De temperatuur op 2 februari 1915 lag tussen -0.6 °C en 6,3 °C en was gemiddeld 2,6 °C. Er was 10,8 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
25 januari » Alexander Graham Bell voert het eerste transcontinentale telefoongesprek, van New York naar San Francisco
31 januari » Duitsland zet tijdens de Eerste Wereldoorlog voor het eerst gifgas in, in Polen tegen de Russen.
14 maart » Sewraam Rambaran Mishre, Surinaams politicus († 1964)
14 april » De Duitsers torpederen het Nederlandse stoomschip Katwijk.
24 juli » De stoomboot Eastland slaat om bij Chicago als bijna alle passagiers naar één zijde van het schip lopen: 844 mensen komen om.
9 september » Een Duitse zeppelin bombardeert Londen.
Trouwdag 21 augustus 1940
De temperatuur op 21 augustus 1940 lag tussen 9,7 °C en 15,5 °C en was gemiddeld 13,0 °C. Er was 8,6 mm neerslag gedurende 3,3 uur. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
28 mei » De Belgische koning Leopold III capituleert met zijn troepen (zie België in de Tweede Wereldoorlog).
17 juni » De RMS Lancastria werd getorpedeerd waarbij minimaal 4.000 vluchtelingen en RAF soldaten om het leven komen die geëvacueerd zijn na de Slag om Duinkerke.
29 juni » WO II: Anjerdag, Nederlanders geven in groten getale uiting aan hun onvrede over de Duitse bezetting.
10 juli » Begin van de slag om Engeland.
26 september » Opening van voetbalstadion Tehelné pole in de Slowaakse hoofdstad Bratislava.
31 oktober » Göring erkent zijn nederlaag, einde van de Slag om Engeland luchtoorlog.
Dag van overlijden 27 februari 1974
De temperatuur op 27 februari 1974 lag tussen -2 °C en 3,9 °C en was gemiddeld 0.9 °C. Er was 1,8 uur zonneschijn (17%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
27 maart » Het Nederlands voetbalelftal speelt in Rotterdam met 1-1 gelijk tegen Oostenrijk in de voorbereiding op het Wereldkampioenschap voetbal 1974 in West-Duitsland. Aanvaller Ruud Geels maakt zijn debuut voor Oranje.
25 april » In Portugal maakt de Anjerrevolutie een eind aan vijftig jaar dictatuur.
1 juli » Beëdiging van Walter Scheel als vierde bondspresident van West-Duitsland.
15 juli » Een door Griekenland gesteunde staatsgreep op Cyprus, waarbij de president, aartsbisschop Makarios, wordt afgezet, leidt bijna tot een oorlog tussen de Navo-partners.
4 september » In de eerste interland na het WK voetbal 1974 in West-Duitsland wint het Nederlands voetbalelftal in Stockholm met 5-1 van Zweden. Johan Neeskens benut twee strafschoppen. Middenvelder Jan Peters van N.E.C. maakt zijn debuut voor Oranje.
13 september » Gijzeling van de Franse Ambassade in Den Haag door leden van het Japanse Rode Leger.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P33579.php : benaderd 13 mei 2025), "Gabriel Pius Kuntz (1915-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.