De temperatuur op 5 juli 1860 lag rond de 13,0 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 82%. Bron: KNMI
Van 18 maart 1858 tot 23 februari 1860 was er in Nederland het kabinet Rochussen - Van Bosse met als eerste ministers J.J. Rochussen (conservatief-liberaal) en Mr. P.P. van Bosse (liberaal).
Van 23 februari 1860 tot 14 maart 1861 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Van Heemstra met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
8 februari » De Eerste Kamer der Staten-Generaal brengt het kabinet-Rochussen ten val door de verwerping van een wetsvoorstel inzake de aanleg en exploitatie van de Noorder- en Zuiderspoorweg.
3 april » De eerste rit van de Pony Express, een koeriersdienst van ruiters die post en kleine goederen vervoerden van Missouri tot Californië, vertrekt vanuit St. Joseph, Missouri.
10 mei » Ontdekking van cesium door Robert Bunsen en Gustav Kirchhoff.
19 juni » Een van de grootste branden die Leeuwarden ooit troffen, vindt plaats bij de Prins Frederikkazerne.
18 september » Het Koninkrijk Sardinië brengt de Kerkelijke Staat in de Slag bij Castelfidardo een nederlaag toe.
31 oktober » Executie in Maastricht van Johannes Nathan, de laatste Nederlander die in vredestijd is geëxecuteerd.
Trouwdag 10 november 1880
De temperatuur op 10 november 1880 lag rond de 10,3 °C. Er was 0.3 mm neerslag. De winddruk was 8 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 79%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
1 januari » De aanleg van het Panamakanaal vangt aan.
27 januari » Thomas Edison ontvangt octrooi (#223898) op de gloeilamp.
27 april » Clarke en Foster krijgen een patent op het eerste elektrische hoortoestel.
3 juni » Alexander Graham Bell gebruikt zijn fotofoon voor de eerste keer om een draadloos telefoongesprek te verzenden.
24 juni » Eerste uitvoering van O Canada, het lied dat later het volkslied van Canada zou worden.
20 oktober » De Vrije Universiteit Amsterdam wordt opgericht.
Dag van overlijden 13 juli 1928
De temperatuur op 13 juli 1928 lag tussen 10,8 °C en 28,0 °C en was gemiddeld 20,1 °C. Er was 14,1 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
30 januari » Tussen Nederland en de Verenigde Staten komt een draadloze telefoonverbinding tot stand.
19 februari » Canada verslaat Zwitserland met 13-0 in de finaleronde van het olympisch ijshockeytoernooi in St. Moritz, en prolongeert de olympische én de wereldtitel.
28 februari » Totstandkoming eerste radiotelefonische verbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië via Radio Kootwijk
14 maart » Florentino Feliciano, Filipijns rechtsgeleerde en rechter († 2015)
14 maart » Frank Borman, Amerikaans astronaut
2 oktober » Opus Dei (een rooms-katholieke prelatuur) wordt opgericht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I214821.php : benaderd 30 april 2025), "Cornelia Wilhelmina Meeuwesse (1860-1928)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.