Van 23 februari 1860 tot 14 maart 1861 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Van Heemstra met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
4 maart » De "Stars and Bars" wordt aangenomen als de vlag van de Geconfedereerde Staten van Amerika
12 april » Aanval op Fort Sumter, de eerste slag in de Amerikaanse Burgeroorlog.
7 mei » Tennessee treedt toe tot de Geconfedereerde Staten van Amerika.
21 juli » Eerste Slag bij Bull Run. Eerste grote veldslag van de Amerikaanse Burgeroorlog. Beslissende overwinning voor de Geconfedereerde Staten van Amerika.
10 augustus » Slag bij Wilson's Creek tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Dankzij deze veldslag wonnen de Zuidelijken de controle over het zuidwesten van Missouri.
30 september » De 3739 meter hoge Weißkugel, gelegen in Oostenrijk, wordt voor de eerste maal beklommen.
Trouwdag 16 september 1896
De temperatuur op 16 september 1896 lag rond de 16,9 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 87%. Bron: KNMI
4 januari » Utah ratificeert de Grondwet van de Verenigde Staten en treedt toe tot de Unie als 45e staat.
5 januari » In de Wiener Presse verschijnt het eerste, publieke artikel over de door Wilhelm Röntgen ontdekte röntgenstraling.
23 januari » Wilhelm Röntgen maakt voor het eerst een foto via elektromagnetische stralingen van de hand van Albert von Kölliker.
1 maart » De Franse natuurkundige Antoine Henri Becquerel ontdekt het fenomeen radioactiviteit.
13 september » Paus Leo XIII verklaart in zijn apostolische brief Apostolicae Curae de priester- en bisschopswijdingen en Apostolische successie in de Kerk van Engeland ongeldig.
3 december » Herman Hollerith richt de Tabulating Machine Company op, een voorloper van IBM.
Dag van overlijden 9 januari 1945
De temperatuur op 9 januari 1945 lag tussen -5.5 °C en -1.1 °C en was gemiddeld -2.7 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 2,3 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
15 april » Encycliek Communium Interpretes Dolorum van Paus Pius XII met een oproep tot gebed voor de vrede in de maand mei.
5 mei » Bespreking over voorwaarden capitulatie van het Duitse leger in Nederland op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit is de basis voor Bevrijdingsdag.
17 mei » De Stichting van de Arbeid wordt opgericht, een overlegorgaan tussen overheid, werkgevers en werknemers.
2 september » Tweede Wereldoorlog: het officiële einde van de oorlog met de overgave van Japan.
29 november » Proclamatie van de federale volksrepubliek Joegoslavië, bestaande uit zes republieken en twee autonome provincies.
15 december » Generaal Douglas MacArthur verordonneert een einde aan Shinto als Japanse staatsgodsdienst.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I221505.php : benaderd 30 april 2025), "Petronella van Lent (1861-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.