De temperatuur op 26 mei 1909 lag tussen 8,9 °C en 16,9 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 0.3 mm neerslag. Er was 8,8 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
18 april » Jeanne d'Arc wordt in Rome zalig verklaard.
1 mei » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SK Sturm Graz.
25 juli » Louis Blériot vliegt als eerste Het Kanaal over.
29 juli » In Barcelona wordt op bloedige wijze de Tragische week beëindigd, een opstand tegen de mobilisatie van het leger.
1 september » De eerste Nijmeegse Vierdaagse gaat van start.
Trouwdag 27 juni 1931
De temperatuur op 27 juni 1931 lag tussen 9,0 °C en 26,0 °C en was gemiddeld 18,1 °C. Er was 14,0 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 mei » Het bevroren lichaam van Alfred Wegener wordt op Groenland teruggevonden.
3 juni » Oprichting van de Kroatische voetbalclub NK Varteks Varaždin.
11 juli » Opening van het Prater Stadion in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.
16 oktober » Benoeming van Angelo Roncalli tot apostolisch delegaat in Bulgarije.
4 december » Maximiliano Hernández Martínez pleegt een staatsgreep in El Salvador.
8 december » Octrooi op coaxkabel verleend aan Lloyd Espenschied en Herman Affel.
Dag van overlijden 18 september 1992
De temperatuur op 18 september 1992 lag tussen 10,7 °C en 19,5 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
7 februari » Ondertekening van het Verdrag van Maastricht betreffende de Europese Unie.
29 mei » Een tweedaagse internationale conferentie over hulp aan Mongolië besluit in Tokio economische hulp ter waarde van 320 miljoen dollar te verlenen. Het Centraal-Aziatische land kampt met een ernstig gebrek aan voedsel, nu de import uit de voormalige Sovjet-Unie uitblijft.
30 mei » De reguliere treindienst tussen Maastricht en Aken wordt opgeheven.
11 juli » Tonnie Dirks en Carla Beurskens winnen in Onderdijk de eerste editie van het NK halve marathon.
12 september » In Peru wordt de leider van het Lichtend Pad, Abimael Guzmán, gearresteerd samen met enkele andere kopstukken van de partij.
26 september » De militaire junta van Birma trekt na drie jaar de staat van beleg ten dele in: speciale militaire rechtbanken, die sinds juli 1989 waren gemachtigd om gearresteerde burgers te veroordelen, worden opgeheven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P43265.php : benaderd 14 mei 2025), "Naomi Esther Robson (1909-1992)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.