De temperatuur op 3 september 1933 lag tussen 9,0 °C en 22,7 °C en was gemiddeld 15,5 °C. Er was 11,1 uur zonneschijn (82%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
15 februari » President Franklin Roosevelt ontsnapt ternauwernood aan een moordaanslag.
28 februari » Met de Rijksdagbrandverordening komt er een eind aan vele vrijheden in het Duitse Rijk.
25 juni » Vrijgave van de Verklaring van Feiten door Jehova's getuigen in nazi-Duitsland.
14 augustus » Emilio Comici en de gebroeders Dimai beklimmen als eerste de onmogelijk geachte noordwand van de Cima Grande (Drei Zinnen).
1 september » Oprichting Eindhovense hockeyclub Oranje Zwart.
16 november » De Verenigde Staten knopen diplomatieke banden aan met de Sovjet-Unie
Trouwdag 6 juni 1953
De temperatuur op 6 juni 1953 lag tussen 4,2 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 9,9 °C. Er was 9,2 uur zonneschijn (56%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
25 april » James Watson en Francis Crick publiceren in Nature de structuur van het menselijk DNA.
11 augustus » De eerste paal wordt geslagen voor een gemeentelijke was-, bad- en zweminrichting aan het Marnixplein in Amsterdam.
8 september » Encycliek Fulgens Corona waarin paus Pius XII een Mariajaar afkondigt van december 1953 tot december 1954 tot viering van het eeuwfeest van het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.
1 oktober » Het jeugdtijdschrift Taptoe verschijnt voor het eerst.
9 oktober » Opening van de Lijnbaan in Rotterdam, de eerste autovrije winkelstraat van Nederland.
1 december » Hugh Hefner geeft het eerste nummer van Playboy uit. De oplage bedraagt 70.000 exemplaren.
Dag van overlijden 1 juli 1992
De temperatuur op 1 juli 1992 lag tussen 17,2 °C en 23,9 °C en was gemiddeld 20,0 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 4,2 uur zonneschijn (25%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
16 februari » Zeker dertig mensen worden gedood en meer dan honderd raken gewond, als soldaten het vuur openen op een door priesters geleide vredesmars in de Zaïrese hoofdstad Kinshasa.
20 april » De Spaanse koning Juan Carlos opent de wereldtentoonstelling Expo '92 in Sevilla.
24 mei » Uit de autonoom georganiseerde - volgens Servië "illegale" - verkiezingen in Kosovo komt de Liga voor een Demokratisch Kosovo (LDK) van Ibrahim Rugova als grote overwinnaar uit de bus.
8 juli » In Uithoorn ontploft door een verkeerd mengsel een ketel van teerfabriek Cindu. Drie brandweermensen overlijden; elf mensen raken gewond.
16 september » Het Verenigd Koninkrijk wordt door speculatie gedwongen het Europees Wisselkoersmechanisme te verlaten.
11 oktober » De Russische kustwacht dwingt een schip van de milieu-organisatie Greenpeace rechtsomkeert te maken bij het zonder toestemming binnenvaren van een voormalig testgebied voor kernwapens in de Noordelijke IJszee.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P7194.php : benaderd 8 mei 2025), "Dennis Gabriel Ebelhar (1933-1992)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.