Genealogie fam. Molenaar » Gerrit Cornelis Bruijn (1850-1932)

Persönliche Daten Gerrit Cornelis Bruijn 


Familie von Gerrit Cornelis Bruijn

Er ist verheiratet mit Frouwina Swiers.

Sie haben geheiratet am 5. Januar 1878 in Delfzijl, er war 27 Jahre alt.


Kind(er):

  1. Cornelis Bruin  1878-????
  2. Swiert Bruijn  1881-1882
  3. Anna Maria Bruijn  1883-????


Notizen bei Gerrit Cornelis Bruijn

Gerrit Cornelis Bruin is geboren om 06:00 uur.
Van de geboorte is aangifte gedaan op dinsdag 5 maart 1850 door de vader.
Bij de geboorteaangifte van Gerrit waren de volgende getuigen aanwezig:
Jan Rutgers Marie Murraij (geb. ±1817)
Theunis Bakker (geb. ±1849).

Van het overlijden van Gerrit is aangifte gedaan op zaterdag 20 augustus 1932
Gerrit Cornelis Bruyn ligt op Vlieland begraven.

Gerrit Cornelis Bruyn was zeeman.
Hij is zijn loopbaan begonnen als lichtmatroos op de ijzeren raderstoomboot "Prins van Oranje"
Daarna is hij als bootsman gaan varen op de de houten bark "Friso".
Vervolgens werd hij derde stuurman op het houten fregat "Jupiter".
En hierna tweede stuurman op de houten bark "Amstelstroom".
Hierna werd hij gezagvoerder Kapitein op de "Adriana".
Op dit schip heeft hij nagenoeg de hele wereld afgevaren en vele zware stormen doorstaan.
De gehele geschiedenis van het Fregatschip "Adriana" is beschreven in een boek genaamd:
Het Fregatschip Adriana 1891-1908.
ISBN: 90-76496-13-7
Geschreven door A. Belder en T. F. J. Pronker.

Broer Jacob Bruin is in 1883 kapitein op de driemastschoener Louise. Tijdens een reis op de Oostzee vergaat het schip in een vliegende storm met man en muis. Gerrit Bruijn wil weten wat er is gebeurd en vertrekt tussen twee reizen door naar Dantzig om informatie over zijn broer te verkrijgen. Hij komt thuis met flessenpost: “Louise, kapitein J. Bruin, op 23 Dezember Diep in nood in de bogt van Danzig. Groet mijn lieve vrouw en kinderen tot in de Ewigheid”. De brief is overhandigd aan de vrouw van Jacob Bruin op Vlieland en wordt sindsdien in de vrouwelijke lijn overgeërfd.

In 1892 wordt Gerrit Bruijn kapitein op de Adriana en met dit schip zal hij tot 1908 blijven varen. Hij heeft dan al bijna 10 jaar ervaring als gezagvoerder op vijf verschillende schepen. Met de Adriana reist hij naar alle continenten. Hij doet grote wereldsteden aan als New York, Buenos Aires, Londen en Batavia (nu: Jakarta).
De reizen die Bruijn maakt zijn soms erg lang. Het komt regelmatig voor dat hij langer dan een jaar van huis is. Contact met het thuisfront onderhoudt hij met brieven. Helaas zijn van de correspondentie maar vijf brieven bewaard gebleven, brieven die hij schreef aan zijn jongste dochter Christina. Uit de brieven komt Bruijn naar voren als een liefhebbende vader, die zijn dochter de raad geeft “bij het schaatsen een goede mantel om te doen”.
Die vijf brieven en een schilderij van het fregat zijn op 6 januari 2017, exact 125 jaar na de tewaterlating van de romp van de Adriana, door de erven T.F.J. (Ton) Pronker geschonken aan Museum Tromp’s Huys. Op de begane grond van het museum is hiermee een mini-expositie ingericht rond deze Vlielander kapitein.

* Gerrit Bruijn schreef zijn naam soms met ij, soms met y.

