De temperatuur op 15 februari 1907 lag tussen -2.7 °C en 3,1 °C en was gemiddeld 0.9 °C. Er was 0.5 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
15 april » Oprichting van de Argentijnse omnisportclub Unión de Santa Fe.
16 april » Paus Pius X creëert zeven nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische aartsbisschop van Mechelen Désiré-Joseph Mercier.
2 mei » In België komt de regering Jules de Trooz aan de macht.
3 mei » Oprichting van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe SK.
2 juni » In Peking gaan vijf auto's van verschillend fabricaat van start voor een race Peking-Parijs.
3 juli » Decreet Lamentabili Sanu Exitu van de Congregatie van de Inquisitie van de Romeinse Curie waarin 65 modernistische dwalingen worden veroordeeld.
Trouwdag 14 december 1932
De temperatuur op 14 december 1932 lag tussen 2,5 °C en 7,7 °C en was gemiddeld 5,4 °C. Er was 0,5 mm neerslag gedurende 0,2 uur. Er was 0,3 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
19 maart » Bisschopswijding van Guillaume Lemmens, bisschop-coadjutor van Roermond in Nederland, door aartsbisschop Joannes Jansen van Utrecht.
10 mei » Het Wilhelmus wordt het Nederlandse volkslied.
12 mei » Tien weken na zijn kidnapping wordt het zoontje van Charles Lindbergh dood teruggevonden.
28 juni » In België wordt de eerste taalwet in stemming gebracht.
18 juli » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Padang in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat.
31 oktober » Het Londense metrostation Gillespie Road wordt vernoemd naar Arsenal.
Dag van overlijden 17 januari 1991
De temperatuur op 17 januari 1991 lag tussen -3 °C en 4,4 °C en was gemiddeld 0.2 °C. Er was 7,0 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
23 februari » Thaise militairen bezetten verscheidene radio- en televisiestations van de regering in een poging tot staatsgreep.
25 februari » Vertegenwoordigers van de Sovjet-Unie, Hongarije, Tsjechoslowakije, Polen, Roemenië en Bulgarije tekenen in Boedapest een document waarin een eind wordt gemaakt aan de wederzijdse verplichtingen van de lidstaten van het Warschaupact.
26 maart » De presidenten van Brazilië, Argentinië, Paraguay en Uruguay ondertekenen een blauwdruk voor een gemeenschappelijke markt van de evenaar tot Antarctica.
15 mei » Peru sluit een overeenkomst met de Verenigde Staten ter bestrijding van de productie en handel in grondstoffen voor cocaïne.
22 oktober » Kosovo roept eenzijdig de onafhankelijkheid uit. De internationale gemeenschap, op Albanië na, erkent de zelfstandigheid van de Servische provincie niet.
21 november » Veiligheidstroepen in Peru hebben in 1991 op onwettige wijze meer dan tweehonderd mensen gedood of ontvoerd, aldus mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I181907.php : benaderd 30 april 2025), "Joannes Arnoldus Josephus Maria Riemen (1907-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.