De temperatuur op 26 juli 1789 lag rond de 18,0 °C. Er was 132 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
28 april » Muiterij op de Bounty onder leiding van Fletcher Christian tegen kapitein William Bligh
5 mei » Het Cahier de doléances wordt aangeboden aan de Franse Staten-Generaal, waarmee de Franse Revolutie begint
3 juni » De sloep met de getrouwen van Bligh (Bounty) koerst door de nauwe doorgang tussen het Prince of Wales-eiland en het vasteland van Australië.
14 juli » Het begin van de Franse Revolutie, tijdens het bewind van Lodewijk XVI. Parijzenaars bestormen de Bastille in Parijs en bevrijden zeven politieke gevangenen. Frankrijk wordt, tijdelijk, een republiek.
28 augustus » Ontdekking van het Saturnusmaantje Enceladus door William Herschel.
3 oktober » George Washington roept 26 november 1789 de eerste Thanksgiving Day in het bestaan van de Verenigde Staten uit.
Doopdag 2 augustus 1789
De temperatuur op 2 augustus 1789 lag rond de 17,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noorden. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Goossen, "Database Kruiningen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-kruiningen/I8159.php : benaderd 2 mei 2025), "Kornelis Maerse (1789-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.