Genealogie Gomes » Fulps Jansz Krijnen (1773-1843)

Persönliche Daten Fulps Jansz Krijnen 

  • Er wurde geboren am 15. Februar 1773 in Den Hoorn (Texel, NH).
    Volgens het Registre Civique uit 1812, nr 7604 (Franse bezetting) geboren op 15 februari
  • Er wurde getauft am 17. Februar 1773 in Den Hoorn (Texel, NH).Quelle 1
    Doopgetuige: IJtje Jans Vos
  • Berufe:
    • loodsschipper (1817-1818, 1823, 1827); loodsman (1819, 1827); loods (1833); zeeman (1834, 1836, 1837).
      In 1818 was hij loodsschipper op de loodsschuit "De Liefde", in 1823 op de loodsrinkelaar "Koopmans' Welvaren"
    • gepensioneerd loods (1843).
  • Er ist verstorben am 7. September 1843 in Den Hoorn (Texel, NH), er war 70 Jahre alt.
    Hij is overleden om 20.00u; aangifte overl op 8 sep door Jan Fulpsz Krijnen, 45 jaar, boer, zoon van de overledene, wonende in Den Hoorn en Jan de Haas, 56 jaar, weesvader, wonende in Den Burg
  • Ein Kind von Jan Pietersz Krijnen und Jantje Willems Duijnker
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 10. Januar 2024.

Familie von Fulps Jansz Krijnen

Er ist verheiratet mit Vrouwtje Jans Bruijn.

Sie haben geheiratet am 8. April 1797 in Den Hoorn (Texel, NH), er war 24 Jahre alt.

Door Ds. Gordanus, predikant van de gemeente in Den Hoorn, werd het huwelijk genoteerd op 8 april 1797 tussen Vulps Pietersz Krijnen en Vrouwtje Bruijn. Mogelijk dat Fulps de voornaam van zijn grootvader heeft meegekregen. Het kan een aanwijzing zijn dat zijn vader toen langdurig afwezig was of dat het bruidspaar bij opa Pieter Fulpsz Krijnen woonde. De dominee moet zich hebben vergist.

Kind(er):

  1. Annaatje Fulps Krijnen  1797-1863 
  2. Jan Fulpsz Krijnen  1798-1854 
  3. Jantje Krijnen  1800-1879 
  4. Marritje Krijnen  1802-1886 
  5. Cornelis Krijnen  1805-????
  6. Klaas Krijnen  1805-1833 
  7. Ariaantje Krijnen  1808-1812
  8. Cornelis Krijnen  1811-1812


