De temperatuur op 7 januari 1932 lag tussen 3,5 °C en 10,8 °C en was gemiddeld 6,2 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was 4,3 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
5 februari » Benoeming van Guillaume Lemmens tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Roermond in Nederland.
27 maart » Oprichting van de amateurvoetbalclub VV De Bataven.
29 mei » Oprichting van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters.
23 september » Het koninkrijk Hedjaz en het sultanaat Nadjd worden samengevoegd tot het koninkrijk Saoedi-Arabië.
25 december » Als eerste in de geschiedenis speelt de BBC een magnetische geluidsopname af in een radio-uitzending.
Trouwdag 16 augustus 1952
De temperatuur op 16 augustus 1952 lag tussen 12,1 °C en 19,9 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 7,0 uur zonneschijn (48%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
28 april » Het Vredesverdrag van San Francisco treedt in werking; Japan herwint zijn soevereiniteit.
27 mei » Verdrag tot oprichting van de Europese Defensiegemeenschap (EDG).
25 augustus » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club Mariscal Braun.
2 september » Het kabinet-Drees II volgt het kabinet-Drees I op.
4 oktober » In Brussel wordt de Noord-Zuidverbinding ingehuldigd.
31 oktober » Ontploffing allereerste waterstofbom op het atol Eniwetok (VS-tijdsrekening).
Dag van overlijden 23 januari 2009
De temperatuur op 23 januari 2009 lag tussen 3,7 °C en 7,7 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 22,6 mm neerslag gedurende 16,1 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
8 april » Een zilveren microscoop van Antoni van Leeuwenhoek wordt geveild voor 347.708 euro.
15 juni » Ingebruikname van de HSL 4 door de IR-trein tussen station Antwerpen-Centraal en station Noorderkempen (in Brecht). Deze verbinding wordt gereden door een speciale treinsamenstelling, nl. een HLE 13-locomotief in het midden en een M6-stuurstandrijtuig aan elk uiteinde.
22 juli » In Cardiff, Wales wordt het Cardiff City Stadium officieel in gebruik genomen.
4 augustus » In Nederland valt de eerste dode als gevolg van de Mexicaanse griep; een jongen van 17 jaar, die al ernstig ziek was toen hij de griep kreeg.
7 september » De bouw van de Tweede Coentunnel (A10) onder het Noordzeekanaal bij Amsterdam is van start gegaan, na een discussie van ruim twintig jaar.
17 november » De Europese Unie besluit om Somalische regeringstroepen militaire training te geven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P5472.php : benaderd 9 mei 2025), "Elizabeth Louise (Betty Lou) Hausman (1932-2009)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.