Genealogie Gomes » Pieter Albertsz Kikkert (1736-1814)

Persönliche Daten Pieter Albertsz Kikkert 

  • Er wurde getauft am 18. März 1736 in Den Burg (Texel, NH).Quelle 1
    Doopgetuige: Hendrikje Pieters
  • Beruf: winkelier in Den Hoorn; schilder en glazenmaker (1806); schilder (1814).
  • Eigentum: kasboek Den Hoorn 17 apr 1787; rekening 3 mrt 1803.
  • Er ist verstorben am 22. Juni 1814 in Den Burg (Texel, NH).
    Hij is overleden in huis nr. 202 om 08.00u; aangifte overl op 23 juni 1814 door Reier Kikkert, 54 jaar, eilandsbode, zoon van de overledene en Jan Bakker de jonge, 68 jaar, koopman, aangehuwde neef van de overledene; beiden wonende in Den Burg; de overlijdensakte vermeld als moeder Martje Pieters Bakker
  • Ein Kind von Albert Abrahamsz Kikkert und Martje Pieters de Jong
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 8. Oktober 2017.

Familie von Pieter Albertsz Kikkert

(1) Er ist verheiratet mit Soutje Reijers Bakker.

Die Eheerklärung wurde am 25. August 1757 zu Texel gegeben.Quelle 2

Impost f 12,-
Sie haben geheiratet am 11. September 1757 in Den Hoorn (Texel, NH).


Kind(er):

  1. Antje Pieters Kikkert  1771-1835 


(2) Er ist verheiratet mit Cornelisje Dekker.

Die Eheerklärung wurde am 18. Mai 1796 zu Texel gegeben.Quelle 2

Sie haben geheiratet am 3. Juni 1796 in Den Hoorn (Texel, NH).


Notizen bei Pieter Albertsz Kikkert

Hij is, evenals zijn schoonvader Reijer Sandersz Bakker, burgemeester van Den Hoorn geweest (1787).
In 1768 declareert Pieter als borgemester aan de polder "De Kuil" kniennegelt. In 1770 is hij dijkgraaf van diezelfde polder. In de periode 1785-1789 was hij burgemeester van Den Hoorn, bovendien was hij nog takzetier. In 1795 is hij strandvonder.
---
Notaris Adriaan Wentel 1761-1777
120: 13-7-1764 Pieter Albertsz Kikkert, Regerend schepen aan den Hoorn, [machtigde] Herman van Heezel- over 2 morgen Land de Spanjaart in de Hemmer bij t Spijk, bij t verlij dd 2-7-1723 begroot volgens de procuratie van Jan Pietersz op t Spijk anders genaamt Jan Pietersz Diepwaal, 269 roeden, door de Erfgenamen van Evert Willemsz Ruijter den 15-2-1764 verkogt en bij den comp: in Coop aangestaan
Bron: Irene Maas
---
Notaris Wentel 1771-1811
563: 27-2-1786 proc van een collegie Pieter A. Kikkert, Burgemeester, Lambert Daalder en Willem Keiser, scheepenen, mitsgaders Simon Duijnker, Dirk Dijt, Gerrit Dijt en Gerrit Eelman, te saamen uitmaakende de Regenten van den Hoorn en de Westen op Texel-
Dewelke in die qualiteiten alzo verklaarden te constitueeren ende magtig te maaken de Heer Jan Star, Notaris en procureur aan den Burg alhier
Bron: Irene Maas
Uit Den Burg 1622-1830 van Thijs en Miriam Klaassen.

B282 (kad 30) Huis en erf Vismarkt
Dit huis was belast met twee lopen abtskoren.
- 1783 Zoon Pieter Alberts Kikkert erfde het huis van zijn vader. Hij verkocht het voor f 625,- aan de goudsmid Feije Swart.
---
Kasboek van Den Hoorn GAT 70
1787 Heden den 17 April
So heeft de afgaande Burgemeester Pieter Albertsz Kikkert zeijn Rekening gedaan voort dorp En dat in Handen van de aankomende Burgemeester Willem Keyzer
En door ons ondergeschreven Naukeurig Na gezien En is bevonden te akkorderen soo als Hier onder Staat uyt gedrukt

Het oude Slot bedraagt f 2499.0.0
Den ontfang bedraagt 1554.12.12
Bedraagt te Samen 4053.12.12
Den Uyt gaaf daarentegen 2026.10.14
Bleijft per Cassa f 2027.1.14

Welke boven staande Somma de aankomende Burgemeester Willem Keyzer aanneemt Behoorlijk te Verantwoorden
En wert de af gaande Burgemeester bedankt voor zijn administratie En heef Een eyder dit in Zijn Qualiteijt ondertekend op datum als boven
Willem Keijser
Simon Duijnker de oude
Pieter A: Kikkert
Bron: Irene Maas
---
Pieter Kikkert en de stembus
Of wel: Democratie is lastig, maar samenwerken nog meer.

