De temperatuur op 1 mei 1921 lag tussen 3,8 °C en 17,8 °C en was gemiddeld 10,8 °C. Er was 13,1 uur zonneschijn (88%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
28 januari » Albert Einstein zet heel de wereld op zijn kop. In een redevoering in Berlijn beweert hij dat het universum gemeten kan worden.
27 april » Bij de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Amsterdam worden namens de Rapaille Partij de zwerver Had-je-me-maar en de ex-anarchist Bertus Zuurbier verkozen.
1 mei » De gemeente Veldhoven ontstaat uit drie vroegere dorpen.
5 mei » Het parfum Chanel Nº5 wordt gelanceerd.
21 juli » Riffijnse opstandelingen aangevoerd door Mohammed Abdelkrim El Khattabi overwinnen Spaanse troepen bij de Slag om Annual in Noord-Marokko.
29 juli » Adolf Hitler wordt voorzitter van de NSDAP.
Trouwdag 29 april 1946
De temperatuur op 29 april 1946 lag tussen 6,5 °C en 17,0 °C en was gemiddeld 11,2 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 3,7 uur zonneschijn (25%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
19 februari » Eerste uitzending van het AVRO-radioprogramma Arbeidsvitaminen.
18 juni » In Bogota wordt de Colombiaanse voetbalclub Millonarios opgericht.
17 juli » Het IJslands voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit de geschiedenis en gaat in Reykjavik met 3-0 onderuit tegen Denemarken.
15 oktober » Hermann Göring, de oprichter van de Luftwaffe, vergiftigt zichzelf in de nacht voor zijn geplande executie.
24 oktober » De eerste foto van de Aarde vanuit de Ruimte wordt gemaakt met behulp van een V2-raket. De raket werd gelanceerd vanaf de Amerikaanse lanceerbasis White Sands, maakte de foto's vanaf een hoogte van 105 kilometer en viel vervolgens weer terug naar de Aarde.
23 december » België - Oprichting van de Raad van State, als een rechtsprekend college buiten de rechterlijke orde.
Dag van overlijden 16 februari 2000
De temperatuur op 16 februari 2000 lag tussen 0.3 °C en 6,3 °C en was gemiddeld 3,7 °C. Er was 14,5 mm neerslag gedurende 6,6 uur. Er was 6,3 uur zonneschijn (63%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
1 januari » Loodhoudende benzine wordt in de lidstaten van de Europese Unie officieel verboden.
8 mei » Hervé Nzelo-Lembi van Club Brugge wint voor de eerste keer de Ebbenhouten Schoen als beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League.
25 mei » Israël trekt zich terug uit Zuid-Libanon en eindigt de bezetting.
4 juni » In het Wagener-stadion in Amstelveen wint de Nederlandse mannenhockeyploeg voor de vijfde keer de Champions Trophy.
25 juli » Een vliegtuigongeluk in een voorstad van Parijs met een Concorde kost 113 mensenlevens. De ramp leidde uiteindelijk tot de beëindiging van het Concorde-programma in 2003.
28 november » Het Nederlandse parlement stemt in met een wetsvoorstel om euthanasie te legaliseren; Nederland is daarmee het eerste land ter wereld waar hulp bij zelfdoding onder bepaalde voorwaarden niet meer strafbaar is.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P8490.php : benaderd 10 mei 2025), "Mary Ann Minish (1921-2000)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.