Genealogie Gomes » Jan Schagen (1810-1854)

Persönliche Daten Jan Schagen 

  • Er wurde geboren am 29. Juli 1810 in Oudeschild (Texel, NH).Quelle 1
  • Er wurde getauft am 5. August 1810 in Oudeschild (Texel, NH).Quelle 2
    Doopgetuige: Trijntje Simons Buijsekool
  • Beruf: agent van justitie (1842); gerechtsdienaar (1843, 1845-1848, 1854).
  • Eigentum: brief Klaas Kikkert 21 sep 1854.
  • Er ist verstorben am 4. Juli 1854 in Den Burg (Texel, NH), er war 43 Jahre alt.Quelle 3
    Hij is overleden in een schuur voor de landbouw bij Den Burg om 17.00u; aangifte overl op 6 juli 1854 door Pieter Schagen, 72 jaar, ambtenaar, oom van de overledene, wonende in Oudeschild en Petrus Schuur, 41 jaar, gerechtsdienaar, wonende in Den Burg
  • Ein Kind von Cornelis Jansz Schagen und Reijnoutje Cornelis Huijsman
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 25. November 2013.

Familie von Jan Schagen

Er ist verheiratet mit Adriana Theuns.

Sie haben geheiratet am 11. August 1842 in Texel, er war 32 Jahre alt.Quellen 4, 5

Getuigen bij het huwelijk: Cornelis Schagen, 72 jaar, vader van de bruidegon; Bartholomeus Lindeman, 67 jaar, agent van justitie; Cornelis Moojen, 66 jaar, eilandsbode en Jacob Rijk, 47 jaar, schoenmaker; allen wonende op Texel

Kind(er):

  1. Cornelis Schagen  1843-1878
  2. Pieter Schagen  1843-1919
  3. Reinoutje Schagen  1845-1872
  4. Susanna Schagen  1846-1895 
  5. Elizabeth Schagen  1848-1888


Notizen bei Jan Schagen

Brievenboek GAT 332
N 130 Mil. Comm: 10-12-1830
Dat zich bij mij vervoegd hebben Philip Christiaan Sauzethaler Commis der 1e klasse by de in en uitgaande regten en accynsen alhier met aanbieding van den Persoon van Jan Cornelis Schagen oud 20 jaren welke laaste voldaan heeft aan de NM en voor den dienst is goedgekeurd ten einde dezelve persoon gedurende de thans bestaande onlusten in ons vaderland in militaire dienst zoude worden ingelijfd (liefst bij de Flankeurs of Jagers) zullende dezelve persoon geheel voor rekening van gemelde Heer Sauzethaler worden geequipeerd.

N 138 Mil. Comm: 21-12-1830
Dat het voornemen van den Heer Sauzenthaler is om den door hem aangebodenen Jan Cornelisz Schagen bij het flankeurs batalon der 10e afd: infanterie geplaats te krijgen, alzoo hem de uitrusting bij het Noord Holl: Jager Corps te kostbaar valt.
Daar het tegenwoordig saisoen van dien aard is dat met elken dag de Correspondentie kan gestemd en dus de aansluiting van [het Texelse] contingent al spoedig eene vertraging zoude kunnen ondervinden die in alle opzigten te bejammeren zoude zijn [is het beter ze nu te laten uittrekken]
Bron: Irene Maas
Bij de stranding van de Agnes in 1850 hoorde Huizinga van Notaris Bok:
Het was onmogelijk een strand van 3 á 4 uur lengte te surveilleren, dat over die geheele lengte met dieven, in de duinen op de loer leggende, bezet was, te meer daar hier geen Garnizoen was en er op een tijd slechts 1 enkele politiedienaar ten gebruike was.
[Twee agenten waren ziek, en een was geestelijk niet in orde, bleek uit zijn andere aantekeningen].

Huizinga 6 February 1854. Des avonds de diender Schuur bij mij. [Zijn collega] Schagen moet tengevolge van dronkenschap in het kussen zitten, daar hij handen en voeten, toen met de gladheid der wegen, geheel stuk gevallen heeft.

