Er ist verheiratet mit Lamberta Johanna Christina Mulders.
Sie haben geheiratet am 2. Mai 1946 in Maasdriel , er war 29 Jahre alt.
Robert Lambertus Richardus Peffer, Hendrika Elizabeth Christina Peffer, Adrianus Johannes Peffer
Peffer Holding B.V.
Wij zijn Ad en Anja Peffer en kweken al 35 jaar champignons. In 1979 startten we in Kerkdriel met het kweken en machinaal oogsten van champignons voor de conservenindustrie. Dit was een mooi begin.
In 1993 besloten we een andere richting in te slaan. We richtten ons op de kweek van verse champignons, dit was de start van Champworld. We bouwden in Ammerzoden een nieuwe kwekerij met een zogenaamd kistensysteem. De compost en champignons zitten in kisten. De champignons komen naar de plukster toe in plaats van pluksters naar de champignons. We hadden toen een opbrengst van 100.000 kilogram per week.
In 2005 openden we Prima Terra BV in Kerkdriel, een kleine kwekerij goed voor 20.000 kg champignons per week. In 2006 zijn we in Horst aan de Maas gestart met een kwekerij en later met een verpakkingslijn met een inpakcapaciteit van 150 ton per week. Met nu een wekelijkse productie van 190.000 kilogram champignons was ons aanbod hiermee flink vergroot! Met deze drie kwekerijen konden we echter nog steeds niet voldoen aan de vraag. Dat leidde in 2008 tot nog een extra teeltlocatie in Velddriel, Tasty Mushrooms BV, deze locatie produceert 30.000 kg kastanje champignons per week, met een uitbreiding half 2013 van 15 ton.
Jaren 50
De vader van eigenaar-directeur Richard Peffer had een gemengd bedrijf in vee, fruit- en champignonteelt. Champignons werden toen als exclusief product geleverd aan particuliere klanten in Wassenaar.
Jaren 60
Het telen van champignons begon al snel een lucratieve handel te worden. Voor de versmarkt en conservenhandel. In die tijd ging Richard Peffer aan de slag in het bedrijf van zijn vader. Met zijn vooruitstrevende blik en interesse in techniek, keek hij anders tegen de noeste handenarbeid aan en realiseerde zich al snel dat dit efficiënter en effectiever kon.
Jaren 70
Richard Peffer maakte met behulp van een boortol, wat wieltjes en een handige zwager, de allereerste champignonoogstmachine, welke later in samenwerking met Wageningen UR is doorontwikkeld. Het bedrijf creëerde hierdoor een enorme evolutie in techniek en teelt omdat het van handwerk overging naar mechanisering. De snelheid waarmee champignons werden geproduceerd verbeterde met maar liefst 70% en er werden minder handen gebruikt. In 1976 nam Richard de champignonkwekerij geheel over van zijn vader. Bovendien startte hij een compostbedrijf dat er voor zorgde dat de kwekerij in haar eigen compostbehoefte kon voorzien.
jaren 70 uitvinding snijmachine
Jaren 80
Samen met zijn broer, richtte Richard in 1982 een conservenbedrijf op: ‘Gebroeders Peffer Conserven’. Dit bedrijf transformeerde binnen een paar jaar naar een fulltime draaiende professionele conservenfabriek. Naast de teelt, werden de champignons nu ook volledig binnen de eigen productieketen zelfstandig geconserveerd. De productie groeide fors en de afzetmarkt breidde zich uit over heel Europa.
Jaren 90
Richard’s broer ging zich verder specialiseren in zijn eigen champignonkwekerij met een nieuw systeem. En zo ontstond in 1994 het bedrijf Prochamp dat voor 100% gerund werd door Richard Peffer. Ondanks forse concurrentie, bleek Richard’s vooruitstrevende keuze om de gehele keten volledig zelfstandig te beheersen een briljante zet. In combinatie met nieuwe volledig gemechaniseerde kweekfaciliteiten overspant het bedrijf de keten van compost tot blik. Durven te innoveren in een moeilijke tijd zorgde er uiteindelijk voor dat Prochamp overwon. Zo werd Prochamp een wereldspeler omdat Nederland behoort tot een van de grootste producenten van champignonconserven. En daar zijn we nog steeds trots op.
Heden
Inmiddels is ook de 3e Peffer generatie toegetreden. Alle drie de kinderen van Richard hebben veel zin om met visie en plezier dit familiebedrijf nog verder uit te bouwen. Zo blijft de identiteit behouden, maar wordt er ook weer opnieuw met vooruitstrevende blik geïnnoveerd. Prochamp groeit verder, maar blijft een platte organisatie die servicegericht en flexibel is dankzij haar enthousiaste en betrokken collega’s.
Wereldwijd onderscheidt Prochamp zich nu ook met haar kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, moderne kwekerijen en volledig gecertificeerde borgingssystemen in het teelt- en conservenbedrijf. Voedselveiligheid, kwaliteit en duurzaamheid worden optimaal gegarandeerd.
Toekomst
Prochamp blijft net zo ambitieus als de afgelopen halve eeuw. We willen blijven groeien, zonder ons familiekarakter te verliezen. Daarom werken we hard aan de internationale uitbreiding van onze sterke A-merken en private labelproducten. Daarnaast bouwen we verder aan onze deskundigheid, ons imago en de tevredenheid van onze klanten. Zo kunnen wij ook in de toekomst een betrouwbare en innovatieve partner zijn. Wij zijn nou eenmaal graag inventief in alle facetten van de keten.
Adrianus Johannes Peffer | ||||||||||||||||||
1946 | ||||||||||||||||||
Lamberta Johanna Christina Mulders |
Die angezeigten Daten haben keine Quellen.