De temperatuur op 1 juli 1916 lag tussen 10,0 °C en 20,6 °C en was gemiddeld 15,9 °C. Er was 11,8 uur zonneschijn (71%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
15 maart » Amerikaanse troepen vallen Mexico binnen in een poging revolutionair Pancho Villa te pakken te krijgen.
18 mei » Begin regeerperiode Vietnamese keizer Khải Định.
19 juli » De Slag bij Fromelles vindt plaats (ook nog op 20 juli). In de Australische geschiedenisboeken staat deze slag vermeld als "de bloedigste 24 uren van Australië". Meer dan 5500 Australiërs komen om in de strijd tegen de Duitsers, die gestationeerd zijn nabij Fromelles.
20 augustus » Oprichting van de Chileense voetbalclub Ñublense.
1 december » De Franse priester en kluizenaar Charles de Foucauld (58) wordt bij een overval van leden van de Touareg in zijn hut in Tamanrasset in Algerije doodgeschoten.
30 december » Kroning van Karel I van Oostenrijk en Zita van Bourbon-Parma tot koning en koningin van Hongarije in Boedapest.
Trouwdag 20 april 1938
De temperatuur op 20 april 1938 lag tussen -0.3 °C en 11,2 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 8,5 uur zonneschijn (60%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
12 maart » Oostenrijks nazileider Arthur Seyss-Inquart wordt benoemd tot nieuwe kanselier van Oostenrijk. Diens eerste daad is het versturen van een, tevoren opgesteld, telegram waarin hij Duitsland vraagt om het Duitse leger te zenden om vrede en veiligheid te brengen....en om bloedvergieten te voorkomen.
6 april » Ontdekking van teflon door Roy Plunkett.
11 juni » België wordt opgeschud door de aardbeving bij Zulzeke met een sterkte van 5,6 op de schaal van Richter.
21 augustus » De Duitse atleet Karl Hein scherpt in Osnabrück het wereldrecord kogelslingeren aan tot 58,24 meter.
30 oktober » Het hoorspel War of the Worlds van H.G. Wells, gemaakt door Orson Welles, wordt uitgezonden op de radio in Verenigde Staten; onder de luisteraars ontstaat paniek.
9 november » (Reichs)kristallnacht, de eerste massale geweldpleging tegen Joden en hun eigendommen in nazi-Duitsland (in de nacht van 9 op 10 november).
Dag van overlijden 2 februari 1984
De temperatuur op 2 februari 1984 lag tussen 3,5 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 5,6 °C. Er was 6,1 mm neerslag gedurende 8,1 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
22 mei » Bij voedselrellen in Cap Haitien komen drie mensen om het leven.
28 mei » In Amsterdam wint de Nederlandse bokser Alex Blanchard de Europese titel in het halfzwaargewicht door de regerend kampioen, de Fransman Richard Caramanolis, te verslaan.
1 juni » De Nederlandse regering besluit tot plaatsing van 48 kruisraketten, tenzij op 1 juni 1985 blijkt dat Rusland zijn arsenaal SS-20 raketten niet heeft uitgebreid (onderdeel van het zg. NAVO-Dubbelbesluit van 12 december 1979).
8 juni » Zwemmer Michael Gross uit West-Duitsland scherpt in München zijn eigen wereldrecord op de 200 meter vrije slag aan tot 1.47,55.
27 juni » Joop van Tijn en Max van Weezel, redacteuren van het opinieweekblad Vrij Nederland, ontvangen de Anne Vondelingprijs 1983 gekregen voor hun artikelen over de Nederlandse politiek in het algemeen en voor de door hen geschreven bijlage 'De Voorlichter' in het bijzonder.
1 december » Bisschopswijding van Johannes ter Schure, hulpbisschop van Roermond, door bisschop Joannes Matthijs Gijsen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P34987.php : benaderd 12 mei 2025), "Ferne Eleanor YAGER (1916-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.