De temperatuur op 20 mei 1916 lag tussen 4,3 °C en 20,9 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 12,5 uur zonneschijn (79%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
31 mei » Begin van de Zeeslag bij Jutland, ook wel gekend als de Slag voor het Skagerrak.
1 juli » Eerste Wereldoorlog: eerste dag van de Slag aan de Somme. Op deze dag komen 20.000 soldaten van het Britse leger om, en raken 40.000 gewond. Het einde van de slag is in november.
15 augustus » Oprichting van de Mexicaanse voetbalclub Atlas Guadalajara.
19 september » De Luchthaven Schiphol wordt geopend als militaire vliegbasis.
7 oktober » De Provinciale Utrechtse Elektriciteits Maatschappij wordt opgericht.
1 december » De Franse priester en kluizenaar Charles de Foucauld (58) wordt bij een overval van leden van de Touareg in zijn hut in Tamanrasset in Algerije doodgeschoten.
Trouwdag 10 juni 1941
De temperatuur op 10 juni 1941 lag tussen 14,3 °C en 23,7 °C en was gemiddeld 18,0 °C. Er was 8,0 mm neerslag gedurende 1,1 uur. Er was 1,4 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
6 januari » Amerikaans president F.D. Roosevelt spreekt zijn Four Freedoms-speech uit.
6 april » Duitse troepen vallen Joegoslavië en Griekenland binnen.
7 april » De Nederlandse hulpmijnenveger Maria R. Ommering raakt beschadigd door een exploderende mijn tijdens een veegactie in Milford Haven.
1 september » Alle Joden ouder dan 6 jaar moeten in het gehele Duitse Rijk de Jodenster dragen.
23 september » Eerste gasexperimenten in Auschwitz.
26 november » Libanon wordt onafhankelijk van Frankrijk.
Dag van overlijden 5 februari 1993
De temperatuur op 5 februari 1993 lag tussen 0.2 °C en 4,0 °C en was gemiddeld 2,2 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
1 januari » Tsjecho-Slowakije wordt gesplitst in Tsjechië en Slowakije.
12 februari » Gruwelijke moord op James Bulger. Twee jongens van tien jaar oud ontvoeren, martelen en vermoorden een peuter van drie jaar oud.
26 februari » Bomaanslag op het World Trade Center in New York, met als gevolg 6 doden en meer dan 1000 gewonden.
17 juli » Ruud Lubbers is de langstzittende premier uit de Nederlandse geschiedenis.
6 september » Na een incident waarbij zeven Nigeriaanse VN-militairen zijn gedood, voeren troepen van de Verenigde Naties in het zuiden van de Somalische hoofdstad Mogadishu opnieuw aanvallen uit op guerrillastrijders van krijgsheer generaal Mohammed Farrah Aidid.
13 oktober » Het Macedonisch voetbalelftal speelt de eerste interland als onafhankelijke staat en verslaat Slovenië in Kranj met 4-1. Het allereerste doelpunt komt op naam van aanvaller Zoran Boškovski.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I203936.php : benaderd 30 april 2025), "Wilhelmus van Oorschot (1916-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.