De temperatuur op 28 december 1932 lag tussen -1,1 °C en 4,5 °C en was gemiddeld 2,5 °C. Er was 1,3 mm neerslag gedurende 1,3 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
5 februari » Benoeming van Guillaume Lemmens tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Roermond in Nederland.
27 februari » James Chadwick verifieert experimenteel het bestaan van het neutron, dat hij al eerder vermoedde.
10 mei » Het Wilhelmus wordt het Nederlandse volkslied.
29 mei » Oprichting van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters.
28 juni » In België wordt de eerste taalwet in stemming gebracht.
25 december » Als eerste in de geschiedenis speelt de BBC een magnetische geluidsopname af in een radio-uitzending.
Trouwdag 8 juni 1957
De temperatuur op 8 juni 1957 lag tussen 10,2 °C en 21,3 °C en was gemiddeld 15,0 °C. Er was 1,9 mm neerslag gedurende 2,3 uur. Er was 4,2 uur zonneschijn (25%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
3 januari » Het eerste elektronische horloge, de Hamilton Electric, komt op de markt.
26 januari » De PSP (Pacifistisch Socialistische Partij) wordt opgericht. Deze ging in 1989 op in GroenLinks.
14 maart » Arthur Hoyer, Nederlands voetballer
25 maart » Te Rome worden de verdragen van Rome ondertekend, waarin de EEG en Euratom worden opgericht.
7 september » Laatste Jip en Janneke-verhaal verschijnt in Het Parool.
16 september » Richard Feynman en Murray Gell-Mann presenteren de theorie van de zwakke kernkracht.
Dag van overlijden 24 mei 2006
De temperatuur op 24 mei 2006 lag tussen 7,5 °C en 14,4 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 8,9 mm neerslag gedurende 3,7 uur. Er was 5,0 uur zonneschijn (31%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 27 mei 2003 tot vrijdag 7 juli 2006 was er in Nederland het kabinet Balkenende II met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van vrijdag 7 juli 2006 tot donderdag 22 februari 2007 was er in Nederland het kabinet Balkenende III met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
15 januari » De Nederlandse darter Jelle Klaasen (21) wint als debutant het wereldkampioenschap Lakeside van 2006. Hij verslaat hierbij de Nederlandse darter Raymond van Barneveld met 7-5 in sets en is hiermee de jongste speler ooit die Lakeside wint.
11 juni » Rafael Nadal verdedigt zijn titel op Roland Garros succesvol door in de finale Roger Federer in vier sets te verslaan.
1 juli » Jan Blokker schrijft zijn laatste column in de Volkskrant. Hij stapt over naar NRC Handelsblad.
2 september » Het Nederlands voetbalelftal boekt een benauwde 0-1-overwinning uit tegen het zwakke Luxemburg.
8 oktober » De Nederlandse hockeydames worden voor de zesde maal wereldkampioen; in Madrid wordt Australië met 3-1 verslagen.
31 oktober » Einde van de Israëlische militaire operatie in de Gazastrook
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Joop Admiraal, "Database Admiraal", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-admiraal/I209.php : benaderd 2 mei 2025), "Leendert Pieter Admiraal (1932-2006)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.