De temperatuur op 21 mei 1927 lag tussen 8,9 °C en 15,9 °C en was gemiddeld 11,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 4,1 uur zonneschijn (26%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
13 februari » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub América de Cali.
24 mei » Oprichting van de Chileense voetbalclub Universidad de Chile.
20 juni » Paus Pius XI creëert twee nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische aartsbisschop van Mechelen Jozef Van Roey.
23 augustus » In Boston worden de Italiaans-Amerikaanse anarchisten Sacco en Vanzetti terechtgesteld.
5 september » In Delft wordt het Waterloopkundig Laboratorium geopend.
6 november » In Lima behaalt het Peruviaans voetbalelftal de grootste overwinning uit de geschiedenis van de nationale ploeg door Bolivia met 9-0 te verslaan.
Trouwdag 9 mei 1951
De temperatuur op 9 mei 1951 lag tussen 8,2 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 9,7 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 0.9 uur zonneschijn (6%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
7 maart » In een moskee in Teheran wordt de minister-president van Perzië, Ali Razmara, vermoord door een lid van de fundamentalistische moslimorganisatie Fedayan I-Islam.
16 juli » Troonsafstand van koning Leopold III der Belgen.
20 juli » Een jonge moslim vermoordt in Jeruzalem koning Abdullah van Jordanië.
8 september » Ondertekening van het Vredesverdrag van San Francisco door Japan en 48 andere landen.
21 september » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club Atlético Ciclón, gevestigd in de stad Tarija.
2 oktober » De eerste Nederlandse televisiezender, Nederland 1, wordt gelanceerd.
Dag van overlijden 14 maart 2001
De temperatuur op 14 maart 2001 was gemiddeld 5,4 °C. Er was 3,9 uur zonneschijn (33%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
20 februari » Er wordt in Groot-Brittannië bij 20 varkens mond-en-klauwzeer (MKZ) ontdekt, een maand later worden de eerste gevallen in Nederland vastgesteld. Begin 2002 is de MKZ crisis officieel voorbij.
7 april » Het Nederlands Davis Cup Team wint in 's-Hertogenbosch het beslissende dubbelspel tegen Duitsland en plaatst zich daarmee voor het eerst in de tennisgeschiedenis voor de halve finale in de wereldgroep.
11 juli » Herman Brood pleegt zelfmoord door van het dak te springen van het Hilton hotel in Amsterdam.
23 oktober » Het Ierse Republikeinse Leger belooft zich te ontwapenen.
25 oktober » Microsoft brengt Windows XP uit.
7 november » Faillissement van de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena.
Dag van begraven 20 maart 2001
De temperatuur op 20 maart 2001 lag tussen -3.9 °C en 7,2 °C en was gemiddeld 1,9 °C. Er was 5,1 uur zonneschijn (42%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Leen Schaap, "Database Schaap", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-schaap/I1751.php : benaderd 2 mei 2025), "Jan Akkerman (1927-2001)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.