Het was de tijd van Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap, de Bataafse Republiek. De Oranje Stadhouder was in 1795 naar Engeland vertrokken en de Burgers maakten een geheel nieuw regeringsstelsel.
Er was een bestuur aangesteld volgens de regels van de nieuwe tijd. Dat bestond uit een Municipale (Gemeente) Raad met drie Committé's, Algemeen Welzyn, Justitie en Tot de Zeedyken, met aan het hoofd de Schout.
In het Committé van Algemeen Welzijn zaten 6 leden, die elk hun eigen dorp vertegenwoordigden. Pieter Albertsz Kikkert (1736-1814) was het lid der Vergadering uit Den Hoorn.

In het najaar van 1796 waren er verschillende verkiezingen. Dat was voor de Bewoners van de Bataafse Republiek niet voor het eerst, maar toch liep nog niet alles zoals het zou moeten.
De verkiezing van een Dijkgraaf moest worden overgedaan.

Men stemde in een Grondvergadering. Op heel Texel waren dat er 10, waarvan 2 in Den Hoorn, een in de Gereformeerde Kerk en een in de School.
In die tijd kon elke kiezer op iedereen stemmen. Er waren geen kandidaten. Later werd dat anders aangepakt, want de gekozene wilde vaak de post niet aannemen. Dat was ook het geval met de eerder gekozen Dijkgraaf.

Pieter Kikkert moest op 27 september namens de Municipaliteit toezien op het ordelijk verloop van de stemmingen in zijn dorp. Het was ook zijn taak de verzegelde stembussen naar het Raadhuis in Den Burg te vervoeren, waar de stemmen geteld zouden worden.
Dat zou niet moeilijk moeten zijn, maar de wagen waarop de stembussen vervoerd moesten worden kwam niet opdagen. Toch moesten die zware bussen op tijd in het Raadhuis zijn.
Wat nu te doen?!
Pieter had nu de stembiljetten overgestort in een zak, met zijn vrouw en dochter als getuigen. Met die zak op de rug liep hij naar het dorp. Goed gedaan- of niet?

Bij de volgende raadsvergadering bleek dat deze praktische oplossing niet door iedereen gewaardeerd werd. Mede-raadslid Gerrit Kooyman had zijn ontslag ingediend, omdat hij niet meer met Pieter Kikkert in dezelfde raad wilde zijn. Kooyman beschuldigde hem van verkiezingsfraude, mede omdat hij behalve een zak vol, ook een los stembiljet bij zich had.
Dat biljet was van Impje Klok, die 'Landhebbend' was en mee wilde stemmen. Maar haar stem werd niet meegeteld, omdat zij een vrouw was. Het was Broederschap, geen Zusterschap.

Gerrit Kooyman stapte dus zonder even navraag te doen uit de Raad en wat Pieter betrof hoefde het ook niet meer als het zo moest. Later bleek dat Kooyman zelf ook bij iemand thuis, en nog wel de Pastoor, een stem had opgenomen, en dat er nog wel meer onregelmatigheden te melden waren.
Dat stembusje van Pieter Kikkert was het ergste niet! Daarbij- de Burgerij van Den Hoorn stond achter hem.

Een maand later werden nieuwe raadsleden gekozen, en moest Kooyman weer in het Gemeentebestuur plaatsnemen. Hij wilde nog steeds niet met Pieter Kikkert in het bestuur, maar na langdurig overleg moest hij wel.

