De temperatuur op 17 mei 1904 lag tussen 11,4 °C en 24,2 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 3,1 uur zonneschijn (20%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
4 februari » De stoomtrawler Judith uit Vlaardingen vergaat, 9 doden.
12 februari » In Amsterdam wordt de eerste tentoonstelling van de Rijwiel- en Automobielindustrie (RAI) geopend.
17 februari » Première van de opera Madama Butterfly van Giacomo Puccini in het Teatro alla Scala in Milaan.
15 juni » Het stoomschip de General Slocum vat vlam in de haven van New York. Meer dan 1000 personen, voornamelijk vrouwen en kinderen uit de wijk Little Germany, laten het leven.
8 oktober » Een zware storm raast langs de Nederlandse kust. Verscheidene vissersvaartuigen zinken. Alleen uit Urk al komen 14 vissers om het leven.
6 november » In de haven van Moerdijk zinkt een houten aak nadat het schip lek is gestoten, 5 opvarenden verdrinken.
Trouwdag 24 april 1929
De temperatuur op 24 april 1929 lag tussen -1 °C en 10,3 °C en was gemiddeld 4,1 °C. Er was 3,4 mm neerslag. Er was 4,3 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
11 februari » Mussolini en Paus Pius XI sluiten het Verdrag van Lateranen waarbij het Vaticaan als autonome staat wordt erkend.
14 februari » In Chicago worden zeven mannen door een rivaliserende bende doodgeschoten tijdens het Valentijnsdag Bloedbad.
18 februari » Eerste aankondiging van de Oscars.
6 juni » Verheffing van de Rooms-katholieke Apostolische Prefectuur IJsland tot Apostolisch vicariaat IJsland.
7 september » Bekrachtiging van het Protocol van Genève (verbod op chemische wapens).
24 oktober » Zwarte Donderdag: een beurskrach in New York vormt het begin van de Grote Depressie.
Dag van overlijden 29 maart 2001
De temperatuur op 29 maart 2001 lag tussen 3,7 °C en 9,4 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was 9,5 mm neerslag gedurende 8,5 uur. Er was 0.5 uur zonneschijn (4%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
3 maart » Ontslag van de Australische kardinaal Edward Idris Cassidy als president van de Pauselijke Raad ter bevordering van de Eenheid van de Christenen en benoeming van de Duitse kardinaal Walter Kasper tot zijn opvolger.
11 april » Benoeming van Gerard de Korte tot hulpbisschop van Utrecht
1 juni » De 12-jarige Zuid-Afrikaanse aidsactivist en -patiënt Nkosi Johnson die lange tijd het symbool voor de strijd tegen aids in Zuid-Afrika was, verliest de strijd tegen de slopende ziekte en sterft.
12 augustus » PSV wint opnieuw de strijd om de Johan Cruijff Schaal, ditmaal ten koste van FC Twente (3-2).
25 oktober » Microsoft brengt Windows XP uit.
19 november » Lleyton Hewitt lost Gustavo Kuerten na dertig weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals; de Australiër moet die positie na 75 weken afstaan aan Andre Agassi.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Joop Admiraal, "Database Admiraal", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-admiraal/I1098.php : benaderd 4 mei 2025), "Jannigje werkwijk (1904-2001)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.