Samuel Huizinga: Zondag 9 Julij 1854. Schagen is eergisteren op de weg naar het kamp opgehangen gevonden, zijn kinderen zijn nu in het weeshuis en zijn boedel is verkocht.
[Het 'kamp' was de plek waar ooit soldaten hadden gekampeerd, ten zuiden van de Hooge Berg, dicht bij de Schans].
Bron: Irene Maas
Brief van Burgemeester Keijser 26-5-1852
Aan de Officier van Justitie
Heb ik de Onderstrandvonder Jacob Kuiper de in gemelde missive voorgestelde vragen gedaan, welke door hem zijn beantwoord, zooals in nevensgaand proces verbaal is omschreven. Uit gemeld proces verbaal is blijkbaar, dat de verklaring van genoemde Onderstrandvonder van geheel verschillenden aard is, dan die van de Justitiedienaar Petrus Schuur, hetgeen door mij ook reeds was opgemerkt bij het opmaken van het proces verbaal van beschuldiging in dato 19 April Ll. Het is bij vernieuwing een bewijs, dat genoemde Pieter Schuur niet juist of opregt is in het doen van verklaringen, ter gelegenheid van het doen opmaken van processen verbaals, in welk vermoeden ik te meer gesterkt ben door de weigering van de Justitiedienaar Jan Schagen, om die verklaring mede te teekenen, zooals bij bedoel proces verbaal dd 19 April genoegzaam blijkbaar is, daar Petrus Schuur alleen dat verklaard.
Bron: Irene Maas
Dood Jan Schagen op 4-7-1854

Roomse kinderen in het Algemeen Weeshuis
De kinderen van Jan en Adriana waren RK gedoopt. Na de dood van de moeder zorgde de pastoor er voor dat deze kinderen bij zijn kerk bleven. De vader werd verweten dat hij zich niet gedroeg zoals de pastoor het graag zag.
8-9-1854 Adres van pastoor W. van der Hurk. Overleg met weeshuis. Wat overigens de beweringen van de pastoor betreffen opzigtens de handelingen van nu wijlen Jan Schagen met zijne kinderen na den dood hunner moeder, wij deze onmogelijk van overdrijving kunnen vrijspreken, vooral wanneer men zich in deze den Protestantsche Vader voorsteld.

23-9-1854 Aan Gedeputeerde Staten
Dat de twee oudste kinderen van wijlen Jan Schagen en Antje Teuns werkelijk in de RC kerk zijn gedoopt en vervolgens ook in de Godsdienst dier kerk zijn opgeleid geworden (ook na de dood der Moeder), niet door de Vader, maar door de dienstmeid, die inwonende was en welke tot de RC kerk behoorde, onder invloed van de pastoor, opdat de kinderen door den Vader niet aan de RC kerk zoude wierde onttrokken.

31-1-1855 Aan de Heeren Regenten van het Algemeen Weeshuis te Texel
Over de godsdienstige gezindheid van de nagelaten kinderen van Jan Schagen en Adriaantje Teuns

9-2-1855 Aan Zijne Excellentie de Commissaris des Konings in Noord Holland Godsdienstige opvoeding van de kinderen van Jan Schagen

22-2-1856 Aan Zijne Excellentie de Commissaris des Konings in Noord Holland
Over de Godsdienstige opvoeding van de kinderen in het weeshuis … dat echter ten aanzien de Godsdienstige opvoeding der kinderen van wijlen Jan Schagen geene andere beschikkingen zijn gemaakt. Bedoelde kinderen reeds 2 jaren in dat Gesticht geplaatst, is het bestuur van het Algemeen Weeshuis van oordeel, dat de veranderde bepalingen in het herziene reglement opgenomen, geene terugwerkende kracht kan uitoefenen. Immers indien ten aanzien van de kinderen van Jan Schagen deswegens eene uitzondering werdt gemaakt, waar toch zoude dan de grens zijn, binnen welke die terugwerking moest worden bepaald?

11-11-1856 Godsdienstige opvoeding van de kinderen van Jan Schagen in het Algemeen weeshuis [maar wat er aan de hand is begrijp ik niet].

Twee geloven op één kussen
De katholieke moeder wilde niet dat haar kinderen door een verkeerde opvoeding in vagevuur of hel terecht zouden komen. De protestantse vader had haar gegeven wat ze wilde.

