De temperatuur op 29 oktober 1915 lag tussen 3,7 °C en 6,5 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 2,3 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
20 februari » (VS) - Onder het motto Panama-Pacific wordt in San Francisco de 20e wereldtentoonstelling geopend.
24 april » De Armeense Genocide begint.
25 april » Eerste Wereldoorlog: De Slag om Gallipoli begint.
3 mei » Rome zegt het drievoudig bondgenootschap met Duitsland en Oostenrijk-Hongarije op en verklaart op 23 mei de oorlog aan de Donaumonarchie.
9 september » Een Duitse zeppelin bombardeert Londen.
14 september » De gemeente Amsterdam stelt de Gemeentelijken Woningdienst in, met Arie Keppler als directeur, die wordt belast met het aanpakken van de woningnood en van de krottenwijken in de binnenstad.
Trouwdag 22 mei 1939
De temperatuur op 22 mei 1939 lag tussen 6,6 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 13,5 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
14 maart » Eric Albada Jelgersma, Nederlands ondernemer († 2018)
18 juli » Opening van het Hallenstadion in Zürich.
10 augustus » Het demissionaire kabinet-Colijn V wordt, na slechts 16 dagen geregeerd te hebben, vervangen door kabinet-De Geer II.
6 september » Tweede Wereldoorlog: Zuid-Afrika verklaart de oorlog aan Duitsland.
8 september » De Nederlandse mijnenveger Hr.Ms. Willem van Ewijck loopt op een eigen mijn waardoor 30 mensen om het leven komen.
31 oktober » Een Vlaams actiecomité publiceert het manifest 'Vrede door neutraliteit' dat, zoals de titel al zegt, de stelling verdedigt dat alleen een consequente neutraliteitspolitiek België uit de oorlog kan houden.
Dag van overlijden 20 januari 1995
De temperatuur op 20 januari 1995 lag tussen 5,4 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 8,3 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 4,7 uur zonneschijn (56%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
1 mei » Nederlands enige producent van krantenpapier, Parenco, kondigt aan zijn prijzen, die per januari al met 20 tot 25 procent omhoog gingen, nog verder te moeten verhogen.
17 mei » De nieuwe Franse president Jacques Chirac benoemt als eerste politieke daad Alain Juppé tot premier.
22 mei » Bij het vleesconcern Coveco verdwijnen ongeveer 330 banen. Voor de meeste werknemers dreigt gedwongen ontslag.
7 juni » Luxemburg wint op eigen veld verrassend met 1-0 van Tsjechië door een doelpunt van Guy Hellers in de 89ste minuut. Nederland behoudt daardoor uitzicht op deelname aan het EK voetbal van 1996 in Engeland, ondanks de eigen nederlaag tegen Wit-Rusland (1-0).
24 juli » Een zelfmoordactie van Hamas doodt zes mensen in een bus in een voorstad van Tel Aviv.
20 december » 159 van de 163 inzittenden van een Boeing 757-200 van American Airlines komen om het leven in het zuidwesten van Colombia als het toestel vlak voor de landing in Cali tegen een berg vliegt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P38254.php : benaderd 13 mei 2025), "Frank Anthony Wagman (1915-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.