De temperatuur op 2 mei 1916 lag tussen 6,7 °C en 20,8 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 1,1 mm neerslag. Er was 9,1 uur zonneschijn (61%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
31 mei » Begin van de Zeeslag bij Jutland, ook wel gekend als de Slag voor het Skagerrak.
1 juli » Eerste Wereldoorlog: eerste dag van de Slag aan de Somme. Op deze dag komen 20.000 soldaten van het Britse leger om, en raken 40.000 gewond. Het einde van de slag is in november.
14 juli » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Ferroviarios de Chile.
17 juli » Het Uruguayaans voetbalelftal wint de eerste editie van de Copa América door naaste concurrent Argentinië in de slotwedstrijd op 0-0 te houden.
21 november » Het beroemde hospitaalschip Britannic zinkt naar de bodem van de Egeïsche Zee nadat het een mijn geraakt heeft of door een torpedo is geraakt.
29 december » Grigori Raspoetin wordt vermoord.
Trouwdag 15 oktober 1949
De temperatuur op 15 oktober 1949 lag tussen 11,8 °C en 20,2 °C en was gemiddeld 15,4 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 3,3 uur zonneschijn (31%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
4 april » Oprichting van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO).
12 mei » De Sovjet-autoriteiten heffen de blokkade van Berlijn op.
14 mei » Benoeming van Léon Lommel tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Luxemburg.
11 juli » Het Cypriotisch voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. De ploeg verliest in Tel Aviv met 3-1 van Israël.
2 augustus » Oprichting van de Poolse voetbalclub Kolejarz Stróże.
21 september » Communisten roepen de Volksrepubliek China uit.
Dag van overlijden 29 maart 1992
De temperatuur op 29 maart 1992 lag tussen -1.8 °C en 6,4 °C en was gemiddeld 4,0 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Er was 1,9 uur zonneschijn (15%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
20 april » Het Roemeense Hooggerechtshof veroordeelt 21 voormalige partijkopstukken tot langdurige gevangenisstraffen wegens actieve steun aan de pogingen van toenmalig dictator Nicolae Ceaușescu om de opstand van december 1989 de kop in te drukken.
15 juni » De Amerikaanse vicepresident Dan Quayle wordt mikpunt van spot als hij bij een bezoek aan een lagere school beweert dat 'potatoe' de juiste spelling is.
17 juli » Het Slowaakse deelstaatparlement neemt een resolutie aan over de onafhankelijkheidsverklaring.
25 september » Bengaalse ordetroepen openen in het zuidoosten van Bangladesh het vuur op Birmese moslimvluchtelingen die ageren tegen gedwongen repatriëring. Zeker vijf betogers worden gedood.
4 oktober » Een El Al-Boeing 747-vrachtvliegtuig stort neer op een flatgebouw in de Amsterdamse Bijlmermeer - zie Bijlmerramp.
21 december » Op het vliegveld van Faro (Portugal) stort een DC-10 van Martinair afkomstig van Schiphol neer. Bij deze vliegramp komen 56 mensen om het leven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P7675.php : benaderd 9 mei 2025), "Cletus Hubert Schilling (1916-1992)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.