Notizen bei Fulps Jansz Krijnen

Notaris Jan Star 1810
39: 29-4-1810 Loods Fulps Krijnen schipper Lootsvaartuig vordering 400.- en 150
---
Notaris Beets 1817-1818
N 672 2-4-1817 Fulps Jansz Krijnen, Jan Ariensz Koopman en Jacob Albertsz Brouwer, Loods-Schippers, mitsgaders Leendert Jacobsz Kok, Lammert Pietersz Spigt en Arien Dirksz Kunst, Loodslieden, den Hoorn-
Dat zij op maandag den 24-3 dezes jaars, des avonds omstreeks 8 Uren, met de schuiten van Krijnen en Koopman, respectivelijk genaamt de Elinborg met 6 en de Jonge Cornelis met 8 koppen, waaronder 12 geadmitteerde Loodsen, naar Zee gezeild zijnde, om dan uit Zee komende schepen binnen te loodsen (zijnde de Wind als toen Zuid-Westelijk en Zuid-West ten Zuiden), met eene gereefde marszeils-koelte en overdrijvende lucht) dan ook tusschen 9 en 10 Uren, met de gemelde schuiten in de bocht of kop der binnen-kant van den Haaks waren gearriveerd.
Dat zij op dat oogenblik een scheepsvaartuig hadden ontdekt, het welk zich in het Westen of West ten Noorden van hunne vaartuigen bevondt, en door hun bevonden werd een brik te zijn die voor hun uit om de West lak, doch kort daarna om den Zuid-Oosten wendde.
Dat zij het schip midden op de Haaks en alzoo op eene zeer gevaarlijke plaats vindende, dadelijk alle spoed hadden aangewend om bij hetzelve te komen, hetwelk hun dan ook weldra was gelukt.
Dat daarop Krijnen den Kapitein van het schip eerst toegesproken hebbende, denzelven hadde afgevraagd: van waar hij kwam en werwaards zijn destinatie was? als mede: of hij geen hulp begeerde? op welke eerste vrage Krijnen ten antwoord bekomen hadde: dat het schip was gekomen van London en gedestineerd naar Hamburg, terwijl, opzichtelijk het tweede, van wegens den Kapitein was gevraagd geworden: wat men vorderde om het schip naar buiten te brengen?
Dat Krijnen daarop hadde geueischt 100 guinjes om het schip in Texel binnen te brengen, naardien het naar buiten brengen niet meer doenlijk was, alzoo het schip op de binnen-kant van de Haaks verre weg het naasten was, en ieder oogenblik gevaar liep om aan den grond te raken.
Dat Krijnen daarop echter geen ander antwoord hadde bekomen, dan de nadere betuiging van den Kapitein, dat hij naar buiten wilde, terwijl zelfs op de nogmaals door Krijnen gedane verzekering, dat zulks ondoenlijk was en hij Kapitein dus spoedig moest resolveren, geen het minste antwoord van wegens denzelven man bekomen geworden.
Dat de Kapitein alzoo met het schip al zeilende was gebleven, en alleenlijk had gevraagd: welk vuur het was hetwelk hij in het gezicht hadde? het geen hem dan ook door Krijnen was beantwoord geworden met te zeggen: dat het het vuur van Kijkduin was het welk het schip toen in het Zuid-Oosten van zich hadde.
Dat Krijnen het schip nogmaals gepraaid hebbende, zonder daarop eenig antwoord te bekomen, alstoen aan den Kapitein hadde gevraagd: of hij zijn schip dan geheel weg wilde hebben?
Dat de kapitein daarop ten antwoord gegeven hebbende: dat hij zich zelven wel zoude redden en naar buiten komen, alstoen door Krijnen en Koopman was overeengekomen om in dezen gezamentlijk te werk te gaan, alzoo het schip, om in den nacht door de Haaks te komen, wel degelijk 2 schuiten zoude noodig hebben.
Dat vervolgens Koopman (na dat het schip eerst om de West gewend was) den Kapitein hadde afgevraagd: of hij dan geheel geen hulp begeerde? en hem tevens nog eens ten overvloede hadde te kennen gegeven, dat, indien hij op dien wijze bleef zeilen, deszelfs schip voorzeker op den grond zoude geraken, en, in dat geval, ook groot gevaar loopen van geheel weg te zullen zijn, zonder echter daarop eenig het minste antwoord bekomen te hebben.
Dat Koopman als toen met deszelfs schuit, tot digt op de zijde van het schip, en wel tot op een afstand van 20 voeten van hetzelve, gezeild zijnde, den Kapitein nogmaals op het sterkste verzekerd hadde, dat, als hij op die wijze bleef zeilen, en hij zich van hunne hulp niet wilde bedienen, hij voorzeker aan den grond zoude komen, doch wederom, zonder op die stellige verzekering eenig antwoord, hoe ook genaamd, bekomen te hebben.
Dat zij het daarop met het schip al over en weder houdende, hetzelve eindelijk, na onderscheidene malen, telkens als het een weinig drooger werd, over en weder gewend te zijn, omstreeks 12 Uren in den nacht, of iets later, op den grond was gekomen.
Dat de Kapitein van het schip dan ook als toen dadelijk aan hun hadde toegeroepen om bij hem aan boord te komen.
Dat zij (inmiddels nog eene andere Loods-schuit, te weten van Jacob Brouwer, sterk 4 man, waarvan 3 geadmitteerde Loodsen) bij zich bekomen hebbende, als toen gezamentlijk was overeengekomen omme gemeenschappelijk tot behoud van het schip werkzaam te zijn.
