keeren endevolueeren aen de sijde en linie daer die vandaen gecoomen sijn. Met de gereghte helfte van alle winst en verlos des boedels. Edogh erffenis en versterffenis voor geen winst gerees int. Nogh is geconditioneert so den toecoomende bruijdegom deseweereld comt te overlijden sonder blijkende of blijvende geboorte als vooren naar te laten, dat de bruijd uijt sijne gereetste goederen sal verbeetert weesen eene somme van 200 dervoors. guld. En soo in teegendeel de toecoomende bruijt voor haaren toecoomende bruijdegom komt te sterven, hij uijt haere goederen sal verbeetertweesen de somme van 150 der voors. guld. En dewijle parthijen aen deesen wel genoegt en tevreeden sijn, soo belooven sij dit huwelix contract in allen deelen na te koomen en te aghtervolgen, ten diens eijnde".
w.g. Cornelis Verbrugh, Johan Verbrugh en Huijbertje Brienens, Hermina van Eck, Johan van Eck em Maria van Wijck, dd..
(geen datum ingevuld), Geregistreerd ten Signate (geen datum ingevuld).NB: Het huwelijk heeft op 4-11-1708 te Maurik plaatsgevonden. Deze acte is dus pro memorie opgemaakt in verband met zijn 2e huwelijk in 1718.
F. 314v/315r: Cornelis Verbrugh en Anna van Couteren EL., lenen van de HWGeb. Vrouwe Elisabeth van Deelen, weduwe van Deelen, vrouwe van Laer, ƒ700,-- ad 4%. Indien er geen "prompte"betaling is op de verschijndag wordt de rente verhoogd naar 5%. Hiervoor werd verbonden 2 morgen weiland, gelegen in de Mente. Ompaatd O. Jan Verbrugh, Z. Geurt Hendrikse van der gant, W. Willem van Hattum.N. strekkende in de Maurikse wetering. dd. obligatie 28-1-1724., geregistreerd ten signate 14-1-1724.
In Marge: gecass.t.v.v. de HWGeb. Vr. C. van Wijhe wed. Bentinck, als "regt hebbende bijerfenisse, hebbende bekkomen volgens schijding dd. 12-12-1740.
Idem; ORA Ambt Nederbetuwe, vrijwillige rechtspraak, acten van bezwwr, kerspel Maurik, inv. 224 (1733-1740):
F. 23r: Aan de geerde en ongereede goederen van Scholtus Assuerus Wttenweerde, Herman Fieren en Cornelis Verbrugh, door Jan van Riemsdijk, als rentmeester van de erfgenamen van Hr. Jacob van Beijnhem, heer van de Appelenburg, besaath gedaan. Om hieraan te verhalen ƒ270,-- wegens het eerste jaar pacht van de uiterwaard, genaamd den Bol. Acte van Bezaath dd. 2-7-1736.
F. 24r/24v: Aan de gereede en ongereede goederen van Steven Verbrugh, Maria Verbrugh, Jannigje Verbrugh, Jan Joosten en Hermijntje Verbrugh, EL., samen kinderen van Hermina van Eck, bij Cornelis Verbrugh in echte verwekt, bezaath gedaan door de Heer van Dedem, heer van Maurik ende den Oldenaller, om te horen te verklaren dat :geimpetreerden schuldigh sijn, als erfgenamen van hun moeder, wegens ƒ743,--ad 6 St. 't stuck" wegens de pacht van een bouwing door voorm. Cornelis Verbrugh en Hermke van Eck, sijnde de somme "tot de helfte gereeckent van het geheele momtant als van die pagt ten agteren geweest is, beij de voorn. Hermina van Eck is overleeden, ofte soo veel min off meer als sij haar afsterven ter goeder reeckeninge daer van mogte geresteert heeft", mitsgaders als nog tegen den eerste verschijndag de helft van een capitaal van ƒ500,-- door voorn. Cornelis Verbrugh en voorn. Hermina van Eck, in leven Echtl., "verleeden ende schuldigh bekent" is, ad 4%, sedert 22-2-1716. Acte van bezaath dd. 13-8-1736.
F. 24v: Besaath gedaan aan de gereede en ongereede goederen van Steven Verbrugh, Maria Verbrugh, Jannigje Verbrugh, Jan Joosten en Hermijntje Verbrugh, EL., samen kinderen van Hermina van Eck, bij Cornelis Verbrugh in echte verwekt, door den heer van Dedem, heer van Maurik en den Oldenaller. (rest tekst hetzelfde als voorgaande acte), acte van bezaath dd. 15-8-1736.
F.49r/49v: Magescheid tussen Elisabeth Verbrugh, weduwe van Jan Janse Woltrup, geassisteerd met Dirk van Dam, richter van Ommeren, als gekozen momboir en "desselfs"kinderen, met name Jacomina, Jantje, Jan, Claesje van Woltrup, geassistreerd met hun bloedmomboiren Cornelis en Steven Verbrugh. De weduwe krijgt alle gerede goederen "so van inboedel, huijsraet, peerde, koebeesten, coorn in huis-, berg en in de velden". Tot haer last neemt ze alle schulden. Tevens krijgt ze 6 morgen bouwland, de Wenscamp genaemd, met 3 vierendeel elzenpas. Alsmede 4 hont bouwland gelegen op 't Eigen. De kinderen krijgen 2 morgen bouwland, op de Opmaat, ompaalt O. Steven Verbrugh, en de heer van Maurik, W. Huibert van Coutril, Z. de Weertskamp, N. de schout van Maurik. Alles vrijallodiaal goed. De moeder zal haar kinderen laten leren lesen, rekenen, schrijven en onderhouden in kost, drank en kleren. Acte dd. 26-8-1733.
ORA. Ambt Nederbetuwe, bank van Kesteren, vrijwillige rechtspraak, akte van bezwaar Maurik, inv. 225 (1739-1785):
F.109v/110r: Cornelis Verbrug en Anneken Jacobse cab Couteren, EL., verkopen aan Jacob Verbrug en Harmijntje Verbrugh, EL., "soodanige regt en eijgendom als wij Echtel., volgens testamentaire dispositie dd. 8-12-1723 door Jacob Huybertse van Couteren en Teuntje Reijnieren van Dijcl, gewesene Echtel., zijn hebbende tot de opkomsten en vrugtgebruijck van de huijsinge en hofstad met aangehorende boomgaard en bouwland", groot samen 4 morgen i hont, gelegen op de Slaag, ompaald O. de weduwe Berend Apkouw, Z. de weduwe Rijk van Grootvelt met een akker aan de Maurikse wetering, W. de heren van Emmerik. N. de straat. De koopsom was ƒ300,--, transport dd. 14-12-1744, geregistreerd ten signare dd. 19-12-1744.
F. 195v: Cornelis Verbrugh en Anneke Jacobse van Couteren, EL., en hun mondige kinderen Jacob, Gijsbert, Hermina, Cornelia, Margaretha lenen van Anna van der Putte, weduwe van C. van der Hoop, in leven Ballief op de Lek ƒ400,-- ad 4%. Hiervoor wordt verbonden een huis, hof, boomgaard, samen groot 7 hont; alsmede 3 morgen bouwland gelegen op de Slaag, ompaald O. de weduwe van Abcouw, W.de heren van Emmerik, Z. Hendrikvan Beusichem, N. de straat. dd. 1-2-1756; geregistreerd dd. 1-2-1756. Deze obligatie is geroyeerd t.v.v. M.A. van der Putte, weduwe van der Hoop op 30-1-1768. wg. J. Copes van Hasselt.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Cornelis Verbrugh?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Cornelis Verbrugh