4-2-1858 Aan Zijne Excellentie de Commissaris des Konings in Noord Holland
[Dominee Vrendenberg zegt dat] toen de Geregtsdienaar Jan Schagen zich in deze gemeente aan den Burg had gevestigd, en hij nog goed bij zijn verstand was, Jan Schagen bij hem aan huis is geweest om zijne attestatie als lid der Hervormde gemeente in te leveren. Dat bij die gelegenheid zijn xx [Vrendenberg] hem heeft gevraagd van welke godsdienst zijne vrouw was; op het antwoord dat deze RC was, vroeg zijn xx verder, en dan uwe kinderen, waarop hij antwoordde, dat hij voor het aangaan van zijn huwelijk aan zijn vrouw de belofte had gedaan, dat alle de kinderen, uit hun huwelijk voortkomende, in de RC kerk zouden worden opgevoed, op welke mededeeling, door zijn xx slechts werd geantwoord Zoo!
Daarna was Jan Schagen tegen hem op een zeer onverschillige wijze over de door hem gedane belofte beginnen te spreken [volgende bladzijde onleesbaar].
Bron: Irene Maas
N 55 Onderwerp Weeskinderen van J. Schagen
Den Heeren regenten van het Algemeen Weeshuis te Texel
Texel 31 Januarij 1855
Wij hebben de eer UEd bij deze toetezenden eene missive van den Heer Staatsraad Commissaris des Konings dezer provincie, waarbij omtrent de zaak der Godsdienstige gezindheid, in welke de nagelaten kinderen van het mannelijk geslacht van Jan Schagen en
Adriaantje Teuns behooren te worden opgevoed in het breede mededeeling wordt gedaan, dat zijne Excellentie de Heer Minister van Binnenlandsche Zaken, het gevoelen van regenten van het algemene Weeshuis, betreffende de regeling der tegenwoordige opvoeding van die kinderen kan beaamen; ter wijl de Minister aan den inhoud van art: 8 van het reglement op het bestuur van het algemeen weeshuis alhier, eene geheele andere Zin en betekenis schijnt te willen geven dan welke dezerzijds steeds daaraan is toegekend.
Naar aanleiding van genoemde missive, verzoeken wij UEd de onderwerpelijke zaak in nadere overweging te willen nemen.
Tevens brengen wij ter kennisse vanUEd, dat de inhoud der bedoelde missive reeds een punt onzer ernstige overweging heeft uitgemaakt, en hoewel wij niet eenstemmig, de beschouwingen van den Minister in deze hebben kunnen deelen heeft toch de meerderheid van het dagelijks bestuur met Ministers zienswijze zich kunnen vereenigen, en achten het alzoo billijk en regtvaardig de hier bedoelde kinderen van wijlen van Jan Schagen en
Adriaantje Teuns in de RC Godsdienst te doen opvoeden in welke zij zijn gedoopt en tot den dood door hunne ouders zijn opgevoed geworden.
Wij noodigen UEd daarom uit, onder terugzending der missive, tevens den uitslag uwer overwegingen aan ons te willen mededeelen ten einde aan het verlangen van den Heer Staatsraad Commissaris des Konings in het slot van ZE missive vermeld te kunnen voldoen.
De Burgemeester en wethouders van Texel
PKeijser.Sz
De secretaris Voigt
Bron: Irene Maas

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Jan Schagen?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Jan Schagen

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Jan Schagen


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Texelse Geslachten I
    pag 342
  2. Texel, ng dopen; Oudeschild 1727-1812
  3. Texelse Geslachten I
    pag 19
  4. Texelse Geslachten I
    pag 46
  5. Noord-Hollands Archief; BS-Huwelijk
    Akteplaats: Texel
    Soort akte: Huwelijksakte
    Aktenummer: 30
    Registratiedatum: 11-08-1842