Dat zij vervolgens besloten hadden om met de 3 Loods-schuiten, voor de Zee en wind, elkanderen op zijde te komen, ten einde alzoo in eene drzelven eenige manschappen over te geven, en vervolgens te trachten met zoodanige schuit op zijde van het schip te komen, alhoewel dit zekerlijk in den nacht niet dan met zeer veel gevaar geschieden konde, wijl het schip geweldig stootte en heen en weder sloeg.
Dat zij, dat voornemen ter uitvoer gebragt hebbende, diensvolgende dan ook, en wel des nachts omstreeks 1 Ure, met de schuit van Brouwer met zeer veel gevaar op zijde van het schip gekomen, en, met eenige andere manschappen, op hetzelve overgegaan waren.
Dat Koopman daarop met den Kapitein in gesprek getreden zijnde, van denzelven hadde vernomen, dat zijn naam was Robbert Bill, en die van het schip, hetwelk met suiker, manufacturen en andere kostbare goederen beladen was, de Eliza.
Dat de Kapitein als toen gevraagd hebbende, wat zij moesten hebben om het schip en de lading te redden en in Texel binnen te brengen? daarop door Koopman was aangemerkt, dat er thans geene eisch van 100 guinjes meer te pas kwam, maar dat zij wel wilden aannemen om niets onbeproefd te laten het geen tot redding van schip en lading dienstig zou kunnen zijn, met bijvoeging tevens, dat zij nu, volgens de wet, moesten accorderen, namelijk, zoo als naderhand, door goede mannen, de gedane diensten in aanmerking genomen hebbende, zoude worden uitgewezen, tot welke overeenkomst de Kapitein zich dadelijk genoegen betoond, en dan ook, ten blijke daarvan, een eigenhandig bewijs deswegens afgegeven hadde.
Dat zij bij die gelegenheid ook bevonden hadden dat het scheepsvolk derzelver goederen inpakte en gedeeltelijk reeds ingepakt hadde, zelfs dat er een Passagier met koffer en zak reeds op het bovendek was.
Dat intusschen zij dadelijk bij hunne aankomst op het schip, aan het pompen waren gegaan, om het schip lens te krijgen, en, ware het mogelijk, te houden, en ook te gelijker tijd, waren overgegaan om de achterzeilen te geijen en de voorzeilen op steng te brassen, ten einde daardoor, zoo doenlijk, het schip tot vallen te krijgen.
Dat zij vervolgens raadzaam geoordeeld hebbende om met de schuit een Anker aan bakboords-zijde in de diepte te brengen, ten einde daardoor te beletten, en voor te komen, dat hetzelve niet verder op de droogte kwam, waartegen de eb-stroom hetzelve al opdrong, zulks dan ook dadelijk door hun was verricht geworden.
Dat zij alzoo het bedoelde Anker een touw-lengte uitgebragt hebbende, daarop met alle kracht aan het winden waren gegaan, edoch te vergeefs: hetgene hun dan ook hadde bewogen om den Kapitein voortestellen, om, ten einde het schip te ligten, een gedeelte van deszelfs lading te lossen, waaromtrent de Kapitein echter zwarigheid hadde gemaakt, alzoo de goederen niet wel uit de Kajuit te krijgen, en ook de luiken van het ruim zoo zeer door boot en chaloep belemmerd warenm dat de lossing in de duisternis genoegzaam onuitvoerlijk was.
Dat zij alzoo gestadig aan het touw van het uitstaande Anker gewonden hadden, zonder echter daarmede als toen veel van aanbelang te vorderen, terwijl inmiddels het schip zoodanig werkte, dat de bel in de Kajuit gestadig bengelde.
Dat niettemin het schip zoo digt was gebleven, dat zij hetzelve met de pompen lens konden houden, terwijl omstreeks 4 Uren des morgens het water was begonnen te vloeijen, en het schip een weinig te vallen.
Dat zij als toen een touw van het voorschip aan de zich nog in de schuit van Brouwer bevindende manschappen overgegeven hebbende, deze, de zeilen bijgezet hebbende, door kracht van zeilen het schip verder tot vallen gebragt hadden, waardoor hetzelve, na zwaar werken, omstreeks 5 Uren, in vlot water gekomen was.
Dat zij echter bij die gelegenheid genoodzaakt geweest zijnde om het uitstaande Anker touw te kappen, alzoo het schip anders wederom aan den grond zoude gekomen zijn, zulks dan ook werkelijk verricht, en voorts de Scheeps-zeilen zoo veel voerlijk bijgezet, en aan weerskanten van het schip eene schuit geplaatst hadden om de kanten van de guiten te peilen of afteloodsen, en om voortezeilen, ten einde het schip alzoo voor het weder aan den grond komen te behoeden, het welk hun dan ook, door Gods hulp, was gelukt, zoodanig dat zij, onder het steeds gaande houden van de pompen, omstreeks 8 Uren des morgens, op 11 vadems diepte op de Rede van Texel ten Anker gekomen waren.
Dat daarop de Kapitein met eene schuit naar het Nieuwe Diep gevaren zijnde, om aan den Agent van Engeland berigt te doen van deszelfs wedervaren, dezelve eerst in den namiddag weder aan boord van het schip gekomen was, wanneer dan ook zij en de overige manschappen, met uitzondering echter van een Loods, met goedvinden van den kapitein het schip verlaten hadden, alzoo hetzelve toen zoo lek niet was of konde door het scheeps-volk, zonder verdere hulp, lens gehouden worden.
En verzochten zij hiervan acte.

