Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 januari 2020.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
14 april » Thomas Edison geeft een demonstratie met de kinetoscoop, een soort voorloper van de filmprojector.
6 juni » Oprichting van de Duitse voetbalclub Karlsruher SC.
23 juni » Het Internationaal Olympisch Comité wordt opgericht in de Sorbonne in Parijs, op initiatief van baron Pierre de Coubertin.
24 juni » Het IOC besluit elke vier jaar Olympische Spelen te organiseren.
28 juni » Lieven Gevaert richt in Mortsel een firma op van fotografische producten.
4 juli » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC La Chaux-de-Fonds.
Dag van overlijden 19 maart 1956
De temperatuur op 19 maart 1956 lag tussen 1,0 °C en 10,3 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 4,5 uur zonneschijn (37%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
14 maart » AMPEX Corp. demonstreert zijn eerste commerciële videotape recorder, de VRX-1000 (later hernoemd als Mark IV)
14 maart » Tessa Sanderson, Brits atlete
13 juni » In het Duitse weekblad Der Spiegel verschijnt het artikel Zwischen Königin und Rasputin waarin wordt gemeld dat koningin Juliana onder invloed van een zekere Greet Hofmans zou staan.
15 juni » Technische Universiteit Eindhoven opgericht
1 september » Het eerste Belgische televisiejournaal wordt gepresenteerd door Robert Stéphane.
5 november » Encycliek Datis nuperrime van Paus Pius XII over de gebeurtenissen in Hongarije.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Leen Schaap, "Database Schaap", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-schaap/I9139.php : benaderd 3 mei 2025), "Gerrit Schaap (1871-1956)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.