De temperatuur op 8 april 1911 lag tussen -0.2 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 5,6 °C. Er was 5,6 uur zonneschijn (42%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
15 maart » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub FK Austria Wien.
8 april » In Leiden ontdekt Heike Kamerlingh Onnes supergeleiding.
24 mei » In Nederland wordt de eerste vogel van een vogelringetje voorzien.
22 augustus » In het Louvre wordt ontdekt dat de Mona Lisa is gestolen.
7 september » Franse rechercheurs arresteren Guillaume Apollinaire op verdenking van diefstal van de Mona Lisa.
30 oktober » In Brussel vindt onder leiding van Hendrik Lorentz de allereerste Solvay-conferentie plaats.
Trouwdag 23 mei 1942
De temperatuur op 23 mei 1942 lag tussen 9,6 °C en 19,6 °C en was gemiddeld 14,8 °C. Er was 4,9 uur zonneschijn (31%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
7 februari » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de achtste keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 1-0 te winnen van Argentinië.
13 maart » Het dragen van een Jodenster wordt verplicht voor de joden in Nederland, België en Frankrijk.
21 maart » Element nummer 94 krijgt de naam plutonium.
18 april » De Doolittle Raid op Japan vindt plaats waarbij Tokio voor het eerst wordt gebombardeerd door B-25's.
22 juli » Tweede Wereldoorlog: de systematische deportatie van joden uit het getto in Warschau begint.
11 september » Verzetsactie in vernietigingskamp Treblinka, waarbij SS'er Max Biala wordt vermoord.
Dag van overlijden 30 december 2010
De temperatuur op 30 december 2010 lag tussen -5,5 °C en 1,9 °C en was gemiddeld -1,6 °C. Er was 5,9 uur zonneschijn (76%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
15 april » Een aswolk teistert Noordwest-Europa door een uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull in IJsland. In de daarop volgende dagen wordt in 40 Europese landen het luchtruim bijna volledig gesloten. Deze toestand duurt tot 20 april, waarna het luchtverkeer langzaam weer wordt hervat.
30 juni » Jennifer Geerlings-Simons en Ruth Wijdenbosch worden verkozen tot respectievelijk voorzitter en (eerste vrouwelijke) ondervoorzitter van het parlement van Suriname.
25 juli » Een Italiaanse onderhoudstrein dendert door een stootblok op het station van Stavoren in de Nederlandse provincie Friesland en doorboort een watersportwinkel. De ravage is enorm, maar slechts twee medewerkers van de trein raken lichtgewond.
26 november » Suriname en Venezuela tekenen in Paramaribo vier samenwerkingsovereenkomsten. Zo spreken beide Zuid-Amerikaanse landen af om 30.000 hectare rijst te planten in Suriname.
17 december » Femke Halsema, op dat moment fractievoorzitter van GroenLinks, stapt uit de Nederlandse politiek.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I202950.php : benaderd 30 april 2025), "Joanna Francina Akkers (1911-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.