23 januari » Inauguratie van Emilio Aguinaldo als president van de Constitutionele Republiek der Filipijnen.
12 februari » Ondertekening van het Duits-Spaans Verdrag, waarbij de Carolinen en de Noordelijke Marianen door Spanje worden verkocht aan Duitsland.
27 maart » Guglielmo Marconi brengt een draadloze radioverbinding tot stand over het Kanaal
9 april » Cercle Sportif Brugeois (Cercle Brugge) wordt opgericht binnen de muren van de school van de broeders Xaverianen.
21 juli » Begin van de Newsboy's strike, New York
21 september » Oprichting van de Duitse voetbalclub SV Stuttgarter Kickers.
Trouwdag 14 februari 1917
De temperatuur op 14 februari 1917 lag tussen -7.9 °C en 5,3 °C en was gemiddeld -0.7 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 6,2 uur zonneschijn (63%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
30 april » Bij een vergissingsbombardement op Zierikzee komen drie personen om het leven. Een Brits vliegtuig had verkeerd genavigeerd en was in de veronderstelling boven België te vliegen.
15 mei » Troonsafstand van Nicolaas II van Rusland namens hem en zijn zoon Aleksej.
26 juni » De eerste Amerikaanse troepen landen in Frankrijk.
22 november » In Amsterdam wordt de amateurvoetbalclub VV Sloterdijk opgericht.
8 december » De Turken, onder bevel van Erich von Falkenhayn, plannen een aanval op de Britse linies van Edmund Allenby. De Slag om Jeruzalem is begonnen.
15 december » Wapenstilstand aan het oostfront, de onderhandelingen lopen uit op de Vrede van Brest-Litovsk.
Dag van overlijden 2 februari 1977
De temperatuur op 2 februari 1977 lag tussen -1.6 °C en 1,1 °C en was gemiddeld 0.1 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
9 april » Jan Raas wint voor de eerste keer Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
1 juni » De demissionaire minister-president drs. Joop den Uyl is door de koningin belast met de opdracht een kabinet te vormen.
21 juli » Begin van een zesdaags gewapend grensconflict tussen Egypte en Libië.
19 september » President Kenneth Kaunda van Zambia heft na zeventien dagen de avondklok weer op, maar waarschuwt wel dat alle burgers van het Afrikaanse land zich moeten opmaken voor "oorlog en oorlogsomstandigheden".
16 oktober » Opening van de Amsterdamse Metrolijn 53 (Gaasperplaslijn) en Metrolijn 54 (Geinlijn).
26 oktober » Het Nederlands voetbalelftal wint in Amsterdam met 1-0 van België in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978 in Argentinië. PSV'er René van de Kerkhof maakt in de vierde minuut het enige doelpunt. Het blijkt later de laatste (en 48ste) interland van sterspeler Johan Cruijff in Oranje.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P3756.php : benaderd 12 mei 2025), "Anna E Buchheit (1899-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.