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 29. Juli 1810 war um die 21,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus West-Süd-West. Charakterisierung des Wetters: winderig half bewolkt. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1810: Quelle: Wikipedia
    • 10. Januar » Die Ehe zwischen Napoleon I. und Joséphine wird vor Gericht als erste Ehe nach dem Code Napoléon geschieden.
    • 26. März » Die Uraufführung der Oper Mathilde von Guise von Johann Nepomuk Hummel erfolgt am Theater am Kärntnertor in Wien.
    • 23. August » Während des britischen Mauritiusfeldzuges kommt es zur Seeschlacht von Grand Port.
    • 25. August » Der Brite Peter Durand erhält in Großbritannien ein Patent auf die Konservendose.
    • 19. Oktober » Der zum Thronfolger von Schweden gewählte französische Marschall Jean-Baptiste Bernadotte konvertiert gemäß den schwedischen Vertragsbestimmungen vom katholischen zum protestantischen Glauben.
    • 3. November » Die Uraufführung der Oper La cambiale di matrimonio von Gioacchino Rossini findet am Teatro San Moisè in Venedig statt.
  • Die Temperatur am 5. August 1810 war um die 18,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus West-Süd-West. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt regen. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1810: Quelle: Wikipedia
    • 28. Januar » Der Tiroler Freiheitskämpfer Andreas Hofer wird auf der Pfandleralm bei St. Martin in Passeier von den Franzosen festgenommen. Sein Versteck hat Franz Raffl verraten.
    • 28. Juni » Georg Christian Carl Henschel gründet in Kassel eine Gießerei, aus der sich die Henschel-Werke entwickeln.
    • 18. September » Der erste cabildo abierto (öffentlicher Bürgerrat) in Santiago de Chile wird als Beginn des chilenischen Unabhängigkeitsprozesses angesehen.
    • 12. Oktober » In München heiraten Therese von Sachsen-Hildburghausen und der bayerische Kronprinz Ludwig. Die Hochzeitsfeier auf der Theresienwiese endet am 17. Oktober mit einem Pferderennen, aus dessen späteren jährlichen Folgeveranstaltungen das Oktoberfest erblüht.
    • 2. November » Im Zuge der Stein-Hardenbergschen Reformen wird die Gewerbefreiheit im Königreich Preußen eingeführt.
    • 3. November » Die Uraufführung der Oper La cambiale di matrimonio von Gioacchino Rossini findet am Teatro San Moisè in Venedig statt.
  • Die Temperatur am 11. August 1842 war um die 20,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Süd-Westen. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt dampig. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1842: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 3,1 Millionen Einwohner.
    • 10. März » Die Posse mit Gesang Einen Jux will er sich machen von Johann Nestroy wird im Theater an der Wien uraufgeführt.
    • 16. März » Das Dampfschiff HMS Driver startet von England aus zur ersten Dampferfahrt rund um die Erde. Das Kriegsschiff kehrt nach verschiedenen Einsätzen im Jahr 1847 zurück.
    • 2. April » Bei einem von Ureli Corelli Hill initiierten Treffen wird in New York die Philharmonic Symphony Society of New York gegründet. Die New Yorker Philharmoniker sind damit das älteste Symphonieorchester der USA und werden heute zu den „Big Five“ der Orchester gezählt.
    • 8. Mai » Der Hamburger Brand kann nach vier Tagen endlich unter Kontrolle gebracht werden. Beinahe ein Drittel der Hamburger Altstadt ist zerstört. 51 Menschen sind ums Leben gekommen, die Zahl der Obdachlosen wird auf 20.000 geschätzt.
    • 20. Juli » Der höchste Berg der Pyrenäen, der Aneto, wird durch den russischen Ex-Offizier Platon de Tchihatcheff und seine Begleiter erstmals bestiegen.
    • 31. Dezember » Die Uraufführung der komischen Oper Der Wildschütz von Albert Lortzing erfolgt am Stadttheater in Leipzig.
  • Die Temperatur am 4. Juli 1854 war um die 19,5 °C. Es gab 2 mm Niederschlag. Die relative Luftfeuchtigkeit war 86%. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Von 19. April 1853 bis 1. Juli 1856 regierte in den Niederlanden die Regierung Van Hall - Donker Curtius mit als erste Minister Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) und Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
  • Im Jahr 1854: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 3,3 Millionen Einwohner.
    • 4. Januar » Der britische Kapitän William McDonald entdeckt die subantarktische McDonaldinsel.
    • 20. April » Die Oper Die Bilderstürmer von Johann Friedrich Kittl hat ihre Uraufführung am Ständetheater in Prag.
    • 30. Mai » Mit der Unterzeichnung durch US-Präsident Franklin Pierce tritt der Kansas-Nebraska Act in Kraft, mit dem das Kansas-Territorium und das Nebraska-Territorium als Territorien der Vereinigten Staaten gegründet werden. Gleichzeitig wird ein Teil des Missouri-Kompromisses aufgehoben, der die Sklaverei nördlich des 36. Breitengrades verboten hat.
    • 11. Juni » Das Lied Die Wacht am Rhein von Max Schneckenburger wird mit der Musik von Carl Wilhelm anlässlich der Silberhochzeit des preußischen Prinzen Wilhelm, des späteren Kaisers WilhelmI., uraufgeführt.
    • 17. Juli » Mit der von Carl von Ghega erbauten Semmeringbahn wird die weltweit erste Gebirgsbahn für den Personenverkehr freigegeben.
    • 27. September » Der amerikanische Passagierdampfer Arctic kollidiert bei Cape Race vor Neufundland mit dem französischen Dampfer Vesta und sinkt während des vergeblichen Versuchs, die Küste zu erreichen. Etwa 350 Menschen sterben, darunter alle Frauen und Kinder an Bord.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Schagen

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Schagen.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Schagen.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Schagen (unter)sucht.

Die Genealogie Gomes-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
R. R. Gomes, "Genealogie Gomes", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-gomes/I25571.php : abgerufen 23. Juni 2024), "Jan Schagen (1810-1854)".