De temperatuur op 8 januari 1909 lag tussen -0.4 °C en 4,9 °C en was gemiddeld 1,6 °C. Er was 3,7 mm neerslag. Er was 1,9 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
21 februari » De Rotterdamse politie stelt een rijwielbrigade in.
4 maart » William Howard Taft wordt beëdigd als 27e president van de Verenigde Staten
31 maart » Servië accepteert Oostenrijks gezag over Bosnië en Herzegovina.
22 april » Scheepsramp op de Zuiderzee nabij Lemmer, 7 doden.
20 juli » Georges Clemenceau dient zijn ontslag in als premier van Frankrijk.
Trouwdag 20 mei 1936
De temperatuur op 20 mei 1936 lag tussen 8,5 °C en 19,8 °C en was gemiddeld 13,4 °C. Er was 12,2 uur zonneschijn (77%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
7 maart » Duitsland start remilitarisatie van het Rijnland, daarmee het verdrag van Versailles overtredend.
30 juni » Het boek "Gone with the wind" wordt gepubliceerd.
18 juli » Staatsgreep van Generalísimo Franco tegen de Tweede Spaanse Republiek. Begin van de Spaanse Burgeroorlog, die zou leiden tot veertig jaar dictatuur.
1 augustus » Het voormalige paleis van koning Willem II in Tilburg, wordt nadat het ruim 70 jaar als Rijks-HBS is gebruikt, na een grondige renovatie, door burgemeester Frans Vonk de Both in gebruik genomen als het stadhuis van Tilburg, en wordt bekend als het Paleis-Raadhuis.
24 oktober » Hitler en Mussolini sluiten het verdrag dat de basis wordt van de 'As' tussen Berlijn en Rome.
25 oktober » Duitsland en Italië sluiten een bondgenootschap, de zogenaamde As Rome-Berlijn.
Dag van overlijden 20 oktober 1946
De temperatuur op 20 oktober 1946 lag tussen 7,0 °C en 17,4 °C en was gemiddeld 12,1 °C. Er was 1,3 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 0,5 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
19 februari » Eerste uitzending van het AVRO-radioprogramma Arbeidsvitaminen.
5 maart » Als eerste staatsman van de geallieerde bevrijders spreekt Winston Churchill over het IJzeren Gordijn in zijn speech in het Westminster College in Fulton, Missouri. Dit wordt gezien als het begin van de Koude Oorlog.
4 mei » De eerste Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.
7 mei » Anton Mussert wordt op de Waalsdorpervlakte geëxecuteerd.
25 mei » Onafhankelijkheid van Jordanië.
23 augustus » Stichting van de deelstaat Noordrijn-Westfalen in Duitsland en tevens opheffing van de Rijnprovincie en provincie Hannover.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I285968.php : benaderd 30 april 2025), "Antonius Everardus Brabander (1909-1946)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.