De temperatuur op 29 september 1856 lag rond de 14,8 °C. De winddruk was 17 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De relatieve luchtvochtigheid was 78%. Bron: KNMI
De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
Van 19 april 1853 tot 1 juli 1856 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
Van 1 juli 1856 tot 18 maart 1858 was er in Nederland het kabinet Van der Brugghen met als eerste minister Mr. J.L.L. van der Brugghen (protestant).
2 maart » De vulkaan Awu op het Indonesische eiland Sangir barst uit en maakt 2.806 slachtoffers. De vulkaan blijft tot half maart as spugen.
30 maart » Verdrag van Parijs: einde van de Krimoorlog.
3 juni » Lewis Carroll maakt voor het eerst foto's van Alice Liddell en haar zusjes Edith en Lorina.
4 juni » In Nederland vindt de laatste meervoudige executie plaats in vredestijd als Adriaan de Klerk en Cornelis de Jong worden opgehangen
20 juni » Karel III volgt zijn overleden vader Florestan I op als vorst van Monaco.
2 december » Frankrijk en Spanje bereiken een overeenkomst over het verloop van hun gezamenlijke grens.
Dag van overlijden 5 oktober 1938
De temperatuur op 5 oktober 1938 lag tussen 8,4 °C en 12,4 °C en was gemiddeld 10,1 °C. Er was 18,3 mm neerslag gedurende 9,8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
18 maart » Expropiación Petrolera: De Mexicaanse president Lázaro Cárdenas nationaliseert de olie-industrie.
10 april » In Oostenrijk wordt een referendum gehouden over de op 13 maart voltrokken Anschluss, de vereniging van Oostenrijk en Duitsland. Een overweldigende meerderheid geeft aan voorstander te zijn.
26 mei » Adolf Hitler legt in Wolfsburg de eerste steen voor de fabriek van de "Kraft durch Freude"-wagen, het huidige Volkswagen.
23 september » De Ara Pacis Augustae wordt voor de tweede keer in zijn bestaan ingewijd. Sindsdien is het een van de beroemdste Romeinse monumenten.
30 oktober » Het hoorspel War of the Worlds van H.G. Wells, gemaakt door Orson Welles, wordt uitgezonden op de radio in Verenigde Staten; onder de luisteraars ontstaat paniek.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I290214.php : benaderd 30 april 2025), "Jacob de Kramer (1856-1938)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.