Genealogie Boeschoten » Jannes "Jannes" van Boeschoten (1857-1928)

Persönliche Daten Jannes "Jannes" van Boeschoten 

  • Spitzname ist Jannes.
  • Er wurde geboren am 6. Januar 1857 in Putten, Gelderland.Quelle 1
    Akte nr. 3
    [Transcriptie acte van geboorte]
    Op heden den zesden januari des jaars achttienhonderd zeven en vijftig, is voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken stand der gemeente Putten, Provincie Gelderland, verschenen: Aart van Boeschoten, oud zeven en dertig jaren, van beroep landbouwer, wonende te Putten, die ons heefd verklaard, dat zijne echtgenoote Teunisje Schuurman, oud drie en dertig jaren, op dinsdag den zesden januari morgens ten twee uren, ten zijne huize Wijk E vier en veertig a, binnen deze gemeente is bevallen van een kind van het mannelijk geslacht, aan hetwelk hij verklaard heeft dat door hem de voornaam van Jannes gegeven.

    Deze verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Steven Lambertus van den Zanden, oud veertig jaren, van beroep smid, en Gerard van Dam, oud negen en twintig jaren, van beroep smid, beide wonende te Putten, opzettelijk daartoe medegebragte getuigen: en is daarvan opgemaakt, deze acte die na voorlezing is ondertekend, behalve door den aangever die verklaarde niet te kunnen schrijven.
    Tijdstip: 02:00
  • Geburtsregistrierung am 6. Januar 1857.Quelle 2
  • Berufe:
    • von 1886 bis 1928 arbeider.
    • Ab 1915 landbouwer.
  • Eintrag Ab 12. März 1876: Vrijstelling Nationale Militie.Quelle 3
    Nationale Militie
    Provincie Gelderland

    De Commissaris des Konings in de provincie Gelderland verklaart dat:
    Jannes van Boeschoten, geboren te Putten op 6 Januari 1857, wonende te Putten, van beroep arbeider, zoon van Aart en van Teunisje Schuurman, wonende te Putten, de eerste overleden te Putten den 12 september 1882, den tweeden wonende te putten,
    In het inschrijvingsregister van de gemeente Putten, van het jaar 1876, voor de lichting van het jaar 1877, is ingeschreven: dat he bij loting is ten deel gevallen No 37, en dat hij vervolgens door den militieraad uit hoofde van broeder in dienst, van den dienst is vrijgesteld
    Gegeven te Arnhem den 12 maart 1886
  • Glaube: von 6. Januar 1857 bis 11. September 1928 Nederlands hervormd.
  • Wohnhaft:
  • Er ist verstorben am 11. September 1928 in Putten, Gelderland, er war 71 Jahre alt.Quelle 4
    Akte nr. 54
    [Transcriptie van de acte van overlijden]
    In het jaar negentienhonderd acht en twintig, den elfden september verscheen voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken stand der gemeente Putten:
    Aart Everts, oud veertig jaren, van beroep arbeider, en Arend Kieft, oud drie en dertig jaren, van beroep arbeider, beiden wonende alhier, die verklaarden dat op den elfden september dezes jaars des voormiddags ten half negen ure binnen deze gemeente in het huis Wijk E no. honderd zes en zestig,is overleden:
    Jannes van Boeschoten oud een en zeventig jaren, van beroep arbeider, geboren en wonende te Putten, zoon van Aart van Boeschoten, en van Teunisje Schuurman, beiden overleden, echtgenoot van Gerritje Ruiter.

    Na voorlezing is deze acte door Ons ondertekend met de aangevers.
    Tijdstip: 08:30
  • Sterberegister am 11. September 1928.Quelle 2
  • Ein Kind von Aart van Boeschoten und Teunisje Schuurman
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 25. August 2021.

Familie von Jannes "Jannes" van Boeschoten

Er ist verheiratet mit Gerritje Ruiter.

Die Erlaubnis zur Eheschließung wurde am 21. März 1886 in Putten, Gelderland erhalten.Quelle 5

Sie haben geheiratet am 26. März 1886 in Putten, Gelderland, er war 29 Jahre alt.Quelle 6

Akte nr. 11
[Transcriptie huwelijksakte]
Op heden zes en twintigsten maart des jaars achttienhonderd zes en tachtig, verschenen voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken stand der gemeente Putten, Provincie Gelderland
Jannes van Boeschoten, oud negen en twintig jaren, van beroep arbeider, geboren te Putten, en wonende te Putten, meerderjarige zoon van wijlen Aart van Boeschoten, in leven arbeider, gewoond hebbende te Putten, en van diens weduwe Teunisje Schuurman, zonder beroep, wonende te Putten.

