Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 27 november 2017.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 8 augustus 1917 lag tussen 12,3 °C en 22,7 °C en was gemiddeld 17,9 °C. Er was 0.9 mm neerslag. Er was 4,3 uur zonneschijn (28%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
17 januari » De Verenigde Staten kopen de Maagdeneilanden van Denemarken voor $25 miljoen.
15 mei » Troonsafstand van Nicolaas II van Rusland namens hem en zijn zoon Aleksej.
14 oktober » Het Uruguayaans voetbalelftal wint ook de tweede editie van de Copa América. In de slotwedstrijd wordt naaste concurrent Argentinië met 1-0 verslagen.
15 oktober » In Vincennes vlak buiten Parijs wordt Mata Hari door een vuurpeloton geëxecuteerd, op grond van spionage voor Duitsland.
22 november » In Amsterdam wordt de amateurvoetbalclub VV Sloterdijk opgericht.
8 december » De Turken, onder bevel van Erich von Falkenhayn, plannen een aanval op de Britse linies van Edmund Allenby. De Slag om Jeruzalem is begonnen.
Trouwdag 20 mei 1942
De temperatuur op 20 mei 1942 lag tussen 6,7 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 14,7 °C. Er was 1,2 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was 8,6 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
19 februari » Tweede Wereldoorlog: Ongeveer 150 Japanse oorlogsvliegtuigen vallen Darwin in Australië aan.
24 maart » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Nacional Potosí.
23 mei » De Duitsers verbieden de toegang tot het strand van Zandvoort.
3 oktober » Eerste succesvolle lancering van een V2-raket vanaf Peenemünde in Duitsland, de eerste keer dat een door de mens vervaardigd object de ruimte bereikt.
6 december » De RAF bombardeert de Philipsfabrieken in Eindhoven om de levering van goederen aan de Duitsers te laten stagneren.
7 december » Koningin Wilhelmina richt zich per BBC-radio tot alle delen van het koninkrijk en kondigt voor na de oorlog een rijksconferentie aan over een nieuwe staatkundige structuur voor het Koninkrijk der Nederlanden. Tevens kondigt zij de oprichting aan van de 7 december Brigade, later genoemd de Prinses Irene Brigade. Oprichting Eerste Divisie 7 December.
Dag van overlijden 5 december 1962
De temperatuur op 5 december 1962 lag tussen -9 °C en 3,9 °C en was gemiddeld -5 °C. Er was 6,5 uur zonneschijn (81%). Het was vrijwel onbewolkt. Bron: KNMI
3 januari » Paus Johannes XXIII excommuniceert Fidel Castro.
20 februari » De Mercury MA-6 wordt gelanceerd met aan boord John Glenn. Hij was daarmee de derde Amerikaan in de ruimte, maar wel de eerste Amerikaan in een baan om de aarde.
16 april » De Nederlander Lambert van Heygen wordt benoemd tot bisschop van Doumé in Kameroen.
19 april » Bisschopswijding van twaalf kardinalen in de basiliek van Sint-Jan van Lateranen in Rome door paus Johannes XXIII.
29 juni » Bisschopswijding van Lambert Heygen, Nederlands bisschop van Doumé in Kameroen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Leen Schaap, "Database Schaap", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-schaap/I9.php : benaderd 30 april 2025), "Naatje "Matty" Klaasse (1917-1962)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.