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Cornelis Verbrugh


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

    Historische Ereignisse

    • Stadhouder Prins Willem III (Huis van Oranje) war von 1672 bis 1702 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Im Jahr 1686: Quelle: Wikipedia
      • 6. Mai » Polen-Litauen und das moskowitische Zarentum Russland schließen den Ewigen Frieden, mit dem der Waffenstillstand von Andrussowo vom 30. Januar 1667 bestätigt wird. Die Rzeczpospolita wird durch Krzysztof Grzymułtowski vertreten, die russische Seite durch Fürst Wassili Wassiljewitsch Golizyn.
      • 9. Juli » Die auf Initiative Kaiser Leopolds I. gegründete Augsburger Liga versucht als Defensivbündnis der französischen Expansion an den Rhein unter Ludwig XIV. Einhalt zu gebieten.
      • 2. September » Karl V. von Lothringen erobert mit seinen Truppen die Stadt Buda, heute ein Teil Budapests, nach 145 Jahren osmanischer Herrschaft für das Haus Habsburg zurück.
      • 6. September » Jean-Baptiste Lullys Pastoraloper Acis et Galatée wird uraufgeführt.
    • Die Temperatur am 30. Mai 1718 war um die 14,0 °C. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
    • Im Jahr 1718: Quelle: Wikipedia
      • 11. August » In der Seeschlacht vor Kap Passero greift eine britische Flotte ohne vorherige Kriegserklärung eine spanische an und reibt sie auf. Erst Monate später greift Großbritannien auch formal in den Krieg der Quadrupelallianz ein.
      • 5. November » Am Hoftheater in Wien findet die Uraufführung der Oper Ifigenia in Aulide von Antonio Caldara statt.
      • 22. November » Leutnant Robert Maynard, Kapitän der HMS Pearl, tötet im Kampf den berüchtigten Piraten Blackbeard, als dieser mit seiner Crew das britische Schiff in den Gewässern vor North Carolina entert.
      • 26. November » Am Teatro dei Fiorentini in Neapel erfolgt die Uraufführung der Oper Il trionfo dell'onore von Alessandro Scarlatti.
      • 4. Dezember » Frankreichs Regent Philipp II. von Orléans erteilt John Law die Erlaubnis, seine Bank in die Banque Royale umzuwandeln. Nach vorausgegangener Gründung der Mississippi-Kompanie wird eine Aktienspekulation angeheizt, die wenige Monate später durch inflationär ausgegebenes Papiergeld zum Ruin der beiden Unternehmen und des Aktienbesitzes führt.
      • 17. Dezember » Nach Zurückweisung der Bedingungen der Quadrupelallianz aus Großbritannien, Frankreich, Österreich und den Niederlanden durch Spanien erklärt Großbritannien Spanien den Krieg.

    Über den Familiennamen Verbrugh

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Verbrugh.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Verbrugh.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Verbrugh (unter)sucht.

    Die Vorfahren Mulders-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    J. Thien, "Vorfahren Mulders", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-mulders/I190.php : abgerufen 7. Juni 2024), "Cornelis Verbrugh (1686-1759)".