De temperatuur op 28 januari 1877 lag rond de 1,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 100%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
1 januari » Oprichting van het Gemenebest van Australië.
27 maart » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub Brühl St. Gallen.
8 juli » Oprichting van de Peruviaanse voetbalclub Club Sportivo Cienciano.
6 oktober » Oprichting van de Franse voetbalclub Amiens SC.
28 november » Vergaan van het vrachtschip Mesacria op de Noordzee, 11 doden. In diezelfde storm slaan op de loodskotter Eems no. 2 door een zware zee 6 bemanningsleden over boord.
10 december » De eerste Nobelprijs wordt uitgereikt.
Dag van overlijden 10 februari 1943
De temperatuur op 10 februari 1943 lag tussen 1,7 °C en 7,7 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 3,3 mm neerslag gedurende 3,1 uur. Er was 2,1 uur zonneschijn (22%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
16 april » Albert Hofmann neemt voor het eerst de hallucinogene effecten van lsd waar.
3 mei » Officiële oprichtingsdatum van de honkbaltak van de Rotterdamse sportvereniging Neptunus.
28 augustus » De Deense regering treedt af nadat de Duitse bezetter een ultimatum heeft gesteld omtrent het straffen van verzetsstrijders.
29 september » De Amerikaanse generaal Dwight D. Eisenhower en de Italiaanse maarschalk Pietro Badoglio ondertekenen een wapenstilstand op het Brits schip Nelson buiten de kust van Malta.
12 oktober » De nazi-koning Tomislav II van Kroatië doet troonsafstand.
29 november » Partizanen proclameren hun eigen regering in bevrijd Joegoslavisch gebied: 'de raad van nationale bevrijding'.
Dag van begraven 12 februari 1943
De temperatuur op 12 februari 1943 lag tussen 6,6 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 8,1 °C. Er was 2,1 mm neerslag gedurende 0.9 uur. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
27 maart » Negen verzetsmensen overvallen het bevolkingsregister van Amsterdam.
13 april » De nazi's treffen massagraven aan van duizenden Poolse officieren, vermoord door de NKVD in 1940, bij Katyn.
22 april » Albert Hofmann schrijft zijn eerste rapport over de hallucinogene eigenschappen van lsd.
13 juli » Het Tsjechische dorpje Český Malín wordt verbrand door Duitse troepen. 374 inwoners komen om het leven.
17 juli » De geallieerde bombardementen op Amsterdam-Noord. Ze waren gericht op de Fokker vliegtuigfabrieken in Amsterdam-Noord. Geen enkele bom raakte de fabriek, wel de huizen in de omgeving.
29 juli » NSB burgemeester Geert Bisschop van Schoonebeek wordt doodgeschoten door leden van het plaatselijk verzet.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Joop Admiraal, "Database Admiraal", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-admiraal/I1763.php : benaderd 3 mei 2025), "Betsie de Vries (1877-1943)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.