De temperatuur op 16 mei 1914 lag tussen 5,2 °C en 19,8 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 13,7 uur zonneschijn (87%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
5 januari » In de autofabrieken van Henry Ford wordt de achturige werkdag ingevoerd.
30 juli » Mobilisatie Rusland
12 augustus » Slag der Zilveren Helmen, in Halen. Voor de laatste keer in Europa vindt een cavaleriecharge plaats. Er vallen 140 Belgische en 160 Duitse soldaten. De Belgen winnen en verschansen zich te Diest.
10 oktober » Onder druk van Duitse bombardementen, werd de officiële overgave van Antwerpen ondertekend door de Antwerpse burgemeester, Jan De Vos.
22 november » Brand van de Lakenhallen in Ieper.
8 december » Slag om de Falklandeilanden tussen Verenigd Koninkrijk en Duitsland.
Trouwdag 20 juli 1941
De temperatuur op 20 juli 1941 lag tussen 11,1 °C en 21,7 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was 4,0 uur zonneschijn (25%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
4 februari » Roy Plunkett maakt – middels een octrooi-aanvraag – zijn uitvinding van het teflon wereldkundig.
22 februari » In Amsterdam begon de grote razzia tegen de Joden door 600 man van de Ordnungspolizei.
25 maart » Joegoslavië sluit zich aan bij de asmogendheden; twee dagen later verlaat het land de As alweer.
11 september » Begin van de bouw van het Pentagon.
26 november » De Verenigde Staten overhandigen Japan het Hull-ultimatum.
9 december » Het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest van Naties verklaren de oorlog aan Japan.
Dag van overlijden 22 juli 1980
De temperatuur op 22 juli 1980 lag tussen 5,4 °C en 20,3 °C en was gemiddeld 14,3 °C. Er was 11,5 uur zonneschijn (72%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
3 maart » John McEnroe lost Björn Borg na 34 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, maar de Amerikaan moet die positie al na drie weken weer afstaan aan de Zweed.
21 maart » President Jimmy Carter kondigt een Amerikaans boycot af van de Olympische Zomerspelen 1980 van Moskou.
24 maart » De El Salvadoraanse aartsbisschop en mensenrechtenactivist Óscar Romero wordt vermoord.
10 september » Het Nederlands voetbalelftal begint de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1982 met een 2-1 nederlaag in en tegen Ierland. Oranje telt vier debutanten in Dublin: Ronald Spelbos (AZ’67), Toine van Mierlo (Willem II), Jan van Deinsen (Feyenoord) en doelman Joop Hiele (Feyenoord).
30 november » De gemeente Amsterdam koopt het kraakpand Groote Keijser aan de Keizersgracht om een treffen met de kraakbeweging te voorkomen.
18 december » In Nederland wordt abortus provocatus door de Tweede Kamer gelegaliseerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P7622.php : benaderd 13 mei 2025), "Irma Catherine Gehlhausen (1914-1980)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.