Bron: Het fregatschip Adriana 1891-1909 – A. Belder en T.F.J. Pronker
Gerrit Cornelis Bruin is geboren om 06:00 uur.Van de geboorte is aangifte gedaan op dinsdag 5 maart 1850 door de vader.Bij de geboorteaangifte van Gerrit waren de volgende getuigen aanwezig:Jan Rutgers Marie Murraij (geb. ±1817)Theunis Bakker (geb. ±1849).Van het overlijden van Gerrit is aangifte gedaan op zaterdag 20 augustus 1932Gerrit Cornelis Bruyn ligt op Vlieland begraven.Gerrit Cornelis Bruyn was zeeman.Hij is zijn loopbaan begonnen als lichtmatroos op de ijzeren raderstoomboot "Prins van Oranje"Daarna is hij als bootsman gaan varen op de de houten bark "Friso".Vervolgens werd hij derde stuurman op het houten fregat "Jupiter".En hierna tweede stuurman op de houten bark "Amstelstroom".Hierna werd hij gezagvoerder Kapitein op de "Adriana".Op dit schip heeft hij nagenoeg de hele wereld afgevaren en vele zware stormen doorstaan.De gehele geschiedenis van het Fregatschip "Adriana" is beschreven in een boek genaamd:Het Fregatschip Adriana 1891-1908.ISBN: 90-76496-13-7Geschreven door A. Belder en T. F. J. Pronker.Broer Jacob Bruin is in 1883 kapitein op de driemastschoener Louise. Tijdens een reis op de Oostzee vergaat het schip in een vliegende storm met man en muis. Gerrit Bruijn wil weten wat er is gebeurd en vertrekt tussen twee reizen door naar Dantzig om informatie over zijn broer te verkrijgen. Hij komt thuis met flessenpost: “Louise, kapitein J. Bruin, op 23 Dezember Diep in nood in de bogt van Danzig. Groet mijn lieve vrouw en kinderen tot in de Ewigheid”. De brief is overhandigd aan de vrouw van Jacob Bruin op Vlieland en wordt sindsdien in de vrouwelijke lijn overgeërfd.In 1892 wordt Gerrit Bruijn kapitein op de Adriana en met dit schip zal hij tot 1908 blijven varen. Hij heeft dan al bijna 10 jaar ervaring als gezagvoerder op vijf verschillende schepen. Met de Adriana reist hij naar alle continenten. Hij doet grote wereldsteden aan als New York, Buenos Aires, Londen en Batavia (nu: Jakarta).De reizen die Bruijn maakt zijn soms erg lang. Het komt regelmatig voor dat hij langer dan een jaar van huis is. Contact met het thuisfront onderhoudt hij met brieven. Helaas zijn van de correspondentie maar vijf brieven bewaard gebleven, brieven die hij schreef aan zijn jongste dochter Christina. Uit de brieven komt Bruijn naar voren als een liefhebbende vader, die zijn dochter de raad geeft “bij het schaatsen een goede mantel om te doen”.Die vijf brieven en een schilderij van het fregat zijn op 6 januari 2017, exact 125 jaar na de tewaterlating van de romp van de Adriana, door de erven T.F.J. (Ton) Pronker geschonken aan Museum Tromp’s Huys. Op de begane grond van het museum is hiermee een mini-expositie ingericht rond deze Vlielander kapitein.* Gerrit Bruijn schreef zijn naam soms met ij, soms met y.Bron: Het fregatschip Adriana 1891-1909 – A. Belder en T.F.J. Pronker

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Gerrit Cornelis Bruijn?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Gerrit Cornelis Bruijn

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Abbildung(en) Gerrit Cornelis Bruijn

