De temperatuur op 24 april 1904 lag tussen 4,7 °C en 15,7 °C en was gemiddeld 9,4 °C. Er was 6,6 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
12 februari » Eerste editie van de Deense sensatiekrant Ekstra Bladet.
12 februari » In Amsterdam wordt de eerste tentoonstelling van de Rijwiel- en Automobielindustrie (RAI) geopend.
3 maart » Keizer Wilhelm II van Duitsland wordt de eerste persoon die een politieke opname maakt met behulp van Thomas Edisons cilinder.
15 juni » Het stoomschip de General Slocum vat vlam in de haven van New York. Meer dan 1000 personen, voornamelijk vrouwen en kinderen uit de wijk Little Germany, laten het leven.
31 oktober » Einde van de pogingen van de Japanners om Port Arthur te veroveren in de Russisch-Japanse Oorlog
5 november » De Engelse atleet Alfred Shrubb vestigt het werelduurrecord atletiek in Glasgow: in één uur tijd loopt hij 18742 m.
Trouwdag 9 mei 1928
De temperatuur op 9 mei 1928 lag tussen 1,3 °C en 11,8 °C en was gemiddeld 5,4 °C. Er was 1,5 mm neerslag. Er was 10,3 uur zonneschijn (67%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
28 februari » Totstandkoming eerste radiotelefonische verbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië via Radio Kootwijk
11 maart » Voor de eerste maal kan op de radio, dankzij de AVRO, worden geluisterd naar het verslag van een voetbalwedstrijd, Nederland-België. De verslaggever in het Olympisch Stadion in Amsterdam is Han Hollander.
18 juni » Amelia Earhart vliegt als eerste vrouw over de Atlantische Oceaan, als passagier.
5 augustus » De eerste marathon van Amsterdam wordt gelopen als onderdeel van de Olympische Zomerspelen 1928.
11 augustus » Marie Braun wint tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam goud op de 100 meter rugslag. Ook ruiter Charles Pahud de Mortanges, de ruiterequipe en bokser Bep van Klaveren winnen goud.
12 augustus » Sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Amsterdam.
Dag van overlijden 21 april 1967
De temperatuur op 21 april 1967 lag tussen 1,1 °C en 9,2 °C en was gemiddeld 5,7 °C. Er was 1,8 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was 7,3 uur zonneschijn (51%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
2 januari » Voor het eerst wordt reclame uitgezonden op de Nederlandse televisie.
6 mei » Paus Paulus VI ontvangt de Italiaanse actrices Claudia Cardinale en Antonella Lualdi in audiëntie. Beide dames zijn gekleed in minirok, wat nooit eerder was vertoond in het Vaticaan.
22 mei » Het warenhuis Innovation in het centrum van Brussel brandt volledig uit. Het is de meest rampzalige brand in de Belgische geschiedenis met 323 doden en vermisten en 150 gewonden.
29 juni » De Nederlander Willem Cobben treedt af als bisschop van Helsinki (Finland) en wordt opgevolgd door zijn coadjutor en landgenoot Paul Verschuren.
23 juli » De Franse wielrenner Roger Pingeon wint de Ronde van Frankrijk.
21 september » De kleurentelevisie wordt voor de eerste keer aan het grote publiek getoond tijdens de elektronicabeurs Firato in Amsterdam.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I5468.php : benaderd 30 april 2025), "Martinus Cornelius Maria Basters (1904-1967)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.