De temperatuur op 3 mei 1904 lag tussen 4,7 °C en 12,8 °C en was gemiddeld 8,9 °C. Er was 10,9 uur zonneschijn (73%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
23 januari » De Noorse plaats Ålesund wordt verwoest door een brand.
8 februari » Japan valt Rusland aan; begin van de Russisch-Japanse Oorlog.
14 maart » Isabella Richaards, Surinaams politica († 1985)
12 april » De Franse gebroeders Dufaux beproeven met succes het prototype van de helikopter.
21 mei » Oprichting in Parijs van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Fédération Internationale de Football Association. Oprichters zijn de Nederlander Carl Hirschman en de Fransman Robert Guérin. De Engelsen zien op dat moment nog niets in zo'n bond.
15 november » Gillette verwerft patent op het veiligheidsscheermes
Trouwdag 25 oktober 1921
De temperatuur op 25 oktober 1921 lag tussen -2,8 °C en 11,9 °C en was gemiddeld 6,4 °C. Er was 0,4 mm neerslag. Er was 0,5 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 januari » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub SV Ommoord.
3 februari » In München vindt de eerste massabijeenkomst van de NSDAP plaats.
9 februari » In Polen sterft de laatste in de vrije natuur levende wisent. In het begin van de 21e eeuw is de wisent geherintroduceerd en komt hij weer voor in het wild.
19 februari » België - Stemrecht voor vrouwen in gemeentelijke verkiezingen.
13 maart » Mongolië verklaart zichzelf onafhankelijk van China.
1 juli » Oprichting van de Communistische Partij van China in Sjanghai.
Dag van overlijden 6 februari 1993
De temperatuur op 6 februari 1993 lag tussen 3,1 °C en 7,0 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 4,3 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
13 januari » Het dodental als gevolg van botsingen tussen hindoes en moslims in de Indiase stad Bombay loopt op tot bijna vijfhonderd. De meeste slachtoffers zijn moslims.
17 april » Dagblad van het Oosten verschijnt voor het laatst. Abonnees krijgen voortaan de Almelose editie van Tubantia.
18 mei » In de Corsicaanse hoofdstad Ajaccio ontploffen vijf bommen, enkele uren nadat de Franse minister van binnenlandse zaken Charles Pasqua het eiland heeft verlaten.
26 mei » De sociaal-democratische partij van Finland wijst de voormalige VN-bemiddelaar Martti Ahtisaari aan als haar kandidaat voor het Finse presidentschap.
25 september » Drie Amerikaanse VN-soldaten komen in de Somalische hoofdstad Mogadishu om het leven als hun helikopter wordt getroffen door een granaat. De helikopter stort neer in een wijk die wordt beheerst door milities van krijgsheer Mohammed Farrah Aidid.
22 oktober » Tsjadische veiligheidstroepen doden oppositieleider Abbas Koty in een vuurgevecht, waarna de regering in het hele land voor onbepaalde tijd een nachtelijk uitgaansverbod afkondigt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P7745.php : benaderd 13 mei 2025), "Olevia Schlacter (1904-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.