De temperatuur op 18 februari 1929 lag tussen -8.5 °C en -2.9 °C en was gemiddeld -6.2 °C. Er was 2,0 uur zonneschijn (20%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 januari » Publicatie van de eerste strip van Kuifje.
18 april » Het Paleis voor Volksvlijt in Amsterdam wordt door een grote brand verwoest.
6 juni » Verheffing van de Rooms-katholieke Apostolische Prefectuur IJsland tot Apostolisch vicariaat IJsland.
11 september » In Rotterdam fuseren de scheepswerven Wilton en Fijenoord.
30 september » Eerste bemande vlucht met een raketvliegtuig; aan boord is Fritz von Opel.
16 december » Paus Pius XI creëert zes nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse nuntius in Duitsland Eugenio Pacelli, de latere paus Pius XII.
Trouwdag 18 februari 1955
De temperatuur op 18 februari 1955 lag tussen -10.5 °C en 1,1 °C en was gemiddeld -3.9 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 4,3 uur zonneschijn (42%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
27 februari » Enrique Hormazábal maakt namens Chili de duizendste goal uit de geschiedenis van de Copa América in de wedstrijd tegen Ecuador (7-1).
1 mei » Instelling van de feestdag van de 'heilige Jozef Arbeider' op 1 mei door paus Pius XII om een christelijk tegenwicht te bieden aan de socialistische 'Dag van de Arbeid'.
9 mei » In Machala, Ecuador wordt het Estadio 9 de Mayo officieel in gebruik genomen.
16 juni » Paus Pius XII excommuniceert Juan Perón.
13 juli » Ruth Ellis is de laatste vrouw die in Engeland naar de strop wordt geleid.
27 juli » Oostenrijk wordt onafhankelijk, de grote mogendheden beëindigen de bezetting.
Dag van overlijden 26 januari 2010
De temperatuur op 26 januari 2010 lag tussen -10.1 °C en -3.7 °C en was gemiddeld -7.5 °C. Er was 7,7 uur zonneschijn (88%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
10 februari » President Hugo Chávez van Venezuela sluit contracten voor de ontginning van olievelden met het Amerikaanse bedrijf Chevron en met de Spaanse onderneming Repsol. De overeenkomsten leveren de schatkist van Venezuela tientallen miljoenen dollars op.
15 februari » In Buizingen bij Halle botsen twee treinen van de NMBS. Hierbij komen 18 mensen om het leven.
30 mei » De Italiaanse wielrenner Ivan Basso wint de Ronde van Italië.
4 juli » HTM-tramlijn 19 wordt in gebruik genomen.
13 juli » Het ministerie van Defensie ontkent dat een vliegtuig van de Nederlandse luchtmacht in het luchtruim van Venezuela is geweest, nadat de regering van het Zuid-Amerikaanse land een klacht tegen Nederland heeft ingediend omdat het toestel begin deze maand drie keer illegaal Venezuela zou zijn binnengedrongen.
10 september » Première van de eerste Klingon-opera ’u’ in Den Haag.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Joop Admiraal, "Database Admiraal", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-admiraal/I216.php : benaderd 3 mei 2025), "wan Kramer (1929-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.