De temperatuur op 5 november 1881 lag rond de 13,7 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 82%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
3 maart » De Nederlandse koning Willem III kondigt een nieuw Wetboek van Strafrecht af
4 maart » Een studie in rood, het eerste Sherlock Holmes verhaal begint.
4 juni » De Brabantse Lijn, de spoorlijn die Tilburg met Nijmegen verbindt, wordt geopend.
23 juli » De 5-jarige Johannes Huibers, later bisschop van Haarlem, legt de eerste steen van het Centraal Station te Amsterdam.
24 augustus » M. Brandt Corstius van de Vereeniging tot Veredeling van het Volksvermaak opent Openbare Speeltuin No. 2 aan het Marnixplein in Amsterdam.
20 september » Chester A. Arthur legt de eed af als 21ste President van de Verenigde Staten.
Trouwdag 23 augustus 1933
De temperatuur op 23 augustus 1933 lag tussen 11,0 °C en 16,3 °C en was gemiddeld 13,1 °C. Er was 1,9 mm neerslag gedurende 2,4 uur. Er was 2,3 uur zonneschijn (16%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
27 februari » Het Duitse parlementsgebouw, de Rijksdag in Berlijn, wordt in brand gestoken.
22 maart » Het concentratiekamp Dachau wordt geopend.
14 augustus » Emilio Comici en de gebroeders Dimai beklimmen als eerste de onmogelijk geachte noordwand van de Cima Grande (Drei Zinnen).
25 augustus » Wielrenner Jan van Hout rijdt op de baan van Roermond een nieuw werelduurrecord.
13 november » De Nederlandse Zwembond (NZB) verkrijgt het predicaat Koninklijk en verandert de naam aldus in Koninklijke Nederlandse Zwembond.
6 december » Een federale rechter in de Verenigde Staten beslist dat Ulysses van James Joyce niet aanstootgevend is.
Dag van overlijden 9 november 1953
De temperatuur op 9 november 1953 lag tussen 7,5 °C en 9,8 °C en was gemiddeld 8,5 °C. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
1 februari » De Nederlandse schaatser Kees Broekman wordt in Hamar Europees schaatskampioen.
25 april » James Watson en Francis Crick publiceren in Nature de structuur van het menselijk DNA.
8 september » Encycliek Fulgens Corona waarin paus Pius XII een Mariajaar afkondigt van december 1953 tot december 1954 tot viering van het eeuwfeest van het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.
1 oktober » Het jeugdtijdschrift Taptoe verschijnt voor het eerst.
20 november » De Amerikaanse testpiloot Scott Crossfield vliegt als eerste tweemaal zo snel als het geluid.
10 december » Dr. Albert Schweitzer krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. van Broekhoven, "Database Van Broekhoven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-van-broekhoven/I156957.php : benaderd 11 mei 2025), "Reinier Sirag (1881-1953)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.