De temperatuur op 26 februari 1914 lag tussen 0.4 °C en 6,1 °C en was gemiddeld 3,1 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
15 april » Hermann Hesse publiceert zijn roman Rosshalde.
15 juni » In Durrës (Albanië) sneuvelt de Nederlandse majoor Lodewijk Thomson tijdens een vredesmissie.
3 augustus » (Italië) - De regering in Rome verklaart zich neutraal en weigert aan de oorlog te gaan deelnemen aan de zijde van de andere partners in het Drievoudig Verbond, Duitsland en Oostenrijk-Hongarije.
8 september » Benoeming van Petrus Hopmans tot bisschop van Breda in Nederland.
10 november » De Duitsers bezetten Diksmuide tijdens de Slag om de IJzer in de Eerste Wereldoorlog.
8 december » Slag om de Falklandeilanden tussen Verenigd Koninkrijk en Duitsland.
Trouwdag 5 mei 1945
De temperatuur op 5 mei 1945 lag tussen 5,1 °C en 12,4 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 7,7 mm neerslag gedurende 6,2 uur. Er was 5,3 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
3 februari » Begin van de Slag om Manilla, die tot 3 maart zal duren en waarin 12.000 Japanse soldaten sneuvelen. Een groot aantal Filipijnse burgers komt om.
13 maart » Koningin Wilhelmina keert terug in Nederland.
16 april » Tweede Wereldoorlog: Bevrijding van de Joodse gevangenen in Buchenwald
19 april » De Duitsers zetten de Wieringermeerpolder onder water om de opmars van de geallieerden te vertragen.
2 september » Tweede Wereldoorlog: het officiële einde van de oorlog met de overgave van Japan.
30 november » Benoeming van Joseph Baeten tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Breda.
Dag van overlijden 19 september 2005
De temperatuur op 19 september 2005 lag tussen 4,5 °C en 19,4 °C en was gemiddeld 11,6 °C. Er was 11,2 uur zonneschijn (90%). De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
25 februari » Ronald Koeman vertrekt als trainer bij voetbalclub Ajax.
13 mei » Benoeming van de Amerikaan William Levada tot prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer van de Romeinse Curie als opvolger van Joseph Ratzinger.
21 mei » De Kingda Ka wordt geopend in Six Flags Great Adventure. Op het moment van opening was het de snelste achtbaan ter wereld.
7 juni » Johan Cruijff, Sjoukje Dijkstra, Anton Geesink, Nico Rienks en Ard Schenk zijn door NOC*NSF onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Trofee. De vijf zijn de eerste winnaars van de prijs, die door NOC*NSF gezien wordt als de Nobelprijs van de sport.
21 juli » Na de Terroristische aanslagen in Londen van 7 juli 2005, wordt Londen opnieuw opgeschrikt door een reeks explosies van bommen in het openbaar vervoer. Zie Terroristische aanslagen in Londen van 21 juli 2005.
9 september » De Nederlandse judoka's Edith Bosch en Guillaume Elmont worden in Caïro wereldkampioen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P5754.php : benaderd 13 mei 2025), "Charles William Clancy (1914-2005)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.