N 712 27-6-1817 Fulps Jansz Krijnen, Loods-Schipper x Vrouwtje Jans Bruin, den Hoorn, Jan Jansz Bruin, Brood-Bakker, BG, en Jacob Jansz Bruin, Brood-Bakker, den Hoorn, benevens Klaas Jansz Bruin, kinderen en eenige erfgenamen van Jan Klaasz Bruin-
Afgestaan aan Klaas Jansz Bruin, insgelijks Brood-Bakker, den Hoorn, drie-vierde gedeelte in een huis en erve, den Hoorn, lage zijde N 178, ten O Antje Keyzer en ten W Jan Gerritsz Duinker- voor 300.-
Bron: Irene Maas
---
9-1-1826 Aan de Heeren Commissarissen van het Collegie Zeemanshoop
Dat van het schip 'Betsy en Carolina' de equipage is gered geworden, 14 man, 7 door Fulps J. Krijnen (loodsschuit) en 7 door loodsschipper C.J. Duinker, met de manschappen tot derzelver schuiten behoorende.
[zie ook http://www.zeemanshoop.nl ]
BronL Irene Maas

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Fulps Jansz Krijnen?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Fulps Jansz Krijnen

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Fulps Jansz Krijnen


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Texel, ng dopen; Den Hoorn 1750-1812