Hieronder volgen de notulen waaruit dit verhaal is samengesteld:
Vergadering van alle de 3 Committé's op Zaturdag den 1 October 1796
present de Maire Gerrit Kooyman, Pieter Alb. Kikkert, Jan Wilkes, Ryer Huysman, Simon Bakker, Albert Gorter, Pieter Sluijs, Jacob Schraag, Arie Dyker, Poulus Alb. Kikkert, Cornelis List, Cornelis Admiraal, Hendrik Dyt, Aris Gerritsz Eelman, Gerrit Sluysman

Vervolgens overgegaan zynde tot het afvragen der reedenen: waaromme den Burger Gerrit Kooyman dingsdag den 27e der gepasseerde Maand September als Lid van het Committé van Algemeen Welzyn bedankte-
Legt denzelve het volgende geschrift over
MedeBurgers!
De reedenen van myn bedanken laastleden dingsdag als Lid in 't Committé van Algemeen Welzyn, zyn meer dan een, dog terwyl vertrouwen deeze Vergadering het aan de Burgery per advertentie zal bekend maken en om niet te lang uittestrekken, zal ik uw slegts de groote hoofdzaak opgeeven de reeden zyn deezen, dat ik niet langer begeer in een Committé te weesen, waar men tegen Placaaten, Resolutien en goede Order aan werkt, zo als Pieter Kikkert, met het stemmen over een Dykgraav gedaan heeft- tegens Placaten heeft hy aangewerkt, met zyn ronddragen van Billetten uit een Bos genomen en in een Zakje aan den Burg gebragt- tegen de resolutie en goede ordre aangeloopen.
Het schynt of de Man het tegenparthy in de hand wil werken.
Zie daar Burgers denk dit voldoende reeden genoeg zullen weesen om my te kunnen excuseeren (wasgetekend) Gerrit Kooyman

Waarop den Burger Pieter Kikkert gehoord zynde, zegt dat het bedoelde van den Burger Kooyman, Impje Klok aan den Hoorn betreft- aan dewelke hy als Lid der Municipaliteit aan haar Huys de Verklaring en de Stemming tot een Dykgraav afgenoomen heeft- dog dat hy by het opene der Billetten haar Stem in geene aanmerking is gekoomen.
Dat de reedenen waarom hy de Stembilletten uit de Bos had gestort in een zakje, in tegenwoordigheid van zyn Vrouw en dogter, daar in bestonden, omdat Cornelis List, meede Lid der Municipaliteit, niet voortkwam- ofschoon naar hem gewagt te hebben- en hy met de Bos niet begeerde naar den Burg te loopen en dewyl op die dag de Billetten geopend wierden, had hy het Sakje op het Raadhuys verzegeld.
[Dat als men vond] dat zo hy in dit alles kwalyk had gehandeld, hy wel mogt lyden dat de Burgery hem van zyn post ontsloeg.

Vergadering 8 October 1796
Alle 3 de Committé's
Present P.A. Kikkert, Jan G. Spigt, Jan Wilkes, Albert Gorter, Klaas Keesje, Jacob Schraag, Poulus Kikkert Alb, S. Koning, A. Dyksen, W. Oom, Hendrik Dyt, G. Dyt, Gerrit Sluysman, A.G. Eelman

Binnen gestaan de Burgers Jan Bakker dj en Simon Dekker [die ergens anders voor kwamen, maar nu ze er toch waren, zeiden dat ze vonden dat]
Wat de beschuldiging tegen den Burger Pieter Kikkert aanbelangt en door gemelde Luitenant Kooyman by gebragt daar omtrent oordeelen de Burgers dat gemelde beschuldiging beter zou zyn aangevoerd ten aanzien van de Burger Jan Spigt, Municipaal van de Koog, die men zegt dat van zyne bedoeling in de verkiesing van een Dykgraaf door te werken, eerst een en naderhand nadat de Bos reeds aan den Burg was nog een Grondvergadering heeft gehouden, dog mogelyk uit te veel iever om de Zaak tot stand te brengen gebooren zynde, beswaaren de Burgeren voor dit maal zig, omtrent die gebeurtenis niet, daar zy het gedrag gehouden by Burger Pieter Kikkert in het gaan by iemand en derselver Stem gelegaliseerd opteneemen, ten hoogste goedgekeurd gelyk zy ook stilzwygende hebben goedgekeurd en gepreesen de daad van den Burger Kooyman in het gaan ten Huyse van den Eerw. Burger Van der Weerd om Zyn Eerwaardens belofte afteneemen, alle dergelyke en welwillende medewerkingen van de Municipalen ten behoeven der burgeren kunnen en zullen Texels goede Burgeren ten allen tyden met dankbaarheid en Lof erkennen, zy versoeken derhalven wel instantelyk dat den burger Pieter Kikkert in zijn post als Municipaal standhouden, van welke zy om een abuijsje van overgestorten Briefjes hem in geene deelen ontslaan.
En lag den Burger Jan Bakker djonge nog over een Memorie van de Burgery van de Hoorn, goed keurende het gedrag hunner Municipaal Pieter Alb. Kikkert
En is door den precident opgemelde Burgers aangezegt, dat men hunne Voordragt benevens die der Burgery van den Hoorn, in overweging zou neemen, waarna men hun de uitslag zoude doen weeten, zynde deselven daarop vertrokken.

