De temperatuur op 7 juli 1909 lag tussen 11,2 °C en 18,2 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 7,4 mm neerslag. Er was 2,7 uur zonneschijn (16%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
31 maart » Servië accepteert Oostenrijks gezag over Bosnië en Herzegovina.
24 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Everton in Viña del Mar.
26 juli » In Catalonië begint de Tragische week, een opstand die hardhandig wordt neergeslagen.
29 juli » In Barcelona wordt op bloedige wijze de Tragische week beëindigd, een opstand tegen de mobilisatie van het leger.
1 september » De eerste Nijmeegse Vierdaagse gaat van start.
23 december » Albert I van België wordt koning.
Trouwdag 13 april 1928
De temperatuur op 13 april 1928 lag tussen 3,0 °C en 8,4 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 3,0 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
30 januari » Tussen Nederland en de Verenigde Staten komt een draadloze telefoonverbinding tot stand.
7 juni » Karel Dubois, een kanunnik uit Roeselare, sticht de KSA als onderdeel van de Katholieke Actie (KA) en vervanger van de AKVS.
28 juli » Prins Hendrik opent de Olympische Spelen in Amsterdam.
9 augustus » Tijdens de Olympische Spelen in Amsterdam wint de Nederlandse gymnastiekploeg goud. Zij zijn de eerste Nederlandse vrouwelijke olympische kampioenen.
12 augustus » Sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Amsterdam.
18 november » Mickey Mouse speelt in de eerste tekenfilm met synchroon geluid, Steamboat Willie van Walt Disney.
Dag van overlijden 19 september 1994
De temperatuur op 19 september 1994 lag tussen 10,3 °C en 16,2 °C en was gemiddeld 12,4 °C. Er was 2,8 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 0.9 uur zonneschijn (7%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
31 januari » Het Liceu, de opera van Barcelona, wordt door brand verwoest.
3 april » Fatos Nano, premier en leider van de belangrijkste oppositiepartij van Albanië, wordt tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens fraude en verduistering.
23 juni » Frankrijk krijgt groen licht van de VN-veiligheidsraad om te interveniëren in de burgeroorlog in Rwanda. Bij de eerste acties van de Operatie Turquoise zijn zeshonderd manschappen betrokken.
21 augustus » Bij het neerstorten van een Marokkaans passagiersvliegtuig komen alle 44 inzittenden, onder wie 16 buitenlanders, om het leven. Het toestel verongelukt tien minuten na het opstijgen in de buurt van de stad Agadir.
16 oktober » De bevolking van Finland spreekt zich via een referendum in meerderheid (57 procent) uit voor toetreding tot de Europese Unie.
20 december » De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter brengt een akkoord tot stand over een staakt-het-vuren in Bosnië-Herzegovina tussen het regeringsleger en de Bosnische Serviërs.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P35992.php : benaderd 14 mei 2025), "Agnes M. Hess (1909-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.