De temperatuur op 22 februari 1867 lag rond de 8,7 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 10 kgf/m2 en kwam overheersend uit het westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 89%. Bron: KNMI
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
17 februari » Het eerste schip vaart door het Suezkanaal.
30 maart » Om tien uur 's ochtends wordt de aankoop van Alaska (Alaska purchase) gesloten. Later dat jaar op 18 oktober wordt het gebied door het Keizerrijk Rusland overgedragen aan de Verenigde Staten. Het zou echter tot 1903 duren voordat de grens met Canada definitief wordt vastgelegd.
1 juli » De Dominion Canada wordt gevormd doordat Upper Canada (Ontario), Lower Canada (Quebec), New Brunswick en Nova Scotia samengevoegd worden tot een confederatie.
14 juli » Alfred Nobel geeft de eerste demonstratie van zijn uitvinding: dynamiet.
2 augustus » Oprichting van de Vlaamse muziekschool in Antwerpen, onder leiding van de componist Peter Benoit.
9 september » Het groothertogdom Luxemburg wordt onafhankelijk van België
Trouwdag 19 augustus 1891
De temperatuur op 19 augustus 1891 lag rond de 15,9 °C. Er was 2 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 91%. Bron: KNMI
31 januari » In Porto vindt de Revolte van 31 januari 1891 plaats, een mislukte poging om de monarchie in Portugal ten val te brengen en een republiek op te richten.
10 maart » Almon Strowger verkrijgt patent op de automatische telefooncentrale.
21 augustus » In Nederland treedt het kabinet-Van Tienhoven aan, als opvolger van kabinet-Mackay.
3 november » De Gazet van Antwerpen publiceert haar allereerste uitgave.
5 november » Marie Curie wordt aangesteld als docente fysica aan de Sorbonne – de eerste vrouw die ooit die positie bekleedde.
13 november » De Belgische voetbalvereniging Club Brugge wordt opgericht.
Dag van overlijden 18 januari 1942
De temperatuur op 18 januari 1942 lag tussen -13.1 °C en -6.2 °C en was gemiddeld -9.5 °C. Er was 5,4 uur zonneschijn (65%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
15 februari » Rond half vijf 's ochtends liep Hr. Ms. Van Ghent, door een navigatiefout, aan de grond in Stolze-straat op het kustrif van het eiland Bamidjo.
8 maart » De Nederlandse strijdkrachten geven zich over; Nederlands-Indië wordt door Japan bezet.
9 juli » 9 leden van de verzetsgroep De Oranjewacht, samen met de groep Geuzen van Bernard IJzerdraat uit Schiedam de eerste Nederlandse verzetsgroep worden gefusilleerd door de Duitsers in Fort bij Rijnauwen bij Bunnik. Onder de doden is de oprichter van de groep, Piet Hoefsloot.
15 augustus » Voor het eerst worden in Nederland door de Duitse bezetter gijzelaars gefusilleerd als represaille of vergeldingsmaatregel. De slachtoffers zijn Robert Baelde, Willem Ruys, Otto Ernst Gelder, graaf van Limburg-Stirum, Christoffel Bennekers en Alexander baron Schimmelpenninck van der Oye.
12 november » De Slag om Guadalcanal begint.
2 december » Een team onder leiding van Enrico Fermi slaagt om de eerste nucleaire kernreactie te veroorzaken die zichzelf in stand kan houden (Manhattanproject).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I286805.php : benaderd 30 april 2025), "Tieleman Pieter Meijer (1867-1942)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.