Vergadering den Eerste November 1796
Vervolgens in de Vergadering gekomen zynde de Burgers Sybrand Keyser & Gerrit Kooyman als op den 28e der gepasseerdene Maand andermaal verkoosen tot Leeden van het Committé
Vraagt den precident Jan Wilkes of de eerste ook zwarigheid vind, zyne post wederom te aanvaarden, dewelke zig daartoe bereid toonde, mits niet langer dan tot Mey 1797, waarna deselve plaats nam
Vervolgens deselve Vraag aan de tweede gedaan zynde- zegt de Burger Kooyman in substantie: ik meende dat de Burgery zig moeste verklaaren of de reedenen, waaromme ik onlangs voor myn post als Lid, van dit Committé bedankte, gegrond waaren Ja! dan Neen!
Ik versoeke te weeten of zulks door de meerderheid der Stemgeregtigde Burgers is geschied- en of deselve niet iets meerder daar by bepaald hebben en verzoek dat de Stem Billetten naargezien worden-
De precident geantwoord hebbende, dat zeker zommige inhielde het gedrag van den Burger P.A. Kikkert Lid van deeze Vergadering te onderzoeken-
Zyn daarop de ingekomen Billetten naargezien als wanneer bleek, dat de meerderheid was, om naar het gehoudene gedrag des Burgers Pieter Alb. Kikkert ondersoek te doen, en dit ondersoek aan het Volk ter beoordeeling voortedragen, waarop Burger Kooyman verklaarde te persisteeren by zyne reedenen van bedanking zo lange de Burger Pieter Alb. Kooyman Lid van dien Vergadering was, als met deselve in een en het zelve Committé niet willende zyn-
Eyndelyk naar langduurige instantien verklaarde hy dan provisioneel zyn post te aanvaarden, mits naar het gedrag van Kikkert ondersoek geschieden.
Bron: Irene Maas
---
121 1802 Het dorp den hooren debet aan Pieter Alberz Kikkert
voor Leverantie en arbeys Loon van verwen aan dorps Kamer
den 22 en 23 meij grondverff f 4.19.0
den 10 en 29 Julij geverft f 3.13.0
Aan Lammert dalder betaald voor het maken vant Slot en de hengsels f 1.2.0
Zomma f 9.14.0
Voldaan den 3 maart 1803
Pieter A. Kikkert
Bron: Irene Maas
---
Vergadering 19 Maart 1805
Den precident geeft kennisse, dat met voorweeten van den Bailliuw door hem aan Pieter Alb. Kikkert aan den Hoorn is geaccordeert, zeker oud Huis van hem op 't Klif staande zynde N 133 't welk dagelyks verregaand beroofd wierd, voor zyn privé te mogen afbreeken, mits dat de penningen uit die afbraak komende bleven geconsigneerd onder den Ontfanger, omme daar uit 10 jaaren lang de Verponding en binnelandsche Kosten te kunnen vinden-
En is het zelve geapprobeerd
Bron: Irene Maas

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Pieter Albertsz Kikkert?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Pieter Albertsz Kikkert

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Pieter Albertsz Kikkert


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Texel, ng dopen; Den Burg 1700-1812
  2. Texel, aangifte impost trouwen 1752-1812

