Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 26 februari 2020.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 15 mei 1879 lag rond de 8,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
Dag van overlijden 14 mei 1965
De temperatuur op 14 mei 1965 lag tussen 9,3 °C en 24,7 °C en was gemiddeld 17,5 °C. Er was 12,8 uur zonneschijn (82%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
18 maart » Vanaf ruimtevaartuig Voschod 2 voert kosmonaut Aleksei Leonov de eerste ruimtewandeling uit.
16 juli » Opening van de Mont Blanctunnel tussen Frankrijk en Italië.
1 november » Eerste nummer van het Nederlandse tijdschrift Avenue ligt in de winkels.
11 november » Ian Smith wil niet aan de wensen van Groot-Brittannië voldoen en roept de onafhankelijkheid uit van Rhodesië.
8 december » Bij wet wordt Claus van Amsberg genaturaliseerd tot Nederlander.
22 december » Oprichting van de Oost-Duitse voetbalclub 1. FC Magdeburg.
Dag van begraven 17 mei 1965
De temperatuur op 17 mei 1965 lag tussen 11,2 °C en 17,1 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 1,6 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (11%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
28 juni » Het eerste commerciële telefoongesprek via de satelliet vindt plaats tussen Europa en Amerika.
15 juli » Eerste uitzending op het Tweede Nederlandse televisiekanaal, kortweg Nederland 2.
4 september » Bij wedstrijden in Debrecen scherpt Gyula Zsivótzky het wereldrecord kogelslingeren van de Amerikaanse atleet Harold Connolly (71,26 meter) aan tot 73,74 meter.
26 oktober » De Beatles ontvangen van de Britse vorstin een koninklijke onderscheiding.
9 november » Groningen stopt met de Trolleybus.
26 november » Frankrijk lanceert een Diamant-A raket met een Asterix-1 kunstmaan aan boord, en wordt zo het derde land dat de ruimte verovert.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Leen Schaap, "Database Schaap", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-schaap/I6149.php : benaderd 5 mei 2025), "Johannes Antonius Meijers (1879-1965)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.