En Gerritje Ruiter, oud drie en twintig jaren, zonder beroep, geboren te Putten, en wonende te Putten, meerderjarige dochter van wijlen Hendrik Ruiter, in leven arbeider, gewoond hebbende te Putten, en van diens weduwe Janna Bosman, zonder beroep, wonende te Putten.

Voorts verklaart de moeder des bruidegoms, alhier tegenwoordig, hare toestemming te geven tot het voltrekken van dit huwelijk, en heeft de moeder des bruid, bij authentieke acte verleden voor den Notaris Alexander Constant Pliester te Putten op den drie en twintigsten maart dezes jaars, eveneens hare toestemming gegeven tot het voltrekken van dit huwelijk.

Welke comparanten Ons, in tegenwoordigheid van de vier hierna te noemen getuigen, hebben verzocht om over te gaan tot de voltrekking van het door hen voorgenomen huwelijk.
En hebben wij, voornoemde Ambtenaar, aan dit verzoek voldoende:
Gezien de nagemelde aan Ons voorgelegde stukken, als:
De geboorte-extracten der Comparanten.
Het overlijdens extract van den vader den bruidegom
Het overlijdens extract van den vader der bruid
De authentieke acte, waarbij den moeder der bruid hare toestemming geeft tot het voltrekken van dit huwelijk.
Het bewijs van voldoening aan de Nationale Militie.

Gelet dat de Huwelijkse-afkondigingen zijn gedaan te Putten op de Zondagen van den veertienden en den een en twintigsten maart dezes jaars
In aanmerking nemende, dat geene stuiting van dit Huwelijk ter Onze kennis gekomen is.
Gehoord de verklaring der partijen dat zij elkander tot echtgenooten aannemen, en dat zij getrouwlijk alle plichten zullen vervullen, welke door de Wet aan den Huwelijksen staat zijn verbonden.

Verklaart in naam der Wet, dat Jannes van Boeschoten en Gerritje Ruiter door het huwelijk zijn verbonden

Waarvan wij deze acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van:
Adriaan Adam Ooms, oud zeven en vijftig jaren, van beroep wagenmaker
Jochem Hendrik Heining, oud vijf en vijftig jaren, van beroep kuiper
Peter van Losenoord, oud vijf en veertig jaren, van beroep winkelier
en Willem Cornelis Stout, oud zeven en dertig jaren, van beroep smid, allen wonende te Putten.

Uitdrukkelijk verzochte getuigen, welke na voorlezing is onderteekend door Ons Ambtenaar, de bruidegom, de getuigen, verklarende de bruidegom en de moeder des bruidegoms niet te kunnen schrijven, als hebbende het niet geleerd.

Kind(er):

  1. Aartje van Boeschoten  1886-1973 
  2. Johanna van Boeschoten  1890-1969 
  3. Teuntje van Boeschoten  1891-1958 
  4. Hendrik van Boeschoten  1893-1935 
  5. Aart van Boeschoten  1898-1989 
  6. Gerrit van Boeschoten  1902-1975 


Notizen bei Jannes "Jannes" van Boeschoten

In de huwelijksakte van zijn dochter Teuntje van Boeschoten met Marinus Jansen wordt beschreven dat hij niet kan schrijven.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Jannes "Jannes" van Boeschoten?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Jannes "Jannes" van Boeschoten

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Akte in archief 3
  2. akte van geboorte
  3. militie register
  4. Akte in archief 54
  5. huwelijksakte
  6. akte in archief

