De temperatuur op 3 maart 1904 lag tussen -0.4 °C en 1,3 °C en was gemiddeld 0.5 °C. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
23 januari » De Noorse plaats Ålesund wordt verwoest door een brand.
18 april » In Parijs verschijnt het socialistische dagblad L'Humanité voor het eerst.
1 mei » België en Frankrijk spelen beide de eerste voetbalinterland uit hun geschiedenis en spelen in Brussel met 3-3 gelijk.
15 juni » Het stoomschip de General Slocum vat vlam in de haven van New York. Meer dan 1000 personen, voornamelijk vrouwen en kinderen uit de wijk Little Germany, laten het leven.
8 oktober » Een zware storm raast langs de Nederlandse kust. Verscheidene vissersvaartuigen zinken. Alleen uit Urk al komen 14 vissers om het leven.
31 oktober » Einde van de pogingen van de Japanners om Port Arthur te veroveren in de Russisch-Japanse Oorlog
Trouwdag 5 augustus 1924
De temperatuur op 5 augustus 1924 lag tussen 12,5 °C en 20,7 °C en was gemiddeld 16,5 °C. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
24 januari » Sint-Petersburg wordt hernoemd tot Leningrad.
1 april » Adolf Hitler wordt veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor zijn deelname aan de Bierkellerputsch. Hij zit slechts negen maanden in de gevangenis, waar hij het eerste deel van zijn boek Mein Kampf schrijft.
16 april » De eerste radio-uitzending via de draadomroep. De Matthäus Passion wordt uitgezonden.
20 april » Turkije krijgt onder leiding van Mustafa Kemal Atatürk een nieuwe grondwet.
7 juli » Tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs wint de Britse atleet Harold Abrahams goud op de 100 meter.
2 november » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de vijfde keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 0-0 gelijk te spelen tegen naaste belager Argentinië.
Dag van overlijden 2 maart 1973
De temperatuur op 2 maart 1973 lag tussen 1,3 °C en 8,5 °C en was gemiddeld 4,3 °C. Er was 3,7 mm neerslag gedurende 5,5 uur. Er was 4,2 uur zonneschijn (38%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
1 januari » Denemarken, Ierland en het Verenigd Koninkrijk treden toe tot de EEG.
23 januari » Uitbarsting van de vulkaan Eldfell op Heimaey, een eiland voor de zuidkust van IJsland. Slechts één persoon kwam hierbij om het leven, terwijl de helft van het eiland werd verwoest door de eruptie.
13 februari » Oprichting van de Ecuadoriaanse voetbalclub Club Deportivo Clan Juvenil.
28 maart » Aanvaller René van de Kerkhof maakt zijn debuut voor het Nederlands voetbalelftal in de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Oostenrijk.
2 april » Het Veronica schip loopt, door storm, vast op het strand van Scheveningen.
25 mei » De Skylab SL-2 missie wordt gelanceerd; de eerste bemande vlucht naar Skylab.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P4939.php : benaderd 13 mei 2025), "Lester Marcellus Shearer (1904-1973)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.