De temperatuur op 1 maart 1918 lag tussen -3.3 °C en 4,2 °C en was gemiddeld 0.2 °C. Er was 0.3 mm neerslag. Er was 1,2 uur zonneschijn (11%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
1 april » Oprichting van de Royal Air Force in het Verenigd Koninkrijk.
4 april » Het komt in Amsterdam als gevolg van voedselschaarste tot ongeregeldheden.
6 september » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalclub General Caballero onder de naam Deportivo Meilicke.
13 september » Treinramp bij Weesp. Door zware regenval, waarbij de spoordijk bij de brug over het, toenmalige Merwedekanaal bij Weesp verzadigd raakt, glijd een passagierstrein uit Amersfoort naar Amsterdam met rails en al van de dijk. Er vallen 41 doden en 42 gewonden.
14 september » De Tsjecho-Slowaakse republiek benoemt Tomáš Masaryk tot zijn eerste president.
18 november » Letland verklaart zichzelf onafhankelijk van Rusland.
Trouwdag 5 september 1942
De temperatuur op 5 september 1942 lag tussen 9,1 °C en 22,6 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 12,1 uur zonneschijn (90%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
11 januari » Japan verklaart Nederland de oorlog en valt Nederlands-Indië binnen.
14 februari » In Rotterdam wordt de Maastunnel geopend. De overwelving is 1426 meter lang, de tunnel zelf meet 1070,15 meter. Er is bijna vijf jaar aan gewerkt.
15 februari » Rond half vijf 's ochtends liep Hr. Ms. Van Ghent, door een navigatiefout, aan de grond in Stolze-straat op het kustrif van het eiland Bamidjo.
28 februari » Japanse troepen landen op Java, het laatste Nederlandse bolwerk in Oost-Indië.
24 maart » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Nacional Potosí.
28 mei » Uit wraak voor de moord op Reinhard Heydrich vermoorden de nazi's in Tsjecho-Slowakije meer dan 1800 mensen.
Dag van overlijden 12 januari 2003
De temperatuur op 12 januari 2003 lag tussen -7 °C en 2,7 °C en was gemiddeld -0.4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 4,2 uur zonneschijn (52%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
5 maart » Zestien personen, onder wie de dader, vinden de dood bij een zelfmoordaanslag op een autobus in Haifa.
15 april » De Palestijnse terrorist Abu Abbas wordt door de Amerikanen in Irak gearresteerd.
26 juni » Voetballer Marc-Vivien Foé komt om het leven tijdens een wedstrijd van Kameroen.
14 september » De bevolking van Estland spreekt zich uit voor toetreding tot de EU.
26 september » Het Japanse eiland Hokkaido wordt getroffen door twee zware aardbevingen.
8 december » De joodse gemeente in Den Haag draagt het uit Rusland teruggekeerde archief, dat in de Tweede Wereldoorlog door de nazi's was gestolen, over aan het Haags Gemeentearchief.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P3840.php : benaderd 13 mei 2025), "Geneva Catherine Miller (1918-2003)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.