De temperatuur op 7 januari 1878 lag rond de 4,7 °C. Er was 1 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 85%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
20 februari » Kardinaal Gioacchino Pecci wordt gekozen tot Paus Leo XIII.
3 maart » Bulgarije herneemt zijn onafhankelijkheid van het Ottomaanse Rijk.
4 maart » Herstel van de rooms-katholieke bisschoppelijke hiërarchie in Schotland door oprichting van het aartsbisdom Saint Andrews en Edinburgh met vier bisdommen en het aartsbisdom Glasgow zonder suffragaan-bisdommen.
3 april » Het Rotterdamsch Nieuwsblad verschijnt voor het eerst.
2 juli » Eerste Varsity (roeien).
7 september » William Booth verandert de naam van zijn Christian Mission in The Salvation Army. In Nederlands wordt dit het Leger des Heils genoemd.
Trouwdag 10 februari 1904
De temperatuur op 10 februari 1904 lag tussen 4,0 °C en 8,4 °C en was gemiddeld 5,7 °C. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
4 februari » De stoomtrawler Judith uit Vlaardingen vergaat, 9 doden.
8 februari » Japan valt Rusland aan; begin van de Russisch-Japanse Oorlog.
14 maart » Isabella Richaards, Surinaams politica († 1985)
4 juli » Oprichting van de Duitse voetbalclub Borussia Fulda.
5 november » De Engelse atleet Alfred Shrubb vestigt het werelduurrecord atletiek in Glasgow: in één uur tijd loopt hij 18742 m.
15 november » Gillette verwerft patent op het veiligheidsscheermes
Dag van overlijden 3 maart 1945
De temperatuur op 3 maart 1945 lag tussen 0.8 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 3,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 4,8 uur zonneschijn (44%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
19 februari » Tweede Wereldoorlog: Slag om Iwo Jima - ongeveer 30.000 Amerikaanse mariniers landen bij Iwo Jima.
25 februari » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de zevende keer de Copa América door in de voorlaatste wedstrijd met 1-0 te winnen van Uruguay.
16 april » Tweede Wereldoorlog: Bevrijding van de Joodse gevangenen in Buchenwald
30 april » Adolf Hitler en Eva Braun plegen zelfmoord na een dag getrouwd te zijn. Hiermee valt het Kabinet-Hitler in Nazi-Duitsland.
1 juni » Eerste nummer van de Geldersch-Overijsselsche Courant, een krant voor de Noordelijke Achterhoek, Zuid-Twente met een aparte editie Haaksbergen, Diepenheim en Markelo.
13 november » Soekarno wordt gekozen tot president van de republiek Indonesië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I303690.php : benaderd 30 april 2025), "Gerardus Johannes van Rest (1878-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.