Vorfahren (und Nachkommen) von Gerrit Cornelis Bruijn


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 4. März 1850 war um die 6,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-Westen. Charakterisierung des Wetters: betrokken. Quelle: KNMI
    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Von 1. November 1849 bis 19. April 1853 regierte in den Niederlanden das Kabinett Thorbecke I mit Mr. J.R. Thorbecke (liberaal) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1850: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 3,1 Millionen Einwohner.
      • 28. Februar » Brigham Young, der zweite Präsident der Kirche Jesu Christi der Heiligen der Letzten Tage und Prophet der Mormonen, gründet die University of Deseret, den Vorläufer der heutigen University of Utah in Salt Lake City.
      • 16. März » Nathaniel Hawthornes Roman The Scarlet Letter erscheint erstmals.
      • 16. April » Aufgrund der Resonanz, welche durch Sturm und 730 zwar ohne Tritt marschierende, aber die Schwingungen ausgleichende Soldaten verursacht wird, kommt es zum Einsturz der Hängebrücke von Angers in Frankreich. Bei der Resonanzkatastrophe sterben 226 Menschen.
      • 1. Juni » Im Kaisertum Österreich werden die ersten Briefmarken herausgegeben.
      • 2. September » Der Berliner Landwehrkanal wird eingeweiht. Weder Presse noch Bevölkerung nehmen davon sonderlich Notiz, weil das technische Bauwerk weit außerhalb der Stadtmauern liegt.
      • 1. Dezember » Im Königreich Hannover werden Briefmarken im Postverkehr eingeführt.
    • Die Temperatur am 5. Januar 1878 war um die 3,7 °C. Es gab 2 mm Niederschlag. Der Luftdruck war 77 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 94%. Quelle: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) war von 1849 bis 1890 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 3. November 1877 bis 20. August 1879 regierte in den Niederlanden das Kabinett Kappeijne van de Coppello mit Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1878: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 4,0 Millionen Einwohner.
      • 10. Februar » Der Frieden von Zanjón beendet den Zehnjährigen Krieg um die Unabhängigkeit Kubas. Die Aufständischen kapitulieren vor der spanischen Kolonialmacht.
      • 1. Juni » An der am 15. Mai gegründeten Tokioter Börse wird mit dem Handel begonnen. Die Börse in Tokio ist heute die einzige Börse Japans und die zweitgrößte der Welt.
      • 11. Juni » Weil der Reichstag nach einem Attentat auf Kaiser WilhelmI. mehrheitlich ein Verbot der Sozialdemokraten abgelehnt hat, wird er den Bestimmungen der Verfassung gemäß vom Kaiser aufgelöst. Die folgende Reichstagswahl wird für den 30. Juli angesetzt.
      • 17. November » Der Koch Giovanni Passannante verübt in Neapel ein Attentat auf Italiens König Umberto I., bei dem dieser leicht verletzt wird.
      • 22. November » Mit der von der britischen Armee in der Nähe des Chaiber-Passes gewonnenen Schlacht von Ali Masjid setzt der Zweite Anglo-Afghanische Krieg ein.
      • 10. Dezember » Auf dem Gothaer Hauptfriedhof wird die erste Feuerbestattung in einem deutschen Krematorium durchgeführt.
    • Die Temperatur am 18. August 1932 lag zwischen 16,2 °C und 29,3 °C und war durchschnittlich 22,2 °C. Es gab 0.1 mm Niederschlag. Es gab 11,1 Stunden Sonnenschein (76%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 2 Bft (Schwacher Wind) und kam überwiegend aus Norden. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 10. August 1929 bis 26. Mai 1933 regierte in den Niederlanden das Kabinett Ruys de Beerenbrouck III mit Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1932: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 8,1 Millionen Einwohner.
      • 4. Februar » Die III. Olympischen Winterspiele in Lake Placid werden vom Gouverneur des US-Bundesstaats New York, Franklin D. Roosevelt, eröffnet.
      • 9. Mai » Aufgrund von geplanten Lohnkürzungen streiken die Zürcher Heizungsmonteure, was rund acht Wochen dauern wird. Der Streik wird am 15. Juni blutig niedergeschlagen.
      • 21. Mai » Amelia Earhart muss nach dem ersten Alleinflug einer Frau über den Atlantik „auf Gallaghers Weide“ in der Nähe von Londonderry in Nordirland notlanden. Sie ist damit auch der erste Mensch, der zweimal den Atlantik überflogen hat.
      • 18. Juni » Der Weltbasketballverband FIBA wird in Genf gegründet.
      • 31. Juli » Die NSDAP gewinnt bei der Reichstagswahl 37,3% aller Stimmen und wird damit mit Abstand zur größten Fraktion im Reichstag.
      • 6. August » Der Wellandkanal zwischen Eriesee und Ontariosee wird eröffnet.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen Bruijn

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Bruijn.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Bruijn.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Bruijn (unter)sucht.

    Die Genealogie fam. Molenaar-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Mark Molenaar, "Genealogie fam. Molenaar", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-molenaar/I1304.php : abgerufen 23. Juni 2024), "Gerrit Cornelis Bruijn (1850-1932)".