David G Cohen Family Tree » Lewis Bagley (1816-1836)

Persoonlijke gegevens Lewis Bagley 

Bron 1

Gezin van Lewis Bagley

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Lewis Bagley?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Lewis Bagley

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Lewis Bagley

David Bigelow
1706-1799
Editha Day
1705-1746
Asher Bagley
1751-1840

Lewis Bagley
1816-1836


  Toon totale kwartierstaat

  Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).  Visualiseer een andere verwantschap

  Bronnen

  1. Ancestry Family Trees, Ancestry Family Tree
   http://trees.ancestry.com/pt/AMTCitationRedir.aspx?tid=118804489&pid=1084
   / Ancestry.com

  Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 7 februari 1836 lag rond de 5,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Typering van het weer: betrokken mist regen. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1836: Bron: Wikipedia
   • Nederland had zo'n 2,9 miljoen inwoners.
   • 24 februari » Samuel Colt krijgt een octrooi voor de Colt revolver.
   • 5 maart » Samuel Colt maakt de eerste revolver voor massaproductie (.34-kaliber).
   • 6 maart » Val van Fort Alamo
   • 21 april » De Republiek Texas boekt een overwinning op Mexico in de Slag bij San Jacinto. Antonio López de Santa Anna wordt gevangengenomen.
   • 15 juni » Arkansas wordt de 25ste staat van de Verenigde Staten van Amerika.
   • 28 december » Spanje erkent de onafhankelijkheid van Mexico.
  

  Dezelfde geboorte/sterftedag

  Bron: Wikipedia


  Over de familienaam Bagley

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Bagley.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Bagley.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Bagley (onder)zoekt.

  Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
  David Cohen, "David G Cohen Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/david-g-cohen-family-tree/P1084.php : benaderd 23 juni 2024), "Lewis Bagley (1816-1836)".