13 maart » Voor het eerst wordt een weg met asfalt bestreken, in Monte Carlo. Uitvinder van dat asfalt is de Zwitserse dokter Ernest Guglielminetti.
8 mei » Op Martinique barst een vulkaan uit. Gloeiend hete lava stroomt over de hellingen van de Mont Pelée naar beneden. Ten gevolge van die uitbarsting verliezen vele mensen het leven en wordt de voornaamste stad op het eiland, Saint Pierre, verwoest.
23 juli » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub SBV Excelsior.
23 augustus » Bij Herwijnen slaat een bootje om met passagiers voor een voor anker liggend stoomschip, vijf van de tien opvarenden verdrinken.
14 december » Eerste telegraafkabel gelegd onder de Stille Oceaan.
Trouwdag 30 april 1928
De temperatuur op 30 april 1928 lag tussen 10,4 °C en 15,6 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 2,0 mm neerslag. Er was 0.4 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
11 maart » Voor de eerste maal kan op de radio, dankzij de AVRO, worden geluisterd naar het verslag van een voetbalwedstrijd, Nederland-België. De verslaggever in het Olympisch Stadion in Amsterdam is Han Hollander.
7 juni » Karel Dubois, een kanunnik uit Roeselare, sticht de KSA als onderdeel van de Katholieke Actie (KA) en vervanger van de AKVS.
13 juli » Bij een mijngasontploffing in de Staatsmijn Hendrik in Limburg (Nederland) vallen dertien doden.
9 augustus » Tijdens de Olympische Spelen in Amsterdam wint de Nederlandse gymnastiekploeg goud. Zij zijn de eerste Nederlandse vrouwelijke olympische kampioenen.
6 oktober » Chiang Kai-shek wordt president van Kwomintang-China.
22 november » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub Be Quick '28 uit Zwolle.
Dag van overlijden 28 februari 1990
De temperatuur op 28 februari 1990 lag tussen 3,4 °C en 10,7 °C en was gemiddeld 6,7 °C. Er was 24,1 mm neerslag gedurende 8,9 uur. Er was 0.9 uur zonneschijn (8%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
24 februari » Bij de eerste meerpartijenverkiezingen in de Sovjetrepubliek Litouwen behaalt het Litouwse volksfront Sąjūdis de meerderheid.
9 mei » Twee presidentskandidaten van de oppositie in Roemenië – Radu Campeanu (presidentskandidaat van de Liberalen) en Ion Ratiu (kandidaat voor de Boerenpartij) – kondigen aan zich te zullen terugtrekken in het belang van "rust en stabiliteit" op voorwaarde dat zittend president Ion Iliescu hun voorbeeld volgt.
8 augustus » Irak annexeert Koeweit als een deel van zijn grondgebied. De Iraakse luchtmacht wordt uitgerust met chemische wapens. De eerste vliegtuigen met vluchtelingen komen in Europa aan.
22 september » Oud-minister Orestes Rodríguez en zijn zoon worden vermoord in de Peruviaanse hoofdstad Lima, vermoedelijk door leden van de linkse guerrillabeweging Lichtend Pad.
30 september » In de Golfoorlog doet president Saddam Hoessein een oproep voor een vredesdialoog.
15 oktober » In Zuid-Afrika wordt de zogenaamde "kleine apartheid", de wet op gescheiden voorzieningen, afgeschaft.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I178831.php : benaderd 30 april 2025), "Cornelius Johannes Jacobus Zandbergen (1902-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.