De temperatuur op 23 juni 1926 lag tussen 7,0 °C en 16,8 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 1,9 mm neerslag. Er was 7,7 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
3 januari » Generaal Theodoros Pangalos benoemt zichzelf tot dictator van Griekenland.
29 mei » De Nederlandse publieke omroep VPRO wordt opgericht.
31 mei » Oprichting van het Nationaal park Kruger in Zuid-Afrika.
22 augustus » In Zuid-Afrika wordt goud ontdekt.
10 november » In Brussel vindt het kerkelijk huwelijk plaats van de jonge Belgische kroonprins Leopold met de Zweedse prinses Astrid.
10 december » Edmund Germer krijgt octrooi op de fluorescentielamp (tl-lamp).
Trouwdag 4 november 1948
De temperatuur op 4 november 1948 lag tussen 6,8 °C en 12,3 °C en was gemiddeld 10,2 °C. Er was 3,1 mm neerslag gedurende 1,2 uur. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
17 januari » Op het Britse schip Renville wordt een wapenstilstandsovereenkomst gesloten tussen Nederland en Indonesië.
14 maart » Gregorio Honasan, Filipijns militair en politicus
21 april » Oprichting van de Poolse voetbalclub Pogoń Szczecin.
12 juni » Benoeming van de Nederlander Leo Kierkels tot internuntius in India.
2 juli » Het IJslands voetbalelftal behaalt de eerste zege uit de historie als Finland met 2-0 wordt geklopt.
25 november » Uitvinding van de kabeltelevisie, door Ed Parsons.
Dag van overlijden 25 januari 1991
De temperatuur op 25 januari 1991 lag tussen -3.8 °C en 2,1 °C en was gemiddeld 0.3 °C. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
25 februari » Vertegenwoordigers van de Sovjet-Unie, Hongarije, Tsjechoslowakije, Polen, Roemenië en Bulgarije tekenen in Boedapest een document waarin een eind wordt gemaakt aan de wederzijdse verplichtingen van de lidstaten van het Warschaupact.
17 maart » In Bonn scherpt Ron Dekker, zwemmer van De IJsel uit Deventer, het Nederlands record op de 100 meter schoolslag kortebaan (25 meter) aan tot 59,70.
14 april » President Étienne Eyadéma van de West-Afrikaanse republiek Togo zegt bereid te zijn tot versnelde introductie van een nieuwe democratische grondwet en de instelling van een meerpartijenstelsel.
11 mei » In Brussel eindigt titelverdediger Nederland als vierde bij het EK hockey voor vrouwen na een 3-2 nederlaag in de troostfinale tegen de Sovjet-Unie.
21 mei » President Mengistu Haile Mariam van Ethiopië treedt af en vlucht via Nairobi naar Zimbabwe.
16 september » De meest gezochte Boliviaanse cocaïnehandelaar Hugo Rivero Villavicencio geeft zich over aan de autoriteiten, nadat een uitleveringsverdrag tussen Bolivia en de Verenigde Staten voor drugsmisdadigers tijdelijk is opgeschort.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P7682.php : benaderd 11 mei 2025), "Rosalie M Paulin (1926-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.