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 15. Februar 1773 war um die 6,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Westlich vom Süden. Charakterisierung des Wetters: donker. Besondere Wettererscheinungen: dampig. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1773: Quelle: Wikipedia
    • 9. Januar » Am Teatro delle Dame in Rom erfolgt die Uraufführung der Oper La Giannetta ossia l'incognita perseguitata von Pasquale Anfossi.
    • 17. Januar » Die Motette Exsultate, jubilate von Wolfgang Amadeus Mozart wird durch den Kastraten Rauzzini in Mailand uraufgeführt.
    • 5. April » In Berlin findet die Uraufführung der komischen Oper Die Jubelhochzeit von Johann Adam Hiller mit dem Text von Christian Felix Weiße statt.
    • 17. Juni » Die russische Zarin KatharinaII. verspricht in einem Toleranzedikt das Dulden aller religiöser Bekenntnisse, nimmt davon aber Juden aus, die nach der ersten Teilung Polens in ihren Machtbereich geraten sind.
    • 26. Juli » Die Uraufführung der Oper L'infedeltà delusa (Die vereitelte Untreue) von Joseph Haydn trägt sich in Esterház zu.
    • 14. Oktober » In Polen wird unter König StanislausII. August die weltweit erste ministerielle Organisation für Erziehung, Komisja Edukacji Narodowej, eingerichtet, die Hugo Kołłątaj maßgeblich beeinflusst.
  • Die Temperatur am 17. Februar 1773 war um die 3,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Westlich von Süden. Charakterisierung des Wetters: mist. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1773: Quelle: Wikipedia
    • 9. Januar » Am Teatro delle Dame in Rom erfolgt die Uraufführung der Oper La Giannetta ossia l'incognita perseguitata von Pasquale Anfossi.
    • 18. Januar » Unter König Gustav III. beginnen im Stockholmer Bollhuset Opernaufführungen in Schweden.
    • 22. Januar » Die Uraufführung der Oper Der Töpfer von Johann André findet in Hanau statt.
    • 1. April » Die christliche Herrnhuter Brüdergemeine gründet im Auftrag des dänischen Königs ChristianVII. die Stadt Christiansfeld in Nordschleswig.
    • 17. Juni » Die russische Zarin KatharinaII. verspricht in einem Toleranzedikt das Dulden aller religiöser Bekenntnisse, nimmt davon aber Juden aus, die nach der ersten Teilung Polens in ihren Machtbereich geraten sind.
    • 26. Juli » Die Uraufführung der Oper L'infedeltà delusa (Die vereitelte Untreue) von Joseph Haydn trägt sich in Esterház zu.
  • Die Temperatur am 8. April 1797 war um die 8,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Ost-Nordost. Charakterisierung des Wetters: zeer betrokken. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1797: Quelle: Wikipedia
    • 14. Januar » In der Schlacht bei Rivoli setzen sich die französischen Truppen unter Napoleon Bonaparte gegen das zum Entsatz von Mantua angerückte österreichische Korps unter Joseph Alvinczy von Berberek durch. Die Belagerten kapitulieren deshalb später und für die Franzosen wird der Weg zum Anmarsch auf Wien frei.
    • 14. Februar » Unter Missachtung eines Befehls des übergeordneten Admirals John Jervis durch den Kommodore Horatio Nelson gelingt den Briten in der Seeschlacht bei Kap St. Vincent im Ersten Koalitionskrieg ein Sieg über die spanische Flotte. Sein taktisches Geschick und ein waghalsiges Manöver begründen Nelsons legendären Ruf.
    • 13. März » Am Théâtre Feydeau in Paris wird die Opéra-comique Médée von Luigi Cherubini auf das Libretto von François-Benoît Hoffman uraufgeführt. Literarische Vorlage ist die Tragödie Medea von Euripides.
    • 7. April » Österreich schließt im Ersten Koalitionskrieg mit Napoleon Bonaparte nach dessen siegreichem Italienfeldzug in Leoben einen Waffenstillstand. Nach dem abgeschlossenen Vorfrieden von Leoben folgt am 17. Oktober der Frieden von Campo Formio.
    • 10. November » An der Opéra-Comique in Paris findet die Uraufführung der Oper Le Dénouement inattendu von Henri Montan Berton statt.
    • 16. November » Friedrich Wilhelm III. wird nach dem Tod seines Vaters Friedrich Wilhelm II. König von Preußen.
  • Die Temperatur am 7. September 1843 war um die 17,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-nord-west. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1843: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 3,1 Millionen Einwohner.
    • 5. Februar » Der Tageslichtkomet, ein Mitglied der Kreutz-Gruppe, wird entdeckt. Der Komet ist einer der Großen Kometen des 19. Jahrhunderts.
    • 2. Mai » Die ersten deutschen Einwanderer treffen im chilenischen Hafen Puerto Hambre ein. Sie siedeln sich hauptsächlich um den Lago Llanquihue an.
    • 18. August » Die Königliche Oper in Berlin wird durch einen Brand vollständig zerstört.
    • 16. Oktober » Dem Mathematiker William Rowan Hamilton fällt unterwegs in einem Geistesblitz die Formel für Quaternionen (hyperkomplexe Zahlen) ein. Er ritzt sie in einen Stein der Broom Bridge in Dublin.
    • 19. Oktober » In der Pariser Tageszeitung Le Journal des Débats erscheint die letzte Folge des Fortsetzungsromanes Mystères de Paris („Die Geheimnisse von Paris“), mit der der französische Schriftsteller Eugène Sue die Gattung des Feuilletonromans begründete.
    • 9. November » Das Thalia Theater, Hamburgs ältestes Theater, wird gegründet.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Krijnen

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Krijnen.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Krijnen.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Krijnen (unter)sucht.

Die Genealogie Gomes-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
R. R. Gomes, "Genealogie Gomes", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-gomes/I30222.php : abgerufen 5. Mai 2024), "Fulps Jansz Krijnen (1773-1843)".