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 6. Januar 1857 war um die -2.5 °C. Es gab 0.9 mm Niederschlag. Der Winddruck war 15 kgf/m2 und kam überwiegend aus Ost-Nordost. Die relative Luftfeuchtigkeit war 83%. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Von 1. Juli 1856 bis 18. März 1858 regierte in den Niederlanden das Kabinett Van der Brugghen mit Mr. J.L.L. van der Brugghen (protestant) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1857: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 3,3 Millionen Einwohner.
    • 28. Februar » Nach 72 Dienstjahren wird der österreichische Feldmarschall Josef Wenzel Radetzky von Radetz im Alter von 90 Jahren in den Ruhestand versetzt.
    • 4. März » Zwischen Großbritannien und Persien kommt ein Friedensschluss in Paris zustande, der einen nach dem Einmarsch persischer Truppen in Herat seit 1. November 1856 ausgebrochenen Krieg beider Staaten beilegt.
    • 29. März » In Britisch-Indien flackert Unzufriedenheit in den britischen Hilfstruppen auf. Sepoy Mangal Pandey schießt auf einen britischen Offizier seines Regiments, Pandeys Kameraden verweigern den Befehl, britischen Offizieren zu helfen. Das Ereignis ist einer der Vorboten des am 10. Mai beginnenden Sepoy-Aufstands.
    • 9. April » Die Uraufführung der Operette Le Docteur Miracle (Der Wunderdoktor) von Georges Bizet findet am Théâtre des Bouffes-Parisiens in Paris statt.
    • 6. Mai » Die Oper Erzsébet, die Ferenc Erkel gemeinsam mit Franz und Karl Doppler komponiert hat, wird in Budapest uraufgeführt.
    • 12. September » Ein Hurrikan verursacht den Untergang des US-Passagierschiffs Central America auf der Fahrt von Havanna nach New York. 149 Personen können von zwei Schiffen gerettet werden, 429 Menschen finden den Tod. Es gehen mit der Ladung über 13 Tonnen Goldfracht aus Kalifornien unter, was 1987 zu einer Bergungsaktion führen wird.
  • Die Temperatur am 26. März 1886 war um die 13,7 °C. Der Winddruck war 8 kgf/m2 und kam überwiegend aus Süd-Süd-Westen. Der Luftdruck war 76 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 84%. Quelle: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) war von 1849 bis 1890 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 23. April 1884 bis 21. April 1888 regierte in den Niederlanden das Kabinett Heemskerk mit Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1886: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 4,5 Millionen Einwohner.
    • 26. April » Mit dem von Kaiser Wilhelm I. unterzeichneten Ansiedlungsgesetz für die zuvor zu Polen gehörenden Ostprovinzen Preußens soll der Anteil einheimischer Bauern reduziert werden. Behördliche Enteignungen stärken jedoch stattdessen den polnischen Nationalismus.
    • 17. Mai » Der schottische Fußballverein FC Motherwell entsteht durch den Zusammenschluss zweier Unternehmenssportclubs.
    • 29. Mai » Der Neubau der die Themse überspannenden Londoner Putney Bridge wird eröffnet. Die Brücke ist als Startpunkt des jährlichen Boat Race zwischen den Ruderern der Universitäten Oxford und Cambridge international bekannt.
    • 26. Juni » Der Franzose Henri Moissan erzeugt erstmals reines Fluor.
    • 3. Juli » Die New York Tribune nimmt die erste Linotype-Setzmaschine Ottmar Mergenthalers in Betrieb. Seine Erfindung beschleunigt das Setzen von Zeitungen.
    • 29. Oktober » Nach Einweihung der Freiheitsstatue am Vortag kommt es in New York spontan zur ersten Konfettiparade.
  • Die Temperatur am 11. September 1928 lag zwischen 10,9 °C und 21,1 °C und war durchschnittlich 15,6 °C. Es gab 7,2 Stunden Sonnenschein (55%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Westen. Quelle: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
  • Von 8. März 1926 bis 10. August 1929 regierte in den Niederlanden das Kabinett De Geer I mit Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU) als ersten Minister.
  • Im Jahr 1928: Quelle: Wikipedia
    • Die Niederlande hatte ungefähr 7,6 Millionen Einwohner.
    • 28. Februar » Der indische Physiker C. V. Raman weist experimentell eine bestimmte Streuung des Lichts nach, die nach dem Entdecker benannte Raman-Streuung. Die Entdeckung und seine Arbeiten über die Diffusion des Lichts werden 1930 mit dem Nobelpreis für Physik gewürdigt.
    • 20. Mai » In der von Hugo Stoltzenberg gegründeten Chemischen Fabrik Stoltzenberg in Hamburg kommt es zu einem Giftgasunglück durch austretendes Phosgen aus einem Kesselwagen. 10 Menschen kommen ums Leben, etwa 300 erkranken in der Folge.
    • 18. Juni » Die US-Amerikanerin Amelia Earhart erreicht– als Passagierin– beim ersten Flug einer Frau über den Atlantik Wales.
    • 18. November » In dem Zeichentrickfilm Steamboat Willie, einem der ersten mit Ton, hat Walt Disneys Micky Maus seinen ersten großen Auftritt.
    • 14. Dezember » D. H. Lawrence veröffentlicht seinen Roman Lady Chatterley's Lover (Lady Chatterley).
    • 29. Dezember » Die Kuomintang erklärt die Chinesische Wiedervereinigung als vollendet.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Van Boeschoten


Die Genealogie Boeschoten-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Aart van Boeschoten, "Genealogie Boeschoten", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-boeschoten/I6100.php : abgerufen 30. Mai 2024), "Jannes "Jannes" van Boeschoten (1857-1928)".