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 18. März 1736 war um die 8,0 °C. Es gab 4 mm NiederschlagDer Wind kam überwiegend aus Süd-Westen. Charakterisierung des Wetters: geheel betrokken regen. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1736: Quelle: Wikipedia
    • 12. Februar » Nach dem Verzicht auf das Herzogtum Lothringen, für das er als Ausgleich das Großherzogtum Toskana erhält, kann Großherzog Franz I. Stephan Maria Theresia, die Erzherzogin von Österreich und künftige Königin Ungarns und Böhmens, heiraten.
    • 8. März » Nachdem der von ihm auf den Thron gehobene AbbasIII. aus dem Geschlecht der Safawiden bereits im Kindesalter gestorben ist, krönt sich Nadir selbst zum Schah von Persien. Er begründet die Dynastie der Afschariden.
    • 15. April » Rebellische Korsen erheben sich gegen die Herrschaft der Republik Genua und rufen den Westfalen Theodor von Neuhoff zum König TheodorI. aus, den ersten und einzigen König in der Geschichte Korsikas.
    • 26. Mai » Französische Kolonisten aus Louisiana greifen gemeinsam mit Chahta-Indianern unter dem Kommando von Jean-Baptiste Le Moyne de Bienville ein Chickasaw-Dorf an, weil sie ihre Kolonie über den Mississippi River mit dem nördlichen Teil von Neufrankreich verbinden wollen. Die mit den Briten alliierten Chickasaw wehren den Angriff in der Schlacht von Ackia jedoch erfolgreich ab.
    • 4. November » Temistocle
  • Die Temperatur am 3. Juni 1796 war um die 18,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Süd-Osten. Charakterisierung des Wetters: zeer betrokken. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1796: Quelle: Wikipedia
    • 15. April » Österreichische Truppen unter Joseph Philipp Vukasović erscheinen einen Tag zu spät zur Schlacht bei Dego, können bei der siegreichen napoleonischen Italienarmee aber Verwirrung hervorrufen und sich mit erbeuteten Kanonen eine Zeit lang gegen die Übermacht halten, ehe sie sich zurückziehen müssen.
    • 11. Mai » Der Quäker William Tuke eröffnet in York die erste private Heil- und Pflegeanstalt für Geistesgestörte The Retreat in England, eine der ersten in der Geschichte der Psychiatrie. Die Anstalt, die sich durch den Verzicht auf Zwang und Gewalt auszeichnet, existiert noch heute.
    • 9. Juli » Österreichische und französische Truppen liefern sich im Ersten Koalitionskrieg eine erbitterte Schlacht um die Gemeinde Malsch in der Markgrafschaft Baden. In der Schlacht bei Malsch wechselt die Ortschaft mehrfach den Besitzer, ehe die Franzosen sich zurückziehen.
    • 22. August » Die britische Kolonialverwaltung, die die Besitzungen der Niederländischen Ostindien-Kompanie in Südafrika übernommen hat, gliedert die unabhängige Burenrepublik Graaff-Reinet wieder in die Kapkolonie ein.
    • 22. August » Einer österreichischen Übermacht gelingt es im Ersten Koalitionskrieg, die Franzosen in der Schlacht von Deining vom Vormarsch auf Regensburg abzuhalten.
    • 24. August » Im Ersten Koalitionskrieg besiegt Erzherzog Karl von Österreich in der Schlacht bei Amberg das Heer des französischen Marschalls Jean-Baptiste Jourdan.
  • Die Temperatur am 22. Juni 1814 war um die 15,0 °C. Der Wind kam überwiegend aus Nord-Westen. Charakterisierung des Wetters: half bewolkt. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1814: Quelle: Wikipedia
    • 14. Januar » Schweden diktiert dem im Sechsten Koalitionskrieg als Verbündeter Frankreichs unterlegenen Dänemark den Kieler Frieden. Dänemark unter Friedrich IV. muss Norwegen abtreten und der Koalition gegen Napoleon beitreten, darf jedoch Grönland, Island und die Färöer aus der Dänisch-norwegischen Personalunion behalten.
    • 7. März » Am Chemin des Dames gelingt Napoléon mit seinen Truppen ein letzter Sieg gegen die im Befreiungskrieg auf Paris vorrückenden Preußen und Russen.
    • 12. Mai » Kurz nach seinem Einzug in Paris entlässt König LudwigXVIII. als Maßnahme der Restauration in Frankreich die 300.000 Mann starke Napoleonische Armee nach Hause.
    • 30. Juli » Ein Brand zerstört die bayerische Stadt Tirschenreuth fast vollständig.
    • 9. August » Die Schlacht an der Langnes-Schanze ist die letzte kriegerische Auseinandersetzung zwischen skandinavischen Ländern.
    • 9. September » Die Schweizerische Eidgenossenschaft verabschiedet einen neuen Bundesvertrag in der nachnapoleonischen Zeit.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Kikkert

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Kikkert.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Kikkert.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Kikkert (unter)sucht.

Die Genealogie Gomes-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
R. R. Gomes, "Genealogie Gomes", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-gomes/I16643.php : abgerufen 27. April 2024), "Pieter Albertsz Kikkert (1736-1814)".