1 februari » Première van de opera La bohème van Giacomo Puccini in Turijn, onder leiding van Arturo Toscanini.
28 maart » Première van de opera Andrea Chénier
6 april » In Athene beginnen de eerste moderne Olympische Spelen.
15 april » Einde van de eerste moderne Olympische Spelen, zie Olympische Zomerspelen 1896.
2 juni » De in Engeland werkende Italiaanse ingenieur Guglielmo Marconi ontvangt patent voor zijn uitvinding van de draadloze telegrafie.
3 december » Herman Hollerith richt de Tabulating Machine Company op, een voorloper van IBM.
Trouwdag 14 juni 1916
De temperatuur op 14 juni 1916 lag tussen 8,7 °C en 16,8 °C en was gemiddeld 11,8 °C. Er was 1,2 mm neerslag. Er was 4,5 uur zonneschijn (27%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
7 februari » Wales wordt een zelfstandige rooms-katholieke kerkprovincie met het Aartsbisdom Cardiff en het Bisdom Menevia.
15 maart » De Universiteit van Gent wordt vernederlandst; dit wordt echter na het einde van de Eerste Wereldoorlog weer teruggedraaid.
19 juli » De Slag bij Fromelles vindt plaats (ook nog op 20 juli). In de Australische geschiedenisboeken staat deze slag vermeld als "de bloedigste 24 uren van Australië". Meer dan 5500 Australiërs komen om in de strijd tegen de Duitsers, die gestationeerd zijn nabij Fromelles.
20 augustus » Oprichting van de Chileense voetbalclub Ñublense.
28 augustus » Duitsland verklaart de oorlog aan Roemenië.
7 oktober » De Provinciale Utrechtse Elektriciteits Maatschappij wordt opgericht.
Dag van overlijden 1 november 1989
De temperatuur op 1 november 1989 lag tussen 8,2 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 11,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was 0.9 uur zonneschijn (9%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
6 februari » Begin rondetafelbesprekingen tussen Solidarność en de communistische machthebbers in Polen met als inzet o.a. vrije verkiezingen, vrij grensverkeer en liberalisering van de economie. Begin van het einde van het IJzeren Gordijn.
8 februari » De Italiaanse politie brengt in de havenstad Savona een Deens schip op met 170 ton wapens aan boord. De lading blijkt bestemd voor verzetsbewegingen in Bolivia en Colombia.
29 maart » Een man vernielt in het Dordrechts Museum tien schilderijen.
27 augustus » De Cambodjaanse guerrillaleider prins Norodom Sihanouk treedt af als leider van zijn partij tijdens de internationale conferentie over Cambodja.
27 augustus » UNITA-leider Jonas Savimbi maakt na besprekingen in Pretoria met Zuid-Afrika's waarnemend president F.W. de Klerk bekend dat zijn guerrillastrijders het staakt-het-vuren in Angola weer voor een maand zullen respecteren.
5 december » De directie van de Nederlandse Dagblad Unie benoemt Ben Knapen tot hoofdredacteur van NRC Handelsblad, waar hij op 1 januari aantreedt als opvolger van Wout Woltz.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Joop Admiraal, "Database Admiraal", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-admiraal/I1975.php : benaderd 4 mei 2025), "Cornelia Arnolda de Gier (1896-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.