3 april » Het eerste sundae-ijsje wordt gedocumenteerd.
24 mei » Octrooiaanvraag van Thomas Edison op de elektrische spoorweg.
7 juni » Tijdens een vijf dagen durende uitbarsting van de vulkaan Awu op het Indonesische eiland Sangir komen 1.532 mensen om.
9 september » De Amerikaanse astronoom Edward Emerson Barnard ontdekt Amalthea, de derde maan van Jupiter.
25 november » De Franse baron Pierre de Coubertin lanceert het idee de Olympische Spelen in moderne vorm te doen herleven.
18 december » Wereldpremière van De notenkraker van Tsjaikovski in het Mariinskitheater te Sint-Petersburg.
Trouwdag 6 mei 1919
De temperatuur op 6 mei 1919 lag tussen 6,7 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 10,3 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 0.6 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 januari » Ernest Rutherford slaagt erin een atoom te splitsen.
21 maart » De Hongaarse Radenrepubliek wordt uitgeroepen (zie Béla Kun).
23 maart » Benito Mussolini richt de fascistische partij op.
13 april » Britse en Gurkha troepen vermoorden in Amritsar, India ten minste 379 ongewapende deelnemers aan demonstratie in het kader van de geweldloos-verzet-campagne van Gandhi
29 mei » De waarneming van verschoven sterrenposities tijdens een zonsverduistering bevestigt Albert Einsteins relativiteitstheorie.
6 november » Eerste radio-uitzending in Nederland voor een algemeen publiek verzorgd door radiopionier Hanso Schotanus à Steringa Idzerda
Dag van overlijden 9 december 1991
De temperatuur op 9 december 1991 lag tussen -1.7 °C en 5,5 °C en was gemiddeld 2,3 °C. Er was 2,7 uur zonneschijn (34%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
5 januari » Frankrijk kondigt aan de troepenversterkingen geleidelijk weer terug te trekken uit Tsjaad nu de rebellie van eenheden die de afgezette president Hissène Habré steunen is neergeslagen.
1 mei » De linkse regering van Angola en de door de Verenigde Staten gesteunde rebellenbeweging UNITA bereiken in Portugal een vredesakkoord dat een einde moet maken aan zestien jaar burgeroorlog.
18 juni » De regerende Verenigde Nationale Onafhankelijkheidspartij van Zambia kiest voor de introductie van een vrijemarkteconomie naar Westers model.
25 augustus » Linus Torvalds kondigt de ontwikkeling van het besturingssysteem Linux aan.
26 september » België besluit nog eens 500 parachutisten te sturen naar Zaïre, waar het door een muiterij in het leger onrustig is. Ook Frankrijk stuurt nog eens 150 militairen.
9 december » De Nederlandse Volleybal Bond stelt Arie Selinger aan als assistent-bondscoach van het nationale mannenteam voor de periode tot en met de Olympische Spelen in Barcelona.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P34350.php : benaderd 13 mei 2025), "Pauline Katherine Gilles (1892-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.