De temperatuur op 18 maart 1909 lag tussen -3.5 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 2,8 °C. Er was 6,2 uur zonneschijn (52%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
16 februari » Ernest Shackleton bereikt de magnetische zuidpool.
24 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Everton in Viña del Mar.
28 juli » Derde dag van de Tragische week in Catalonië: scholen en kerken worden in brand gestoken.
15 augustus » Oprichting van voetbalclub VUC in Den Haag.
7 december » Leo Baekeland verkrijgt octrooi op bakeliet.
23 december » Albert I van België wordt koning.
Trouwdag 29 september 1938
De temperatuur op 29 september 1938 lag tussen 14,6 °C en 23,6 °C en was gemiddeld 18,3 °C. Er was 19,7 mm neerslag gedurende 3,7 uur. Er was 4,9 uur zonneschijn (42%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
10 april » In Oostenrijk wordt een referendum gehouden over de op 13 maart voltrokken Anschluss, de vereniging van Oostenrijk en Duitsland. Een overweldigende meerderheid geeft aan voorstander te zijn.
26 mei » Eerste uitzending van de AVRO-quiz Hersengymnastiek.
31 juli » De Britse stoomlocomotief Mallard bereikt een snelheid van 202,7 km/h, een record dat zestig jaar zou stand houden.
27 september » Het passagiersschip Queen Elisabeth wordt te water gelaten en gedoopt door Koningin-gemalin Elisabeth. Het schip speelt een belangrijke rol in WO II als snel troepenschip.
30 oktober » Het hoorspel War of the Worlds van H.G. Wells, gemaakt door Orson Welles, wordt uitgezonden op de radio in Verenigde Staten; onder de luisteraars ontstaat paniek.
Dag van overlijden 4 januari 1995
De temperatuur op 4 januari 1995 lag tussen -4.8 °C en 0.3 °C en was gemiddeld -2.8 °C. Er was 6,8 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
19 maart » De grootste Finse oppositiepartij, de Sociaaldemocratische Partij, wint de verkiezingen met 63 van de 200 zetels in het parlement.
5 april » Philip Freriks wordt de nieuwe nieuwslezer van het Journaal.
21 mei » De International Association of Athletics Federations (IAAF) heft de schorsing van John Ngugi op. De vijfvoudig wereldkampioen veldlopen en voormalig olympisch kampioen op de 5.000 meter werd in 1992 voor vier jaar geschorst, omdat hij weigerde zich te onderwerpen aan een vliegende dopingcontrole.
13 juni » Sprinter Linford Christie, de wereld- en olympisch kampioen op de 100 meter, beëindigt zijn atletiekcarrière aan het eind van het seizoen, zo kondigt hij aan op de Engelse televisie.
18 juli » De Italiaanse wielrenner Fabio Casartelli komt tijdens de Ronde van Frankrijk lelijk ten val in een afdaling, en overlijdt later in het ziekenhuis aan zijn daarbij opgelopen verwondingen.
3 oktober » Na een maandenlang proces wordt sport- en filmster O.J. Simpson door de jury onschuldig bevonden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Joop Admiraal, "Database Admiraal", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-admiraal/I3160.php : benaderd 4 mei 2025), "Willem Sluiter (1909-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.