De temperatuur op 23 januari 1876 lag rond de -0.6 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 92%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
10 maart » Eerste succesvolle telefoongesprek: Alexander Graham Bell spreekt "Mr. Watson, come here, I want to see you."
30 mei » Staatsgreep van de Jong-Turken.
8 augustus » Thomas Alva Edison verkrijgt octrooi op de stencilmachine.
1 november » Het Noordzeekanaal wordt officieel geopend door koning Willem III.
4 november » Première van Symfonie nr. 1 (Brahms) van Johannes Brahms in Karlsruhe.
23 december » Begin van de Conferentie van Constantinopel tussen vijf Europese grootmachten.
Trouwdag 24 april 1929
De temperatuur op 24 april 1929 lag tussen -1 °C en 10,3 °C en was gemiddeld 4,1 °C. Er was 3,4 mm neerslag. Er was 4,3 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
11 februari » Mussolini en Paus Pius XI sluiten het Verdrag van Lateranen waarbij het Vaticaan als autonome staat wordt erkend.
7 juni » Vaticaanstad wordt een stadstaat.
16 juni » Zaligverklaring van Claude de la Colombière (1641-1682), Frans Jezuïet
15 juli » Paus Pius XI creëert één nieuwe kardinaal, de in 1996 zalig verklaarde Italiaanse aartsbisschop van Milaan Alfredo Ildefonso Schuster.
30 september » Eerste bemande vlucht met een raketvliegtuig; aan boord is Fritz von Opel.
16 december » Paus Pius XI creëert zes nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse nuntius in Duitsland Eugenio Pacelli, de latere paus Pius XII.
Dag van overlijden 20 januari 1956
De temperatuur op 20 januari 1956 lag tussen 6,0 °C en 8,4 °C en was gemiddeld 7,0 °C. Er was 5,1 mm neerslag gedurende 4,8 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
5 januari » Eerste NTS-journaal op de Nederlandse televisie. Onderwerpen: hardnekkige gladheid, interview met Caroline, de dochter van schaakkampioen Max Euwe en jonge stieren door de straten van Pamplona.
15 juni » Technische Universiteit Eindhoven opgericht
22 juli » In de Poolse stad Chorzów wordt het Stadion Śląski officieel in gebruik genomen met de oefeninterland tussen Polen en de DDR (0-2).
27 juli » Op de Amerikaanse luchtmachtbasis Lakenheath in het Britse Suffolk aan de Noordzee ontploft de brandstoftank van een B-47 bommenwerper naast een opslagplaats met kernwapens;
8 augustus » Mijnramp van Marcinelle: een brand in de kolenmijn Le Bois-du-Cazier in Marcinelle eist 262 doden.
5 november » Encycliek Datis nuperrime van Paus Pius XII over de gebeurtenissen in Hongarije.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I65737.php : benaderd 30 april 2025), "Maria Magdalena Kasteelen (1876-1956)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.